Facebook Pixel Sportdog.gr | Κορυφαίο επίτευγμα του Ατρόμητου εναντίον της ΑΕΚ!
| 2018-11-14 12:22:00

Κορυφαίο επίτευγμα του Ατρόμητου εναντίον της ΑΕΚ!

Sportdog Team
Κορυφαίο επίτευγμα του Ατρόμητου εναντίον της ΑΕΚ!

Τι πέτυχαν οι Περιστεριώτες, σύμφωνα με τη Superleague.

Ο Ατρόμητος Αθηνών έγινε μόλις η τέταρτη ομάδα στην ιστορία του πρωταθλήματος, που νίκησε την ΑΕΚ εκτός έδρας σε διαδοχικές σεζόν. Και η πέμπτη που τη νίκησε σε διαδοχικά παιχνίδια εκτός έδρας. Επίσης έγινε η τρίτη ομάδα, μετά τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, που τη νικά στη εκάστοτε φυσική της έδρα σε διαδοχικές σεζόν.

Τον Μάρτιο του 1962 ο Παναθηναϊκός νικά στο "Νίκος Γκούμας" 3-2, με ανατροπή μάλιστα, αφού είχε προηγηθεί η ΑΕΚ 2-0! Και τον Μάιο το 1963 νικά και πάλι εκεί με 2-0. Το επαναλαμβάνει και τον Απρίλιο του 1964. Τρία διαδοχικά "διπλά". Ο Παναθηναϊκός έκανε και άλλα ζευγάρια εκτός έδρας νικών επί της ΑΕΚ τα επόμενα χρόνια.

Επόμενη ομάδα που το κατάφερε ήταν ο ΟΦΗ. Το 1999-00, τελευταία χρονιά του Ευγένιου Γκέραρντ και το 2000-01, με τον Γιάννη Σαμαρά πλέον. Το πρώτο όμως παιχνίδι έγινε στη Ρόδο, οπότε ο ΟΦΗ δεν νίκησε στην φυσική της έδρα τα δύο διαδοχικά.

Ο Ολυμπιακός νίκησε την ΑΕΚ σε διαδοχικές επισκέψεις για πρώτη φορά αμέσως μετά τον ΟΦΗ. Τις σεζόν 2000-01 και 2001-02, αλλά το πρώτο παιχνίδι έγινε στο Ηράκλειο, όχι τη φυσική έδρα της ΑΕΚ. Για να κάνει κάτι τέτοιο ο Ολυμπιακός, χρειάστηκε να φτάσει το 2009, όταν νίκησε Φλεβάρη και Σεπτέμβρη στο "Σπύρος Λούης".

Τον Αύγουστο του 2012 ο Αστέρας Τρίπολης νικά την ΑΕΚ 1-0 στο "Σπύρος Λούης". Είναι η σεζόν που η ΑΕΚ υποβιβάζεται. Όταν ο Αστέρας την επισκέπτεται και πάλι, είναι Νοέμβριος του 2015. Και την νικά σε διαδοχικές επισκέψεις, όχι όμως διαδοχικές σεζόν.

Ο Ατρόμητος Αθηνών τα κατάφερε προχθές Κυριακή, είχε νικήσει και τον Οκτώβρη του 2017. Και στα δύο παιχνίδια πάντως η ΑΕΚ δεν είχε τον κόσμο της. Στοιχείο που μπορεί να κατηγοριοποιήσει και τις δύο νίκες του Ατρομήτου. Οπότε διαλέγετε και παίρνετε κατά περίπτωση...

Ομάδες που έχουν κάνει "διπλό" σε διαδοχικές επισκέψεις στην ΑΕΚ:

Παναθηναϊκός, ΟΦΗ, Ολυμπιακός, Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος.,

Ομάδες που έχουν κάνει "διπλό" σε διαδοχικές σεζόν στην ΑΕΚ:

Παναθηναϊκός, ΟΦΗ, Ολυμπιακός και Ατρόμητος.

Ομάδες που έχουν κάνει "διπλό" σε διαδοχικές σεζόν στην ΑΕΚ στο "Νίκος Γκούμας":

Παναθηναϊκός

Ομάδες που έχουν κάνει "διπλό" σε διαδοχικές επισκέψεις στην ΑΕΚ στη εκάστοτε φυσική της έδρα:

Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός (το 2009 η πρώτη), Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος.

Ομάδες που έχουν κάνει "διπλό" σε διαδοχικές σεζόν στην ΑΕΚ στην εκάστοτε φυσική της έδρα:

Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και Ατρόμητος

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags