Facebook Pixel Sportdog.gr | Απίστευτες ατάκες: «Ποιο ντέρμπι; Θα αντέξει ο ΠΑΟ; Αυτή είναι η διαφορά στις δυο φανέλες»!
| 2018-11-11 14:00:00

Απίστευτες ατάκες: «Ποιο ντέρμπι; Θα αντέξει ο ΠΑΟ; Αυτή είναι η διαφορά στις δυο φανέλες»!

του Γιώργου Κτενά
Απίστευτες ατάκες: «Ποιο ντέρμπι; Θα αντέξει ο ΠΑΟ; Αυτή είναι η διαφορά στις δυο φανέλες»!

Συνέντευξη-φωτιά από τον Νίκο Σαργκάνη στο Sportdog.

Στην πίεση που θα δεχτεί ο Παναθηναϊκός στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπιακό, αλλά και στο πώς θα διαχειριστούν οι παίκτες του αυτό το παιχνίδι, στάθηκε σε δηλώσεις του στο sportdog.gr ο Νίκος Σαργκάνης.

Ο παλαίμαχος άσος, που έχει τιμήσει τις φανέλες και των δύο ομάδων, σχολίασε ακόμα ότι το ντέρμπι είναι περισσότερο στο όνομα και λιγότερο στο γήπεδο, ενώ έδωσε συγχαρητήρια σε όλους στον Παναθηναϊκού για την πορεία της ομάδας.

Ακόμα, αναφέρθηκε στην παρουσία της διαιτησίας, αλλά και στην εμπειρία να έχει αγωνιστεί τόσο με τη φανέλα του Ολυμπιακού όσο και εκείνη του Παναθηναϊκού, συμπληρώνοντας ότι αν και είναι οπαδός των Ερυθρόλευκων, τίμησε το συμβόλαιό του με τους Πράσινους. 

Κύριε Σαργκάνη, ποιο είναι το σχόλιό σας για το αποψινό ντέρμπι;

«Είναι ντέρμπι αλλά έχω την αίσθηση ότι είναι περισσότερο ντέρμπι στο όνομα και λιγότερο στο γήπεδο. Η δυναμική που έχει ο Ολυμπιακός και πολύ περισσότερο στην έδρα του, με κάνει να αναρωτιέμαι το πώς θα αντέξουν τα άπειρα παιδιά του Παναθηναϊκού εκεί μέσα. Το πώς θα διαχειριστούν αυτό το παιχνίδι, είναι κάτι που δεν μπορώ να το φανταστώ».

Η δουλειά του Δώνη στον Παναθηναϊκό είναι, συνεχώς, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος από την αρχή της σεζόν. Ποια είναι η δική σας άποψη για το θέμα;

«Όλη η πορεία του Παναθηναϊκού είναι όχι μόνο πολύ καλή, αλλά άριστη μέχρι στιγμής. Γιατί όλοι υπολογίζαμε ότι ο Παναθηναϊκός θα παίξει ρόλο κομπάρσου. Αλλά αυτή τη στιγμή μας απέδειξε η τεχνική ηγεσία αλλά και όλοι οι ποδοσφαιριστές του ότι κάναμε λάθος. Και μας το απέδειξε με τις εμφανίσεις που έκαναν. Συγχαρητήρια σε όσους έχουν φτάσει τον Παναθηναϊκό εκεί που είναι και εύχομαι να συνεχίσουν έτσι για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Ποιους παίκτες του Παναθηναϊκού θεωρείται ότι πρέπει να προσέξει ο Πέδρο Μαρτίνς;

«Σε κάποια ομάδα μπορεί να ξεχωρίζουν ορισμένοι παίκτες και να βασίζεται σε έναν κορμό, αλλά το θέμα για τον Παναθηναϊκό είναι να λειτουργήσουν όλα ρολόι στο Καραϊσκάκη. Δεν έχει την πολυτέλεια ο Παναθηναϊκός να υστερήσουν κάποιοι παίκτες του, γιατί θα φανούν μεγάλα τα κενά στην 11άδα. Άρα πρέπει να παίξουν όλοι καλά και να τους προσέξουν όλους ο Μαρτίνς».

Περιμένετε η διαιτησία να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ντέρμπι;

«Σε ορισμένες περιπτώσεις λέμε ότι είναι άριστη, σε άλλες λέμε πώς είναι δυνατόν να βλέπουμε τόσο κακή παρουσία. Η δική μου συμβουλή είναι ο,τι γίνεται να το θεωρούμε ως ανθρώπινο λάθος και να μην δίνουμε περισσότερη σημασία. Νομίζω ότι μεγαλύτερη σημασία έχει να γίνει ένα καλό παιχνίδι, γιατί τα ντέρμπι μέχρι σήμερα έχουν δείξει πρόοδο στη συμπεριφορά των φιλάθλων και του ποδοσφαίρου».

Έχετε παίξει με τις φανέλες και των δύο ομάδων, ποιο είναι το αίσθημα που υπάρχει σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό;

«Μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι είναι πολύ βαριές φανέλες και οι δύο. Αλλά κάπως διαφορετικές. Από την άποψη ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι περισσότερο πιεστικός, περισσότερο απαιτητικός».

Κλείνοντας, πείτε μου αν είναι εύκολη η μετάβαση από τη μία ομάδα στην άλλη, με αφορμή ακριβώς την παρουσία των οπαδών και πώς αυτοί σας συμπεριφέρθηκαν.

«Αυτόν τον δρόμο τον άνοιξε ο Δεληκάρης, αλλά νομίζω ότι στις μέρες μας αντιμετωπίζονται νορμάλ τέτοιες καταστάσεις, με περισσότερο επαγγελματική προσέγγιση. Οι μετακινήσεις αυτές είναι πια θέμα ρουτίνας. Όσον με αφορά, ποτέ δεν είχε προβλήματα με τους φιλάθλους τόσο του Ολυμπιακού όσο και του Παναθηναϊκού. Ήδη εισπράττω αγάπη γιατί σεβάστηκα και τους δύο συλλόγους. Ανεξάρτητα από το αν είμαι ο Ολυμπιακός, όταν κάποιος είναι επαγγελματίας, σέβεται την υπογραφή του και τον σύλλογο που υπηρετεί εκείνη τη στιγμή».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags