Facebook Pixel Sportdog.gr | Αίτημα αναβολής κατέθεσε ο Κούγιας - Θέλει μάρτυρες τους Σουλούκου, Γκαγκάτση και Παπαδόπουλο
| 2018-10-25 07:32:00

Αίτημα αναβολής κατέθεσε ο Κούγιας - Θέλει μάρτυρες τους Σουλούκου, Γκαγκάτση και Παπαδόπουλο

Sportdog Team
Αίτημα αναβολής κατέθεσε ο Κούγιας - Θέλει μάρτυρες τους Σουλούκου, Γκαγκάτση και Παπαδόπουλο

Ποιος μπορεί να του τη βγει;

Ο Αλέξης Κούγιας κατέθεσε αίτημα αναβολής της εκδίκασης της πειθαρχικής δίωξης εναντίον του και παράλληλα ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ ζητάει να καταθέσουν ως μάρτυρες οι Σουλούκου, Γκαγκάτσης και Παπαδόπουλος.

Αναλυτικά:

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ δημοσιοποιεί το αίτημα αναβολής της εκδίκασης της πειθαρχικής διώξεως του κ. Κούγια, καθώς και το αίτημα του για κλήτευση συγκεκριμένων μαρτύρων για την υπόθεση:

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΟ

ΑΙΤΗΣΗ

Αλεξίου Κούγια του Χρήστου, Δικηγόρου, κατοίκου Αθηνών, λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας, αρ. 55, υπό την ιδιότητά του ως μεγαλομετόχου της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΑΕΛ
Εκκρεμεί ενώπιόν Σας πειθαρχική υπόθεση κατόπιν ασκήσεως σε βάρος μου της υπ’ αρ. 33188/15.10.2018 δίωξης του Αναπληρωτή Υπεύθυνου Άσκησης Πειθαρχικής Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, με ημερομηνία εκδίκασης την 25.10.2018, μετ’ αναβολή από την 18.10.2018.

Επειδή την 18.10.2018 παρίσταμαι ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών ως συνήγορος υπεράσπισης των Milos Ilic, Petrovic Nemanja και Stefan Stojanovic, οι οποίοι είναι προσωρινά κρατούμενοι και κατηγορούνται για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος του Αμερικανού τουρίστα Bakari Henderson στο Λαγανά Ζακύνθου τον Ιούλιο 2017, σε υπόθεση με συνολικά 9 κατηγορουμένους, εκ των οποίων οι 7 κρατούνται προσωρινά, η δε εκδίκαση της υπόθεσης συνεχίζεται μετά από διακοπές και ευρίσκεται στο στάδιο της απολογίας των κατηγορουμένων.

Επειδή ενόψει του κινδύνου συμπλήρωσης 18μήνου προσωρινής κρατήσεως αλλά και του αργού ρυθμού της δίκης λόγω της ανάγκης διερμηνείας για 8 εκ των κατηγορουμένων, οι συνεδριάσεις του Δικαστηρίου περατώνονται αργά το βράδυ και συνεπώς είναι απολύτως αδύνατη η έγκαιρη μετάβασή μου από την Πάτρα ενώπιον της Επιτροπής Σας είτε στις 16.00 είτε σε μεταγενέστερη ώρα.

Επειδή την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018 παρίσταμαι ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κέρκυρας ως συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου Σάββα Θωμάζου, ο οποίος κατηγορείται για 4 απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συρροή, οπλοφορία και οπλοχρησία, σε δίκη που συνεχίζεται μετά από διακοπή, ευρισκόμενη στο στάδιο της εξέτασης των μαρτύρων κατηγορίας, και δεν δύναται να αναβληθεί, διότι τα πλημμελήματα παραγράφονται στις 20 Νοεμβρίου 2018, αναμένεται δε ότι η συνεδρίαση του Δικαστηρίου θα συνεχισθεί μέχρι αργά το βράδυ, προκειμένου να περατωθεί η δίκη.

Επειδή στην πειθαρχική υπόθεση που εκκρεμεί ενώπιόν Σας διωκόμενος είμαι αποκλειστικά εγώ και όχι η ΠΑΕ ΑΕΛ και κατά συνέπεια είναι απολύτως αναγκαία η αυτοπρόσωπη εμφάνισή μου, ώστε να υπερασπισθώ το περιεχόμενο των επίμαχων προσωπικών δηλώσεών μου και να προβώ σε σοβαρές αποκαλύψεις για το παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου, για τις οποίες έχω προσωπικά αναλάβει την ευθύνη να τις αποκαλύψω, όπως ακριβώς έπραξα και στο παρελθόν, όταν καλούμην και κατέθετα ως μάρτυρας κατηγορίας σε πειθαρχικές και ποινικές διώξεις εις βάρος ποδοσφαιρικών παραγόντων που ενεπλάκησαν στη γνωστή υπόθεση των στημένων αγώνων koriopolis, η οποία ήδη εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό, καθώς επίσης και σε ποινικές διώξεις εις βάρος συγκεκριμένων διαιτητών για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στην ΕΠΟ, όπου ήδη έχουν παραπεμφθεί σε δίκη, μεταξύ πολλών άλλων, και οι εμπλεκόμενοι διαιτητές (Ιωάννης Κάμπαξης, Απόστολος Αμπάρκιολης, Κωνσταντίνος Ιωαννίδης κλπ), μολονότι σε προγενέστερο χρόνο τα πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ ασκούσαν σε βάρος μου άδικες διώξεις για δηλώσεις μου αναφορικά με αυτούς.

Επειδή επιθυμώ να παρασταθώ αυτοπρόσωπα ενώπιόν Σας, προκειμένου να παρουσιάσω όλα τα στοιχεία, στα οποία βασίστηκαν οι επίμαχες δηλώσεις μου, και να παράσχω κάθε διευκρίνιση που είναι χρήσιμη για τη δίκαιη και ορθή αξιολόγηση της υπόθεσής μου.

Επειδή με την παρούσα επικαλούμαι και προσκομίζω:

Το υπ’ αρ. 26/2018 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ζακύνθου

Την από 12.10.2018 υπηρεσιακή βεβαίωση του Πρωτοδικείου Πατρών

Την από 22.10.2018 βεβαίωση του Πρωτοδικείου Κέρκυρας

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Παρακαλώ όπως αναβληθεί η ως άνω πειθαρχική υπόθεσή μου για την 8.11.2018 λόγω των ως άνω ανυπέρβλητων κωλυμάτων στο πρόσωπό μου.

Αθήνα, 24/10/2018

Μετά σεβασμού και τιμής

**********************************************************************************

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΟ

ΑΙΤΗΜΑ ΚΛΗΤΕΥΣΗΣ ΜΑΡΤΥΡΩΝ

Αλεξίου Κούγια του Χρήστου, Δικηγόρου, κατοίκου Αθηνών, λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας, αρ. 55, υπό την ιδιότητά του ως μεγαλομετόχου της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΑΕΛ

Εκκρεμεί ενώπιόν Σας πειθαρχική υπόθεση κατόπιν ασκήσεως σε βάρος μου της υπ’ αρ. 33189/15.10.2018 δίωξης του Αναπληρωτή Υπεύθυνου Άσκησης Πειθαρχικής Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, με ημερομηνία εκδίκασης την 25.10.2018, κατόπιν αναβολής από την 18.10.2018.

Με την παρούσα παρακαλώ όπως:

Α. Ζητήσετε από την ΕΠΟ να Σας χορηγηθούν τα πρακτικά της από 11.10.2018 συνάντησης των εκπροσώπων της FIFA και UEFA με τους εκπροσώπους των ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΠΑΕ ΑΕΚ, ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και ΠΑΕ ΠΑΟ, παρόντος του υπερσυμβούλου της ΕΠΟ κ. Πετρ Φούσεκ, καθόσον, όπως δημοσιοποιήθηκε στον τύπο (ενδεικτικά ΦΩΣ των ΣΠΟΡ, 14.10.2018), στη συνάντηση αυτή η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ δια της εκπροσώπου αυτής κας Λίνας Σουλούκου κατήγγειλε, μεταξύ άλλων ότι η ΚΕΔ ελέγχεται από τους Θωμά Μητρόπουλο και Γιάννη Παπαδόπουλο, ονόματα που αναφέρονται στις δηλώσεις και ανακοινώσεις του πειθαρχικού φακέλου.

Β. Καλέσετε ως μάρτυρες τους:

1. Ευαγγελία Σουλούκου του Σωτηρίου, δικηγόρο, κάτοικο Νέας Σμύρνης, οδός 25ης Μαρτίου αρ. 9 (εκπρόσωπο της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ σύμφωνα με την Α΄ παράγραφο)

2. Χρυσόστομο Γκαγκάτση του Βασιλείου, Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κάτοικο Θεσσαλονίκης, οδός Αργυροκάστρου, αρ. 6

3. Ιωάννη Παπαδόπουλο του Στυλιανού, κάτοικο Βύρωνα Αττικής, οδός Ούλωφ Πάλμε, αρ. 6

Η μαρτυρία των ως άνω προσώπων είναι αναγκαία για την επιβεβαίωση του περιεχομένου των επίμαχων δηλώσεών μου για τη διαιτησία των διαιτητών στον από 08.10.2018 αγώνα ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ – ΠΑΕ ΑΕΛ και το παρασκήνιο πίσω από τις διαιτητικές αποφάσεις τους.

Αθήνα, 19/10/2018

Ο ΑΙΤΩΝ».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags