Facebook Pixel Sportdog.gr | Ατακάρες για Clasico: «Χάνει δίχως Μέσι-Ρονάλντο - Χωρίς Βαλβέρδε η Μπάρτσα, δεν μπουσουλάει η Ρεάλ»
Ποδόσφαιρο
| 2018-10-28 09:47:00

Ατακάρες για Clasico: «Χάνει δίχως Μέσι-Ρονάλντο - Χωρίς Βαλβέρδε η Μπάρτσα, δεν μπουσουλάει η Ρεάλ»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ατακάρες για Clasico: «Χάνει δίχως Μέσι-Ρονάλντο - Χωρίς Βαλβέρδε η Μπάρτσα, δεν μπουσουλάει η Ρεάλ»

Γνώστης της La Liga για το κορυφαίο ματς στην Ισπανία.

Μάχη επιβίωσης χαρακτηρίζει το πρώτο φετινό κλάσικο ο Γιώργος Καραμάνος. Ο ρεπόρτερ που καλύπτει το διεθνές ρεπορτάζ για το Gazzetta, ο οποίος είναι πολύ μεγάλος γνώστης της ισπανικής πραγματικότητας στο ποδόσφαιρο μίλησε στο sportdog.gr για το Μπαρτσελόνα-Ρεάλ.

Ο συνάδελφος παραδέχτηκε ότι το παιχνίδι δεν θα είναι το ίδιο χωρίς την παρουσία των Μέσι-Ρονάλντο μετά από πάρα πολλά χρόνια και ανέλυσε τα κλειδιά της αναμέτρησης.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην κριτική που ακούει ο Βαλβέρδε και τις δύσκολες ώρες που περνά ο Λοπετέγκι, ο οποίος αν χάσει χάνεται. Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Πως θα είναι η Μπαρτσελόνα χωρίς Μέσι;

«Το ξέρει ο καθένας, τα καταλαβαίνουμε όλοι και το λένε οι συμπαίκτες του. Όταν απουσιάζει ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο και ειδικά από μία ομάδα που έχει μάθει να κινείται γύρω από το σώμα και το μυαλό του, τότε είναι εύλογο ότι η Μπαρτσελόνα δεν θα είναι ίδια. Ωστόσο, πέρασε με μεγάλη επιτυχία το σοβαρό τεστ με την Ιντερ μεσοβδόμαδα και αυτός θα είναι και ο… οδηγός της».

Μετά από καιρό δεν θα έχουμε μονομαχία του Αργεντινού με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Θα χάσει λίγη από την αίγλη του το κλάσικο;

«Ντέρμπι χωρίς ούτε Μέσι, ούτε Ρονάλντο έχουμε να δούμε από το 2007 και το διπλό με την γκολάρα του Μπατίστα. Χάνει απίστευτα σε αίγλη, αλλά και πάλι θα είναι μάχη επιβίωσης για τις δύο ομάδες, τους προπονητές που έχουν τα θεματάκια τους και φυσικά πάλη επιβίωσης τίτλου» .

Ποια θα είναι τα κλειδιά κάθε ομάδας στον αγώνα;

«Το κλειδί θα είναι η διαχείριση των απωλειών κάθε ομάδας. Η Μπάρτσα χωρίς τον Μέσι και η Ρεάλ που ακόμα δεν έχει μάθει να… μπουσουλάει χωρίς τον Κριστιάνο. Ο Λοπετέγκι σκέφτεται να κλειδώσει το κέντρο με τέσσερις παίκτες και σημαντικό θα είναι η ανταπόκριση των μέσων του. Το ίδιο και το πώς θα ανταποκριθεί σε ηγετικό ρόλο ο Κουτίνιο που θα πρέπει να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες».

Ο Βαλβέρδε τα πάει καλά φέτος στο Καμπ Νου; Γιατί έχει ακούσει διάφορα...

«Ο Ερνέστο δεν τα πάει ακριβώς καλά. Είχε τεράστιες αποτυχίες μέσα στον Οκτώβριο και η Μπάρτσα σοβαρά αμυντικά θέματα. Υπάρχει γκρίνια για την τακτική προσέγγισή του από μερίδα οπαδών και Τύπου και θεωρώ ότι δύσκολα θα παραμείνει και του χρόνου. Μόνο εάν κατακτήσει το Champions League».

Τι γίνεται στη Ρεάλ με Λοπετέγκι, θα φύγει; Έχουν ακουστεί πολλά ονόματα αντικαταστατών. Ποιον θεωρείς καταλληλότερο;

«Ο Λοπετέγκι αν δεν νικήσει θα φύγει άμεσα και εάν νικήσει θα φύγει σύντομα. Εχει απολυθεί και δεν του το έχουν ανακοινώσει. Οποιος και να αναλάβει τώρα, θα βρει μία ομάδα με περίεργη ψυχοσύνθεση και θα είναι δύσκολο να τη συνεφέρει. Πιστεύω θα πάει σε υπηρεσιακή λύση και όχι σε κάποια τύπου Κόντε. Ο Πέρεθ θέλει τον Ποκετίνο, αλλά αυτό θα μπορεί να συμβεί μάλλον από το καλοκαίρι και όχι τώρα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags