Facebook Pixel Sportdog.gr | Goal machine! Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς ξεπέρασε τον Μάρκους Μπεργκ!
| 2018-11-01 12:39:00

Goal machine! Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς ξεπέρασε τον Μάρκους Μπεργκ!

Sportdog Team
Goal machine! Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς ξεπέρασε τον Μάρκους Μπεργκ!

Βρίσκεται στο κατώφλι των 50 γκολ µε τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Όλα δείχνουν πως θα δώσει και φέτος µάχη µε στόχο τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της Super League ΣΟΥΡΩΤΗ. Ο Σέρβος επιθετικός κατάφερε να φτάσει πιο γρήγορα στα 48 γκολ µε τη φανέλα του «∆ικεφάλου του Βορρά» απ’ ό,τι ο Μάρκους Μπεργκ µε τη φανέλα του Παναθηναϊκού, όπως αναφέρει το Έθνος.

Συγκρίνουµε τους δύο τελευταίους «killers» που βρέθηκαν στο ελληνικό πρωτάθληµα, µε τη σύγκριση να αφορά τη διαδροµή τους µέχρι τα πρώτα τους 48 γκολ µε τη φανέλα των οµάδων τους, µε δεδοµένη και την... ιδιαίτερη εκτίµηση που είχε ο Μπεργκ ως ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού στην εστία του ΠΑΟΚ, και την αντίστοιχη που έχει ο Πρίγιοβιτς ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ στην εστία του Παναθηναϊκού.

Το ντεµπούτο

Ο Μάρκους Μπεργκ έκανε την πρώτη του εµφάνιση µε το τριφύλλι στο στήθος σε ηλικία 27 ετών και µίας ηµέρας. Ο Σουηδός αγωνίστηκε ως αλλαγή στην πρεµιέρα της σεζόν 2013-14, µε τον Παναθηναϊκό να αντιµετωπίζει τον Παναιτωλικό, και πέτυχε το πρώτο του τέρµα. Ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς τον ακολούθησε πιστά. Ο Σέρβος έκανε το ντεµπούτο του στον ΠΑΟΚ σε ηλικία 26 χρόνων, 9 µηνών και 5 ηµερών, σε αγώνα του ΠΑΟΚ µε αντίπαλο τον Παναιτωλικό, για τον θεσµό του Κυπέλλου, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα στο Έθνος.

Ο Πρίγιοβιτς αγωνίστηκε ως αλλαγή και βρήκε τον δρόµο προς τα δίχτυα, µε εύστοχο χτύπηµα πέναλτι. Ο Μάρκους Μπεργκ χρειάστηκε 78 αγώνες για να φτάσει τα 48 τέρµατα µε τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ενώ ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς χρειάστηκε 76 αγώνες για να φτάσει στον ίδιο αριθµό τερµάτων. Από τα 48 πρώτα γκολ του Μπεργκ µε το «τριφύλλι», τα 7 ήταν εναντίον του ΠΑΟΚ και επιτεύχθηκαν συνολικά σε 8 αναµετρήσεις.

Ο Μπεργκ µετρούσε, σε εκείνο το διάστηµα, 1 γκολ ανά 85 λεπτά παιχνιδιού µε αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Ο Πρίγιοβιτς µέτρησε, στα πρώτα του 48 γκολ µε τον «∆ικέφαλο του Βορρά», 5 τέρµατα εναντίον του Παναθηναϊκού, σε σύνολο 6 εµφανίσεων. Ο αντίστοιχος µέσος όρος τερµάτων ανά αγωνιστικά λεπτά εναντίον του Παναθηναϊκού για τον Πρίγιοβιτς είναι 1 γκολ ανά 81 αγωνιστικά λεπτά.

Ο καταµερισµός

Τα πρώτα 48 γκολ του Μάρκους Μπεργκ καταγράφηκαν ως εξής: Τα 33 σε πρωτάθληµα και πλέι οφ, σε σύνολο 60 εµφανίσεων, τα 8 στο Κύπελλο, σε σύνολο 8 αναµετρήσεων, και τα 7 σε σύνολο 10 ευρωπαϊκών αναµετρήσεων. Τα αντίστοιχα 48 τέρµατα του Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς καταγράφηκαν ως εξής: Τα 32 σε πρωτάθληµα και πλέι οφ, σε σύνολο 49 αναµετρήσεων, τα 9 στο Κύπελλο, σε σύνολο 14 αναµετρήσεων, και τα 7 στην Ευρώπη σε σύνολο 13 αναµετρήσεων.

«Τιθάσευση της λατρείας»

Η οριστικοποίηση της απουσίας φίλων του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι συνοδεύτηκε µε ανακοίνωση των «ασπρόµαυρων» προς «γνώση και συµµόρφωση».

Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση σηµειώνει: «Θα θέλαµε θερµά να παρακαλέσουµε, όχι µόνο τώρα, αλλά και για ολόκληρη τη σεζόν, τον κάθε φίλαθλό µας να τιθασεύσει τη λατρεία του για την οµάδα, την ανάγκη του να βρίσκεται κάθε λεπτό δίπλα της και να σεβαστεί αυτήν, αλλά και ανάλογες αποφάσεις στο µέλλον. Παρακαλούµε όλους τους φιλάθλους να ασπαστούν και να κερδίσουν µε τη συµπεριφορά τους τον µεγάλο στόχο! Να µη δώσουµε κανένα δικαίωµα να αφαιρεθούν αυτά που οι ποδοσφαιριστές µας κατακτούν στο χορτάρι.

Να µην ξεχνάµε πως είµαστε ακόµη στην αρχή, µια ιδανική αρχή, και µε υπερπροσπάθεια ξεπεράσαµε το µειονέκτηµα της αφαίρεσης δύο βαθµών από το φετινό πρωτάθληµα. Να αποδεικνύουµε καθηµερινά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πως έχουµε την εµπειρία και την ωριµότητα να διαχειριστούµε τον τίτλο του φαβορί για την κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήµατος και να ενώσουµε όλοι µαζί τις δυνάµεις µας προς το κοινό µας όραµα!»

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags