Facebook Pixel Sportdog.gr | «Το σκεπτικό της απόφασης για Ολυμπιακό θα δημιουργήσει προβλήματα - Μπορεί να αλλάξει η ποινή»
| 2018-11-16 20:11:00

«Το σκεπτικό της απόφασης για Ολυμπιακό θα δημιουργήσει προβλήματα - Μπορεί να αλλάξει η ποινή»

Sportdog Team
«Το σκεπτικό της απόφασης για Ολυμπιακό θα δημιουργήσει προβλήματα - Μπορεί να αλλάξει η ποινή»

Τι αναφέρει έγκριτος νομικός.

Ο γνωστός δικηγόρος Λάκης Σημαιοφορίδης μίλησε στο Metropolis 95.5 για την ποινή του Ολυμπιακού, τις εξελίξεις στην υπόθεση της κάρτας υγείας, αλλά και για το αίτημα της επιτροπής δεοντολογίας της ΕΠΟ να πάρει από το συμβούλιο εφετών το βούλευμα για τους 28 που κατηγορούνται για την υπόθεση του Κoriopolis.

Αναλυτικά:

 Για την τιμωρία του Ολυμπιακού: «Ο Ολυμπιακός μπορεί να κλήθηκε με το ίδιο άρθρο που κλήθηκε και η ΑΕΚ, αλλά είναι πιθανό να υπήρχαν διαφορετικές λεπτομέρειες στις δύο υποθέσεις και έτσι να διαφοροποιήθηκαν. Έτσι είναι πιθανό να διαφοροποιείται και το αποτέλεσμα της δίκης. Όπως και να έχει, η πλευρά του Ολυμπιακού αιφνιδιάστηκε ευχάριστα από την απόφαση, γεγονός που δείχνει ότι κάποια σημεία ήταν κοινά στις δύο υποθέσεις. Αρχικά είδαμε ότι η στάση του Ολυμπιακού ήταν η αφαίρεση βαθμών από το Κύπελλο, αλλά τελικά παρατηρήσαμε ότι ανακουφίστηκε από την τελική απόφαση. Έχω όμως κάποιες απορίες διαβάζοντας το σκεπτικό της απόφασης για τον τρόπο που κρίθηκε η υπόθεση. Κάποια στοιχεία δεν έγιναν δεκτά από το δικαστήριο και έτσι μεταβλήθηκε το κατηγορητήριο».

Την πιθανή παρέμβαση αθλητικού εισαγγελέα: «Προσωπικά πιστεύω πως μπορεί να παρέμβει ο αθλητικός εισαγγελέας. Βλέπω μέσα στην απόφαση πως οι εκθέσεις του παρατηρητή και της αστυνομίας διατυπώνουν μία περίεργη τοποθέτηση,  καθώς δεν επιβεβαιώνουν αυτά που λέει ο δικαστής και έτσι δεν επηρεάζουν την κρίση του. Αυτό είναι κάτι καινούριο. Στην ουσία ο δικαστής λαμβάνει υπόψιν τις δύο εκθέσεις, αλλά δεν τις αφουγκράζεται από τη στιγμή που δε συνάδουν με την έκθεση του διαιτητή. Κάτι τέτοιο είναι άτοπο, γιατί ο παρατηρητής και η αστυνομία καταγράφουν στις εκθέσεις τους περιστατικά που δεν γίνονται αντιληπτά από το διαιτητή. Δε γίνονται να αγνοούνται κατ’ ουσία αυτές οι δύο εκθέσεις».

Το χρονικό διάστημα που μπορεί να παρέμβει ο αθλητικός εισαγγελέας: «Ο αθλητικός εισαγγελέας μπορεί να παρέμβει σε διάστημα πέντε ημερών από την έκδοση της απόφασης. Επίσης μου έκανε εντύπωση πως παρά το γεγονός πως ο παρατηρητής ανέφερε στην έκθεσή του τραυματισμό φιλάθλου, η απόφαση του δικαστηρίου λέει ότι υπάρχει μία αοριστία στο συγκεκριμένο γεγονός. Αυτό το σκεπτικό της απόφασης γεννά εύλογα ερωτηματικά, καθώς μπάζει από παντού. Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά νομικά ζητήματα που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στο μέλλον. Στην ουσία καταργείται η όποια αρμοδιότητα έχει κάθε παρατηρητής, αλλά και η αστυνομία. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι δεν υπάρχει λόγος να συντάσσονται εκθέσεις από τα αρμόδια όργανα».

Την ενοχή που πρότεινε ο εισαγγελέας για εννέα άτομα που εμπλέκονται στο θέμα της κάρτας υγείας στην ΕΠΟ: «Είναι μία πολύ σημαντική υπόθεση. Όσο υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε κάποιον κατηγορούμενο. Είναι άσχημο που για ακόμα μία φορά το ελληνικό ποδόσφαιρο ταλανίζεται από μία τέτοια υπόθεση. Είναι δυσάρεστο που για ακόμα μία φορά τα τελευταία χρόνια ασχολούμαστε με δικαστικές αποφάσεις και όχι με το ίδιο το ποδόσφαιρο. Το ελληνικό ποδόσφαιρο ίσως χρειαστεί να έχει ακόμα και ξένους παράγοντες γιατί εμείς φανήκαμε ανίκανοι στη διαχείρισή του».

Το αίτημα της επιτροπής δεοντολογίας της ΕΠΟ να πάρει από το συμβούλιο εφετών το βούλευμα για τους 28 που κατηγορούνται για την υπόθεση του Κoriopolis: «Είναι λογικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που αυτή είναι η δουλειά της επιτροπής δεοντολογίας. Η επιτροπή δεοντολογίας μπορεί να επιβάλει σ’ αυτά τα πρόσωπα ακόμα και με αποβολή από το χώρο του ποδοσφαίρου. Όλα αυτά ωστόσο εξαρτώνται από την τελική απόφαση. Δεν γίνεται όμως να πάρει αποφάσεις πριν να τελεσιδικήσουν αυτές οι υποθέσεις».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags