Facebook Pixel Sportdog.gr | Δάκρυσε ο Δημήτρης Μελισσανίδης στην παρουσίαση του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-11-14 12:44:00

Δάκρυσε ο Δημήτρης Μελισσανίδης στην παρουσίαση του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Δάκρυσε ο Δημήτρης Μελισσανίδης στην παρουσίαση του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού (ΒΙΝΤΕΟ)

Η συγκίνηση ήταν μεγάλη.

Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, που δίνει το «παρών» στην εκδήλωση στο Αμφιθέατρο της Ακρόπολης «λύγισε» βλέποντας το βίντεο και δάκρυσε στα λόγια της Γιώτας Λύδιας για την ΑΕΚ, με τη συγκίνηση να είναι μεγάλη.

Το βίντεο το οποίο προβλήθηκε στη λαμπρή εκδήλωση της Τετάρτης (14/11) στο Μουσείο της Ακρόπολης για την παρουσίαση της Επιστημονικής Επιτροπής του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού, το οποίο θα στεγαστεί στην Αγιά Σοφιά μαζί με το Μουσείο της ΑΕΚ.

H Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ δήλωσε ότι «Έπρεπε να περιμένουμε έναν αιώνα για να κάνουμε το πρέπον. Δεν υπάρχει σε κανένα ελληνικό πανεπιστήμιο ούτε έδρα για την ιστορία του προσφυγικού ελληνισμού. Έρχονται πάλι οι ξένοι οι Γάλλοι να κάνουν το πρέπον. Θυμάμαι ως παιδί τον αδερφό μου που ήταν προπονητής της ΑΕΚ στο μπάσκετ. Αυτά πριν τον πόλεμο. Θα περάσω στην Φιλαδέλφεια. Σεβασμιότατε ίσως από όλες τις γειτονιές είστε οι μόνοι που θυμάστε τον προσφυγικό ελληνισμό. Η Φιλαδέλφεια είναι η τελευταία ελληνική πόλη που έπεσε στα χέρια των Τούρκων. Έπεσε όταν όλη Μικρά Ασία είχε χαθεί, έναν αιώνα μετά».

Εκ μέρους του Γιώργου Νταλάρα ο Γιώργος Λιάνης δήλωσε ότι «Ήθελα να είμαι κοντά σας αλλά είμαι καθοδόν προς το αεροδρόμιο λόγω υποχρεώσεων. Σαν Έλληνας πολίτης και εγγόνι προσφύγων. Η ιδέα σας με γέμισε συγκίνηση και μνήμη. Γιαγιά Αικατερίνη, γιαγιά Ουρανία και πολλοί ακόμα. Τους δώσατε μεγάλη χαρά. Βάζουμε το δάχτυλο στην πληγή για να λυτρωθούμε. Εσείς, εμείς, δουλεύουμε για την πατρίδα μας. Έτσι πορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια».

Τελευταίος τον λόγο πήρε ο Αλέκος Φλαμπουράρης που τόνισε ότι «Θα ήθελα πρώτα από όλα γιατί είμαι ΑΕΚτζής. Στον δρόμο που ζούσαμε ήταν όλοι πλην της δικής μου οικογένειας προσφυγόπουλα. Ένα δεύτερο στοιχείο είναι να συγχαρώ την ΑΕΚ για αυτήν της την πρωτοβουλία. Έκαναν ό,τι μπορούσα. Αυτή την στιγμή γίνεται μία προσπάθεια αναστήλωσης των οκτώ πολυκατοικιών επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας που είναι προσφυγικές. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι εκτός του ότι θα αναστηλωθούν, οι δύο από αυτές θα γίνουν μουσείο προσφυγιάς. Καλή επιτυχία σε όλους σας».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags