Facebook Pixel Sportdog.gr | Εξελίξεις με το άνω διάζωμα του ΟΑΚΑ - Κλιμάκιο της γγΑ αυτή την ώρα στο Στάδιο
| 2018-11-01 13:24:00

Εξελίξεις με το άνω διάζωμα του ΟΑΚΑ - Κλιμάκιο της γγΑ αυτή την ώρα στο Στάδιο

Sportdog Team
Εξελίξεις με το άνω διάζωμα του ΟΑΚΑ - Κλιμάκιο της γγΑ αυτή την ώρα στο Στάδιο

Τι συμβαίνει με τη στατικότητα του γηπέδου.

Kλιμάκιο μηχανικών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ) βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης (1/11) στο ΟΑΚΑ για να κάνει μία πρώτη εποπτεία του χώρου του άνω διαζώματος στο κεντρικό στάδιο, όπου παρατηρήθηκε η ταλάντωση στον αγώνα ΑΕΚ-Μπάγερν Μονάχου.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού βρίσκεται  σε επικοινωνία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ώστε να γίνει πιο επισταμένος έλεγχος  όπου χρειάζεται, σύμφωνα με το πόρισμα και τις οδηγίες των τεχνικών υπηρεσιών.

Ήδη από την Τετάρτη (31/11), από το Υφυπουργείο Αθλητισμού διέρεε πως πως ταλαντώσεις έχουν παρατηρηθεί στο παρελθόν στο ΟΑΚΑ και σε άλλα γήπεδα με περισσότερα από ένα διαζώματα, χωρίς να συντρέχει λόγος ανησυχίας. Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ήδη κάνει ό,τι χρειάζεται ώστε να εξασφαλιστεί η η ασφάλεια των φιλάθλων.

Το ΟΑΚΑ,  έχει άδεια σε ισχύ. Η γνωμοδοτική επιτροπή χορήγησε άδειας λειτουργίας Ολυμπιακής Εγκατάστασης στο ΟΑΚΑ για πρώτη φορά το 2005 και το 2012 έγινε αποδοχή της γνωμοδότησης. Έκτοτε, το ΟΑΚΑ παίρνει άδεια με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ).

Την ταλάντωση είχε παρατηρήσει στέλεχος της UEFA στην εξέδρα των οπαδών της Μπάγερν στον αγώνα με την ΑΕΚ για το Champions League και ενημέρωσε την ΕΠΟ. Εν συνεχεία, η διοίκηση του ΟΑΚΑ έστειλε αίτημα στη ΓΓΑ για έλεγχο της στατικότητας του άνω διαζώματος του κεντρικού σταδίου των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags