Facebook Pixel Sportdog.gr | Κιτρινόμαυρη «σφαγή»: «Ντούσαν κόντρα σε ΑΕΚ, διάνα ο Άρης, χάνει στα σημεία» - Χαμός για διαιτησία
| 2018-10-28 09:00:00

Κιτρινόμαυρη «σφαγή»: «Ντούσαν κόντρα σε ΑΕΚ, διάνα ο Άρης, χάνει στα σημεία» - Χαμός για διαιτησία

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Κιτρινόμαυρη «σφαγή»: «Ντούσαν κόντρα σε ΑΕΚ, διάνα ο Άρης, χάνει στα σημεία» - Χαμός για διαιτησία

Δύο ρεπόρτερ συγκρούονται για το κρίσιμο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ.

ΑΕΚ και Άρης διασταυρώνουν τα ξίφη τους μετά από πολύ καιρό στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ. Το παιχνίδι ξυπνά αναμνήσεις και δεδομένα θα κρίνει πολλά μετά την ποινή αφαίρεσης βαθμών, η οποία επιβλήθηκε στην Ένωση εξαιτίας των επεισοδίων που έγιναν έξω από το γήπεδο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Τα στοιχεία της αποψινής αναμέτρησης κλήθηκαν να σχολιάσουν δύο ρεπόρτερ των δύο ομάδων, ένας Ενωσίτης και ένας Αρειανός.

Τάσος Καπετανάκος από το enwsi.gr και Νίκος Παπαδόπουλος από το allaboutaris.com μιλούν στο sportdog για το ματς της 8ης αγωνιστικής της Super League. Τι θυμούνται από τις μεταξύ τους αναμετρήσεις; Ποιους παίκτες ξεχωρίζουν, πως κρίνουν την εικόνα των δύο ομάδων; Διαβάστε τις απαντήσεις που έδωσαν στη συνέντευξη που παραχώρησαν, στην οποία υπάρχει μία πολύ ενδιαφέρουσα σύγκρουση, η οποία αφορά τον ορισμό του διαιτητή Τζήλου και των βοηθών του, Κούλα και Ευθυμιάδη. Αμφότεροι συμφωνούν, ότι διαφωνούν με τη συγκεκριμένη επιλογή.

Ποιες αναμνήσεις σας έρχονται στο μυαλό από τα ΑΕΚ-Άρης;

Τ.Κ. «Πολλές και ωραίες. Γιατί συνήθως η ΑΕΚ έβαζε πολλά γκολ στη Φιλαδέλφεια κόντρα στον Αρη. Θυμάμαι αρκετά γκολ του Ντέμη, θυμάμαι και το προτελευταίο ματς στο Νίκος Γκούμας πριν πέσει το γήπεδο. Και η ΑΕΚ φορούσε μπορντό. Στο ΟΑΚΑ δυστυχώς θυμάμαι το 1-1 το 2008 με τον Ζεντίλ στο τέλος και τον Μπάγεβιτς να πανηγυρίζει, αλλά η ΑΕΚ έχανε τον τίτλο με τον Ολυμπιακό να έχει πάρει ήδη τους βαθμούς από την υπόθεση Βάλνερ».

Ν.Π. «Κοίτα... Σίγουρα δεν είναι και οι καλύτερες αφού μιλάμε για την χειρότερη παράδοση του Αρη μακριά από την έδρα του διαχρονικά. Υπάρχουν όμως κάποια θετικά αποτελέσματα την τελευταία δεκαετία. Τα “διπλά” με Κόκε, Νέτο και δύο ισοπαλίες. Αν ο Αρης προσέξει κυρίως όσον αφορά τη διαχείριση του ματς κατά την εξέλιξή του, μπορεί να φύγει και με τη νίκη την οποία έχει πολύ ανάγκη».

Πως είδατε την ΑΕΚ κόντρα στη Μπάγερν;

Τ.Κ. «Αξιοπρεπέστατη. Είδαμε και στο Λουξεμβουργο και στην Τούμπα, ότι δεν υπάρχουν εύκολες ομάδες. Και όταν με την μηχανή της Μπάγερν Μονάχου αντέχεις μία ώρα και φεύγεις με ήττα 2-0 τουλάχιστον έχεις σταθεί αξιοπρεπώς. Η απόσταση των Γερμανών με την ΑΕΚ και το ελληνικό πρωτάθλημα είναι χαώδης. Η ΑΕΚ έβαλε αλλαγή τον Αλεφ και η Μπάγερν τον Μίλερ».

Ν.Π. «Υπήρχε τεράστια διαφορά δυναμικότητας και δεν μπορούσαμε να περιμένουμε πολλά. Εμένα μ' άρεσε η ΑΕΚ στο ανασταλτικό κομμάτι. Βοήθησαν και τα πολλά τρεξίματα που έβγαλε μέσα στο γήπεδο. Επιθετικά όσο κι αν παρουσιάζει ένα καλύτερο πρόσωπο με τον Ουζουνίδη, ήταν λογικό να μην ανησυχήσει τη Μπάγερν. Στάθηκε αρκετά καλά πάντως, δεδομένων των συνθηκών».

Τι έφταιξε στον Άρη και ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ;

Τ.Κ. «Μόλις βγήκε ο Βέλεθ, ο Αρης κόπηκε στα δύο στο κέντρο. Εχει πολύ καλή επιθετική γραμμή με μπόλικο ατομικό ταλέντο, έχει συνοχή στα μετόπισθεν, αλλά στον άξονα έχει πρόβλημα. Βεβαίως τώρα θα δώσει το πρώτο πολύ δύσκολο παιχνίδι του εκτός έδρας και έχει ενδιαφέρον το πως θα το αντιμετωπίσει. Διότι δεν κλείνεται και ξέρει να παίζει με την μπάλα κάτω».

Ν.Π. «Στον Αρη στοίχισαν για ακόμη μία φορά οι λεπτομέρειες. Το ίδιο έγινε στα Γιάννενα και στη Νέα Σμύρνη. Χάνει στα σημεία... Κόντρα στον ΠΑΟΚ ήταν καθοριστική η αποχώρηση του Βέλεθ, το χαμένο πέναλτι του Γιουνές και ίσως ότι δεν εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ στο ξεκίνημα με το γρήγορο γκολ του Γκαρσία. Εστω κι έτσι όμως πάλι ήταν καλύτερος σε αρκετά διαστήματα από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος μέχρι στιγμής βασίζεται στην τύχη και την ποιότητα κάποιων ποδοσφαιριστών του για να φτάνει στην ουσία που μετράει φυσικά στο τέλος, χωρίς να παρουσιάζει κάτι ιδιαίτερο στο γήπεδο. Απλά στο δεύτερο ημίχρονο εκμεταλλεύτηκε ένα κενό στην άμυνα του Αρη. Ισως ο Ερέρα μετά το χαμένο πέναλτι να έπρεπε να τραβήξει λίγο πιο πίσω την ομάδα. Εγιναν και κάποια λάθη που κόστισαν. Σε έναν βαθμό όμως είναι δικαιολογημένα αφού μιλάμε για μία ομάδα και έναν προπονητή που ακόμα βρίσκονται σε φάση προσαρμογής».

Ποιες μονάδες της αντίπαλης ομάδας ξεχωρίζετε;

Τ.Κ. «Οι δύο εξτρέμ. Ματέο Γκαρσία και Γκάμα. Έχει πέσει διάνα ο Αρης σε αυτούς τους δύο και θα τον βοηθήσουν πολύ με τις μικρές ομάδες για να καθαρίζει».

Ν.Π. «Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τον Μπογιέ, αν τον χρησιμοποιήσει τελικά ο Ουζουνίδης. Προσωπικά μου αρέσει πολύ ο Μπακασέτας τον οποίο ο Αρης θα πρέπει να προσέξει, όπως επίσης την ταχύτητα του Κλωναρίδη και φυσικά την ικανότητα του Λιβάγια στην περιοχή, έχοντας και ένα νέο δίδυμο στα στόπερ λόγω της απουσίας του Βέλεθ».

Ποια είναι η άποψή σας για τον διαιτητή Τζήλο και τους βοηθούς Κούλα και Ευθυμιάδη;

Τ.Κ. «Οι Ελληνες διαιτητές γενικώς είναι σε χαμηλό επίπεδο. Από τον Τζήλο έχουμε δει πολλές... ομορφιές στην ΑΕΚ. Από τον ένα επόπτη η ΑΕΚ έχασε ένα ντέρμπι στην Τούμπα από γκολ που είχε ξεκινήσει από άουτ μπροστά στα μάτια του. Και από τον άλλο δεν έχουμε καλά δείγματα. Μακάρι να μην ασχοληθούμε μαζί τους την Κυριακή».

Ν.Π. «Λάθος ορισμός ξεκάθαρα... Και όχι επειδή υπάρχουν... φωνές που τον χαρακτηρίζουν ως διαιτητή που ευνοεί την ΑΕΚ. Δεν γίνεται η ΚΕΔ να ορίζει ξένο διαιτητή στο ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός και όχι στο ΑΕΚ-ΑΡΗΣ. Δεν υπάρχει λογική επιχειρηματολογία σε αυτό. Απλά εύχομαι να μην χρειαστεί να ασχοληθούμε μαζί του μετά το τέλος του αγώνα».

Θα παίξει ρόλο για την έκβαση της αναμέτρησης το γεγονός, ότι το παιχνίδι είναι κεκλεισμένων των θυρών;

Τ.Κ. «Βεβαίως. Η ΑΕΚ παίρνει δύναμη και ψυχολογία από τον κόσμο της στο ΟΑΚΑ. Είναι πολύ άσχημο για τους ποδοσφαιριστές. Και αν βρεθεί πίσω στο σκορ, είναι βουνό να το γυρίσεις δίχως... ατμόσφαιρα».

Ν.Π. «Για τον Αρη είναι ένα πλεονέκτημα, εφόσον το εκμεταλλευτεί. Η ΑΕΚ κάνει μία μετάβαση από την εικόνα της περασμένης Τρίτης στην αυριανή. Ενα... κρύο στάδιο που παίζει ρόλο στην ψυχολογία του ποδοσφαιριστή».

Ποια είναι η εκτίμησή σας για τη συνέχεια του πρωταθλήματος;

Τ.Κ. «Ο ΠΑΟΚ έχει σαφές προβάδισμα. Πήρε τα ντέρμπι, όπως τα πήρε, με αρκετή δόση τύχης. Τα πήρε όμως και αυτό μετρά. Είδε την ΑΕΚ να χάνει βαθμούς από τιμωρία, τώρα έχει πολύ πιο βατό πρόγραμμα και μένει να φανεί πως θα διαχειριστεί την πρωτιά του. Η ΑΕΚ θα κυνηγά και δεν θέλει απώλειες στα επόμενα τρία πολύ δύσκολα ματς, ενώ ο Ολυμπιακός δεν έχει σταθερότητα και εκτιμώ ότι σύντομα θα χάσει και αλλού βαθμούς».

Ν.Π. «Μακάρι να μπορούσαμε να αναφερθούμε μόνο στο αγωνιστικό, διότι στην Ελλάδα παίζουν κι άλλα ρόλο. Ο ΠΑΟΚ έχει ένα μικρό βαθμολογικό πλεονέκτημα αυτή τη στιγμή όσον αφορά την κορυφή αλλά έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Νομίζω αρκετά θα κριθούν αυτές τις ημέρες από παιχνίδια όπως του Αρη με ΑΕΚ, Ολυμπιακό αλλά και από το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags