Facebook Pixel Sportdog.gr | Ατακάρες για τον αντι-Μίχελ του ΠΑΟΚ: «Έχει άκρες, ξέρει τι του γίνεται»
| 2018-11-17 15:47:00

Ατακάρες για τον αντι-Μίχελ του ΠΑΟΚ: «Έχει άκρες, ξέρει τι του γίνεται»

Sportdog Team
Ατακάρες για τον αντι-Μίχελ του ΠΑΟΚ: «Έχει άκρες, ξέρει τι του γίνεται»

Αποκαλυπτικές δηλώσεις για τον Μάριο Μπράνκο.

Μετά από τρία χρόνια ο Δικέφαλος του Βορρά αποφάσισε πως χρειάζεται μια αλλαγή στα στελέχη του. Ο Λούμπος Μίχελ παραιτήθηκε, ο ΠΑΟΚ έκανε δεκτή την παραίτησή του και ο Σλοβάκος θα μείνει ως εξωτερικός σύμβουλος του Ιβάν Σαββίδη. Τη θέση του πήρε, όπως αναμενόταν, ο Μάριο Μπράνκο. Ο Πορτογάλος ήρθε το καλοκαίρι στον Δικέφαλο ως Διευθυντής Ανάπτυξης Ποδοσφαίρου και πλέον κατέχει τον τίτλο του Αθλητικού Διευθυντή στη θέση του Μίχελ.

Το Metrosport.gr επικοινώνησε με τον πρώην προπονητή της Χάιντουκ Σπλιτ, Χοάν Καρίγιο, ο οποίος συνεργάστηκε για περίπου ένα χρόνο με τον Πορτογάλο και μίλησε για τον χαρακτήρα του νέου αθλητικού διευθυντή του ΠΑΟΚ, τη συνεργασία τους, την μεγαλύτερη πώληση που έκανε ενώ αποκάλυψε πως είναι προετοιμασμένος να δουλέψει σε μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα μας είπε:

-Καλησπέρα κ.Χοάν. Πείτε μου τι εντυπώσεις έχετε από τη συνεργασία σας με τον Μάριο Μπράνκο στη Χάιντοκ.

«Οι εντυπώσεις που έχω είναι πολύ καλές. Ο Μάριο είναι ένας άνθρωπος που έχει τον έλεγχο στην αγορά, είναι έξυπνος, με άκρες μέχρι και στην Αμερική. Με βοήθησε πολύ όταν ήμασταν στη Χάιντουκ. Είναι επαγγελματίας και έχει την κατάλληλη προετοιμασία για να κάνει αυτό το επάγγελμα».

-Συνεργαστήκατε περίπου ένα χρόνο στην κροατική ομάδα. Ο Μπράνκο έφερε τους παίκτες που θέλατε;

«Σημασία είχε πως συμφωνούσαμε στη φιλοσοφία. Ηρθαν παίκτες που αποφασίσαμε μαζί να έρθουν, εγώ ζητούσα παίκτες στις θέσεις που ήθελε η ομάδα και εκείνος έβρισκε πάντα καλές λύσεις. Έχει ενέργεια, είναι καλός χαρακτήρας, καταλαβαίνει τον κόσμο και ξέρει από ποδόσφαιρο».

-Ο κ.Μπράνκο έχει τη φήμη πως πουλάει παίκτες σε καλές τιμές. Στον ΠΑΟΚ δεν θα έχει οικονομικά θέματα όπως στη Χάιντουκ. Πιστεύετε ότι μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω;

«Κοιτάξτε, όταν ήμασταν στη Χάιντουκ, η ομάδα δεν ήταν καλά οικονομικά. Το καλοκαίρι του 2017 παίξαμε στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ με την Εβερτον. Εκεί είδαν τον Νίκολα Βλάσιτς και λίγες μέρες μετά η αγγλική ομάδα τον απέκτησε. Ηταν η μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία της Χάιντουκ και την έκανε ο Μάριο. Πούλησε τον Νίκολα έναντι 10,8 εκατομμυρίων ευρώ. Τώρα ο ποδοσφαιριστής παίζει στη ΤΣΣΚΑ Μόσχας ενώ είναι και διεθνής. Ο Μπράνκο ξέρει την δουλειά, ξέρει πως να φτιάξει καλή ομάδα. Αν έχει περισσότερα λεφτά διαθέσιμα στον ΠΑΟΚ, θα πάρει τους κατάλληλους παίκτες. Είναι προετοιμασμένος να δουλέψει για μια ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ».

-Ποια αγορά προτιμά στις μεταγραφικές περιόδους;

«Δεν έχει κάποια ιδιαίτερη προτίμηση. Βρίσκει το προφίλ του παίκτη που ψάχνει από όπου και αν είναι και στη συνέχεια βρίσκει τον κατάλληλο παίκτη. Όταν συνεργαζόμασταν στη Χάιντουκ βλέπαμε μαζί τους παίκτες. Εγώ του ζητούσε παίκτη σε μια θέση, εκείνος μου έδινε 3-4 ονόματα και έπειτα αποφασίζαμε από κοινού για ποιον παίκτη θα αποκτήσουμε. Είναι ένας άνθρωπος που θα μιλήσει πρώτα με την ομάδα και μετά με παίκτη ή μάνατζερ, βέβαια εξαρτάται και από την περίπτωση. Το επαναλαμβάνω, ο Μάριο είναι απόλυτος επαγγελματίας».

-Τι χαρακτήρας είναι ο νέος αθλητικός διευθυντής του Δικεφάλου;

«Είναι έξυπνος, ξέρει τι γίνεται γύρω του, δεν έχει πρόβλημα με προπονητές ή προέδρους. Ξέρει επίσης πως στο σύγχρονο ποδόσφαιρο τα μίντια είναι σημαντικά και καταλαβαίνει το ρόλο τους».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags