Facebook Pixel ΑΕΚ: Συνέντευξη στο sportdog.gr για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο
| 2018-11-11 09:00:00

Βόμβες από ΑΕΚτζή: «Επικίνδυνο σύστημα από τον Ουζουνίδη - Τα έχει πάρει κρανίο ο Τίγρης»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Βόμβες από ΑΕΚτζή: «Επικίνδυνο σύστημα από τον Ουζουνίδη - Τα έχει πάρει κρανίο ο Τίγρης»

Κιτρινόμαυρος ρεπόρτερ αναλύει την εικόνα της Ένωσης.

Η ΑΕΚ προβλημάτισε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, στάθηκε όμως όρθια απέναντι στη Μπάγερν, με την οποία ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την ομάδα σε διάταξη 5-4-1. Το συγκεκριμένο σύστημα δύσκολα θα το δούμε σε άλλα παιχνίδια της Ένωσης, πέρα των ειδικών καταστάσεων, όπως αποκαλύπτει ο Σπύρος Δαρσινός.

Ο αρχισυντάκτης της «Ώρας» των Σπορ μίλησε στο Sportdog μετά την αναμέτρηση του Δικέφαλου στη Γερμανία και ανέλυσε την εικόνα των κιτρινόμαυρων. Παράλληλα έδωσε την ερμηνεία του στο περίεργο περιστατικό που συνέβη ανάμεσα σε Τσόσιτς και Χουλτ. Παράλληλα ο συνάδελφος αναφέρθηκε στην περίπτωση Πέτρου Μάνταλου που έχει σφοδρή κριτική μετά το ματς με το Τριφύλλι, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει το επίκειμενο δύσκολο παιχνίδι που έρχεται κόντρα στον Ατρόμητο. Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Πώς σου φάνηκε η ΑΕΚ στο δεύτερο παιχνίδι με τη Μπάγερν;

«Στο 50% των απαιτήσεων ήταν άψογη. Η ΑΕΚ έκανε αυτό που έπρεπε στο ανασταλτικό κομμάτι και θεωρώ πως θα μπορούσε να πετύχει περισσότερο αν οι συνθήκες το επέτρεπαν. Το πέναλτι έσπασε τη συγκέντρωση των παικτών, το τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους ήταν άλλωστε και το χειρότερο κομμάτι στο ματς. Ο Ουζουνίδης είχε την ατυχία να δει την ομάδα του να παλεύει χωρίς σκοπό από εκεί και ύστερα. Αν το ημίχρονο έληγε στο μηδέν, θεωρώ πως ο τεχνικός της ΑΕΚ θα επεδίωκε να το χτυπήσει. Η διαφορά ποιότητας όμως είναι αυτή που σε αναγκάζει να προσμένεις τις συγκυρίες».

Το στήσιμο του Μαρίνου με τα τρία στόπερ θύμισε Χιμένεθ. Πιστεύεις, ότι πρέπει να το εφαρμόζει συχνότερα;

«Όχι. Είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο σε ειδικές συνθήκες και σε δύσκολα ματς, όπως για παράδειγμα αυτό που θα δούμε σε λίγες εβδομάδες στη Λισαβόνα. Πρακτικά δεν υπάρχει άλλο ματς στο πρόγραμμα της «Ένωσης» που να σηκώνει τρεις στόπερ. Εκτός αν ο Ουζουνίδης θέλει να προκαλέσει προβληματισμό στον αντίπαλο προπονητή. Να τον αιφνιδιάσει, διότι υπό προϋποθέσεις το 5-4-1 μπορεί να γίνει εξαιρετικά επικίνδυνο».

Ο Μάνταλος δέχτηκε πολύ αυστηρή κριτική μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Τι γίνεται με τον αρχηγό της ΑΕΚ; Θα τον δούμε να παίζει τελικά στον άξονα και πιο πίσω;

«Σε αυτό απάντησε ο Ουζουνίδης μόνος του. Υπάρχει ο Λιβάγια, υπάρχει ο Κλωναρίδης, υπάρχει ο Μπακασέτας, ακόμη και ο Μπογέ. Όλες αυτές οι συνισταμένες δεν ευνοούν και ιδιαίτερα τη χρησιμοποίηση του Μάνταλου ως δεκάρι, αν δεν υπάρχει πρώτα κάποιου είδους προετοιμασία και ρύθμισης των σχέσεων μέσα στην ομάδα. Ας μην πετάμε στα σύννεφα, δεν μπορείς να είσαι προπονητής και να ξυπνήσεις μία μέρα και να πεις στον Λιβάγια «κάτσε πάγκο».

Τι συνέβη μεταξύ Τσόσιτς και Χουλτ; Τι κλίμα επικρατεί στα αποδυτήρια;

«Δεν έχει αλλάξει το παραμικρό. Η ΑΕΚ παραμένει ενωμένη και αυτό είναι το καλό. Ο Χουλτ την... είπε στον Τσόσιτς για το μαρκάρισμα του Λεβαντόφσκι και μάλιστα δις, ο Τσόσιτς αντέδρασε σαν παιδί του δημοτικού και κάπως έτσι ξέφυγε η κατάσταση. Προς τιμήν του, ο Χουλτ ζήτησε πρώτος συγγνώμη διότι ήταν αυτός που προκάλεσε, άλλωστε ο Τσόσιτς μάρκαρε τον Πολωνό, όχι τον... Μάνο. Μετά ο Σέρβος το... έσωσε με τη δημόσια συγνώμη του, αλλά ο Μελισσανίδης τα είχε ήδη... πάρει στο κρανίο. Έχουν ηρεμήσει τα πράγματα, ο Τσόσιτς θα φάει σίγουρα πρόστιμο».

Την Κυριακή η ΑΕΚ έχει δύσκολη αποστολή με Ατρόμητο στο δεύτερο κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδι. Τι πρέπει να προσέξει η Ένωση;

«Είναι... θετικό που η ΑΕΚ παίζει χωρίς κόσμο. Το μόνο που δεν χρειάζεται τώρα είναι πίεση. Πρόκειται για το πιο δύσκολο παιχνίδι στο πρωτάθλημα, διότι είναι ματς που περνάει από την σκακιέρα των προπονητών και όχι ξεκάθαρα από τα πόδια των παικτών. Με όπλο τις στατικές φάσεις, πιστεύω πως η ΑΕΚ θα πάρει το ματς και θα πάει στη διακοπή ήρεμη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεταγραφή για πρωτάθλημα η ΑΕΚ - Χαφ που κάνει τη διαφορά - Επιβεβαίωση sportdog!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags