Facebook Pixel Sportdog.gr | Κεραυνοί για ΑΕΚ - «Παίζουν όπως θέλουν, το έχασε το παιχνίδι ο Ουζουνίδης» - Ατάκα-φωτιά για ΠΑΟΚ!
| 2018-11-12 18:32:00

Κεραυνοί για ΑΕΚ - «Παίζουν όπως θέλουν, το έχασε το παιχνίδι ο Ουζουνίδης» - Ατάκα-φωτιά για ΠΑΟΚ!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Κεραυνοί για ΑΕΚ - «Παίζουν όπως θέλουν, το έχασε το παιχνίδι ο Ουζουνίδης» - Ατάκα-φωτιά για ΠΑΟΚ!

Πολύ αυστηρή κριτική από παλαίμαχο της Ένωσης.

Η κάκιστη εμφάνιση της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό εξόργισε τους οπαδούς της, οι οποίοι είδαν για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική την ομάδα τους να γκελάρει, γνωρίζοντας την πρώτη ήττα φέτος στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα. Ο προβληματισμός έχει ενταθεί στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο μετά τον Ατρόμητο. Γιατί έχει αυτήν την εικόνα η ΑΕΚ;

Έλλειψη πάθους και πολλές ανορθογραφίες παρατηρεί ο Νίκος Σταθόπουλος. Ο παλιός αριστερός μπακ της ΑΕΚ, την οποία υπηρέτησε για μία δεκαετία (1965-1974), κατακτώντας δύο πρωταθλήματα (1967-68, 1970-71) και ένα Κύπελλο Ελλάδας (1965-66) μίλησε στο Sportdog για όσα συμβαίνουν στην Ένωση. Ο παλαίμαχος αμυντικός αναφέρεται με πολύ σκλήρη γλώσσα στους παίκτες και τον ίδιο τον Ουζουνίδη και ασκεί αυστηρή κριτική. Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Πως σας φάνηκε η ΑΕΚ με τον Ατρόμητο;

«Ο τρόπος που παίζουν τα παιδιά δεν ειναι ενδεδειγμένος. Πρέπει να τους... αφήσει ο αντίπαλος για να κερδίσουν. Δεν βάζουν τα πόδια τους στη φωτιά. Το ίδιο συνέβη και με τον Παναθηναϊκό».

Παρατηρείτε δηλαδή έλλειψη πάθους;

«Ναι, δεν υπάρχει. Τι να συζητήσουμε. Ορισμένοι παίκτες παίζουν όπως θέλουν αυτοί. Αφήνουν ημιτελείς τις προσπάθειες. Δεν ντουμπλάρουν. Υπάρχουν πολλές ανορθογραφίες που μπορώ να σημειώσω».

Μπορείτε να γίνετε πιο συγκεκριμένος όσον αφορά τους παίκτες που παίζουν όπως θέλουν;

«Όταν έρχεται η μπάλα στον Λιβάγια από σέντρα και στις 9 από τις 10 φορές προσπαθεί να γυρίσει και χάνει τη μπάλα ό,τι και να πω είναι λίγο. Αντί να κρατήσει τη μπάλα και να βγάλει την ομάδα μπροστά τη χάνει. Δεν υπάρχει κάτι που να τον δικαιολογεί. Είναι δύστροπος γιατί βλέπουμε και νεύρα. Με τα λεφτά που παίρνει θα ερχόντουσαν 4 παίκτες από Βραζιλία στην ΑΕΚ. Έχουν γίνει πολλά λάθη και συνεχίζουν να γίνονται. Στα χρόνια τα δικά μου όταν εγώ έπαιζε έξω αριστερά, κάποιος υπήρχε από πίσω να καλύψει. Αν το λέει ο προπονητής και δεν καλύπτουν το Χουλτ ή τον Μπακάκη τότε υπάρχει πρόβλημα».

Τον Ουζουνίδη πως τον βλέπετε στον πάγκο της ΑΕΚ;

«Το έχασε το παιχνίδι. Από τη στιγμή που ο Λιβάγια, ο Πόνσε, ο Μάνταλος παίζουν όπως θέλουν όποια δουλειά έχει κάνει πάει στράφι».

Έχει όμως και μια δυσκολία ως προπονητής. Έχει πολλούς παίκτες που παίζουν στην ίδια θέση και προσπαθεί να τους χωρέσει...

«Ο προπονητής είναι υποχρεωμένος να βάζει τους καλύτερους. Αν θέλει να ταιριάξει μέσα στην ομάδα τέσσερις παίκτες, όπως έκανε ο Σκίμπε στην Εθνική που έβαζε Φορτούνη, Μάνταλο και Πέλκα αυτό δεν είναι και το ιδανικότερο. Αυτοί δεν μαρκάρουν καθόλου. Πως θα κερδίσεις έτσι; Στο ποδόσφαιρο σήμερα τρέχεις. Ο Μάνταλος ξέρει μπάλα, αλλά την παίζει όπως θέλει. Έτσι όμως δεν μπορείς να παίξεις στην ΑΕΚ. Κάποτε, τη δική μας εποχή, ο Πομώνης έκανε ό,τι ήθελε μέσα στο γήπεδο. Στο ημίχρονο όμως, στα αποδυτήρια, ο συγχωρεμένος ο Βασιλείου του έβαλε χέρι. Δεν γίνεται οι άλλοι να παίζουν σωστά και αυτός να κάνει ό,τι θέλει. Μιλάμε για τον καιρό που δεν υπήρχαν λεφτά».

Τα πράγματα έχουν γίνει πολύ δύσκολα τα πράγματα για την ΑΕΚ μετά τις δύο συνεχόμενες γκέλες. Πως βλέπετε τη συνέχεια, έχει κριθεί το πρωτάθλημα;

«Το πρωτάθλημα έχει μακρύ δρόμο ακόμα. Εμάς όμως δεν μας ενδιαφέρει να βγούμε πρώτοι. Ο ΠΑΟΚ έχει καλύτερο ρόστερ. Έχει και το σπρώξιμο το ανάλογο. Εμείς πρέπει να φτάσουμε εκεί που πρέπει. Έτσι όπως παίζουμε όμως δεν πάμε για πρωτάθλημα. Φτάνει ο Χουλτ στο πέναλτι και δεν μπορεί να κάνει γκολ. Πάει ο Μπακάκης και δεν τη γυρνάει. Είναι τρελά αυτά που γίνονται δεξιά. Περιμένουμε τον Μπακάκη να βγει έξω δεξιά, για να έχουμε υπεραριθμία στην επίθεση. Ο Μπακασέτας, ο Μάνταλος, ο Άλεφ, ο Σιμόες τι κάνουν; Πάει μπάλα αριστερά, από τη δεξιά πλευρά πρέπει να μπούνε μέσα στην περιοχή. Ζαλίζουν τη μπάλα. Κίνηση στο χώρο δεν βλέπω από τους επιθετικούς. Παίζουν όπως θέλουν».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags