Facebook Pixel Sportdog.gr | Ατακάρες Μαύρου για Πόνσε-Μπογέ: «Έχουν γκολ, ξέρουν μπάλα - Δεν φοβάται κανέναν η ΑΕΚ στην Ελλάδα»
| 2018-11-03 16:55:00

Ατακάρες Μαύρου για Πόνσε-Μπογέ: «Έχουν γκολ, ξέρουν μπάλα - Δεν φοβάται κανέναν η ΑΕΚ στην Ελλάδα»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ατακάρες Μαύρου για Πόνσε-Μπογέ: «Έχουν γκολ, ξέρουν μπάλα - Δεν φοβάται κανέναν η ΑΕΚ στην Ελλάδα»

Ο μεγαλύτερος Έλληνας μπόμπερ αναλύει το αργεντίνικο δίδυμο.

Τα βρήκε δύσκολα στο πρώτο, έλαμψε στο δεύτερο μέρος και έφτασε σε μία επιβλητική νίκη με 4-0. Η ΑΕΚ ήταν απολαυστική στον αγώνα με τον Άρη, σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της τιμωρίας για τα επεισόδια με τον Ολυμπιακό γεγονός σίγουρα οξύμωρο, όταν το ΟΑΚΑ ήταν κατάμεστο λίγες ημέρες πριν στο παιχνίδι με τη Μπάγερν Μονάχου για το Champions League.

«Στο πρώτο ημίχρονο δεν έπαιξε καλά, στο δεύτερο όμως ήταν απόλυτη κυρίαρχος. Είχε ουσία, έβαλε τα 4 γκολ. Χαρήκαμε και για την έκταση του σκορ και για το απλό και ωραίο ποδόσφαιρο, αυτό που πρέπει να παίζει», σχολιάζει αρχικά ο Θωμάς Μαύρος στο Sportdog και συνεχίζει μιλώντας για τους δύο πρωταγωνιστές της αναμέτρησης: «Είδαμε επίσης κάποια πρόσωπα, τα οποία μου άρεσαν, αν και εγώ πάντα δεν λέω μεγάλα λόγια».

Ο πρώτος Έλληνας σκόρερ όλων των εποχών ανέλυσε τα χαρακτηριστικά των Μπογέ-Πόνσε και κατέθεσε τα στοιχεία που τους ξεχωρίζουν. «Ο Πόνσε επειδή παίζει στη θέση μου, είδα, ότι ο άνθρωπος ήταν πάντα μέσα στις φάσεις. Αυτό που πρέπει να κάνει ένας κλασικός γκολτζής το έκανε και πέτυχε δύο γκολ. Μπορούσε να βάλει και ένα τρίτο. Ήταν πολύ κινητικός και μου άρεσε», ανέφερε για τον έναν Αργεντινό και πρόσθεσε για τον συμπατριώτη του: «Ο Μπογέ είναι ένας παίκτης που ξέρει πάρα πολύ μπάλα. Ξέρει μπάλα με το σωστό νόημα, όχι με τη λάθος έννοια. Ξέρει πότε πρέπει να δώσει τη μπάλα. Μπορεί να κάνει την πάσα, τη ντρίπλα, να σουτάρει. Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Έχει απλότητα, η σωματοδομή του είναι ιδανική και πιστεύω θα κάνει το μπαμ».

Η ευχή που δίνει ο Θ(ε)ωμάς των οπαδών της ΑΕΚ για τους δύο παίκτες ήταν ξεκάθαρη και αφορούσε τον απόλυτο φετινό στόχο. «Nα συνεχίσουν έτσι για να βοηθήσουν την ομάδα μας να πάρει το πρωτάθλημα», λέει.

Μπορεί όμως η ΑΕΚ να κερδίσει το χαμένο έδαφος μετά την τιμωρία αφαίρεσης τριών βαθμών; «Αλοίμονο, ακόμα είναι αρχή. Μη βγάζουμε από τώρα πρωταθλητές. Η ΑΕΚ αν παίξει το ποδόσφαιρο που έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο με τον Άρη δεν έχει να φοβηθεί κανέναν. Έτσι πρέπει να παίζει και ο κόσμος της ΑΕΚ αυτό θέλει: απλό, όμορφο και ουσιαστικό ποδόσφαιρο, με ευκαιρίες να γίνονται γκολ», απαντά ο κορυφαίος Έλληνας μπόμπερ.

Μετά το παιχνίδι με τον Άρη κάποιοι ταύτισαν τον Μπογέ με τον τρόπο παιξίματος του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Η συνεργασία του μάλιστα με τον Πόνσε στο πρώτο γκολ έκανε αρκετούς να θυμηθούν το παλιό αχτύπητο δίδυμο που έφερε στην ΑΕΚ ο Λουκάς Μπάρλος. Τι λέει για όλα αυτά ο μεγάλος γκολτζής; «Να μη βιάζονται, εγώ δεν βιάζομαι. Σίγουρα βλέπω να έχουν καλή συνεργασία. Εγώ με τον Μπάγεβιτς ήμασταν τριάμιση χρόνια μαζί και κάναμε πάρα πολλά. Ακόμα είναι νωρίς να κάνουμε τέτοιες συγκρίσεις. Μακάρι και να μας περάσουν. Επειδή είναι αρχή όμως πρέπει να είμαστε πάντοτε εγκρατείς στις κρίσεις μας»,τονίζει.

Ο Θωμάς Μαύρος υπογραμμίζει τη σημασία της παρουσίας στην ΑΕΚ ποδοσφαιριστών που ξέρουν τέτοια μπάλα, όπως οι δύο Αργεντινοί. Γιατί; «Εγώ πιστεύω, ότι ο συναγωνισμός που ξεκινά μέσα από την ομάδα είναι πάντα ωφέλιμος. Αν βλέπεις δίπλα σου έναν καλό παίκτη προσπαθείς και εσύ να ανέβεις. Αν δεν έχεις συναγωνισμό δεν ανεβάζεις την απόδοσή σου. Αυτό δεν είναι καλό. Τώρα με Μπογέ, Πόνσε και Λιβάγια, πιστεύω, ότι θα προσπαθούν παραπάνω. Είναι καλοί παίκτες και ο Μπακασέτας και ο Μάνταλος. Θα έχουμε μία πεντάδα πολύ καλή στη μεσοεπιθετική γραμμή», επισημαίνει ο βετεράνος αρχισκόρερ.

Την επόμενη αγωνιστική έρχεται εκτός έδρας ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είναι μεν μία νέα ομάδα με πολλούς ταλαντούχους παίκτες, δείχνει όμως, ότι παραμένει υπολογίσιμη δύναμη, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε. «Όλα τα ματς είναι δύσκολα. Όταν είσαι ΑΕΚ θέλουν όλοι να σε κερδίσουν. Όλα τα παιχνίδια θέλουν προσοχή. Έτσι έλεγα και στον εαυτό μου όταν έπαιζα. Παίζαμε για παράδειγμα ΑΕΚ-Πανσερραϊκός στη Φιλαδέλφεια. Δεν έχει σημασία ποιος ήταν αντίπαλος εγώ έδινα προσοχή», υποστηρίζει και επαλαμβάνει:

«Αν η ΑΕΚ παίξει όπως με τον Άρη στο δεύτερο ημίχρονο δεν έχει να φοβηθεί κανέναν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έτσι πιστεύω εγώ».

Στο τέλος δεν θα μπορούσαμε να μη ρωτήσουμε τον μεγάλο Έλληνα ποδοσφαιριστή για το ρεπορτάζ με πρωταγωνιστή τον ίδιο που έγινε από το αμερικάνικο δίκτυο Bleacher Report μπροστά σε γκράφιτι, το οποίο φιλοτεχνήθηκε τοίχο στο πολυτεχνείο, στην Κατεχάκη. «Ήταν έκπληξη. Ήταν κάτι πολύ όμορφο και τιμητικό για μένα, για την ΑΕΚ, για όλους μας», κατέληξε ο Θωμάς Μαύρος μιλώντας στο Sportdog. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags