Facebook Pixel Sportdog.gr | Συνελήφθη δικαστής της FIFA με την υποψία διαφθοράς
| 2018-11-21 15:38:00

Συνελήφθη δικαστής της FIFA με την υποψία διαφθοράς

Sportdog Team
Συνελήφθη δικαστής της FIFA με την υποψία διαφθοράς

Από το κακό στο χειρότερο.

Ο δικαστής της επιτροπής δεοντολογίας της FIFA, Σούντρα Ρατζού, υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του από τη θέση του διευθυντή του Διεθνούς Κέντρου Διαιτησίας της Ασίας (AIAC), ύστερα από τη σύλληψή του με την υποψία της διαφθοράς.

Ο Δρ. Ρατζού, ο οποίος διορίστηκε πέρυσι αναπληρωτής πρόεδρος του δικαστικού τμήματος της επιτροπής δεοντολογίας της παγκόσμιας συνομοσπονδίας ποδοσφαίρου, τέθηκε υπό κράτηση από την επιτροπή κατά της διαφθοράς της Μαλαισίας (MACC), μετά την επιστροφή του από τη Ζυρίχη το βράδυ της Τρίτης.

Ο δικηγόρος του Ρατζού, Τσεόου Γουί, δήλωσε ότι δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για επταήμερη εντολή προφυλάκισης εναντίον του Ρατζού και πως αργότερα αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους. «Ο δικαστής συμφώνησε με τη θέση μας ότι αυτός (σ.σ. ο Ρατζού) έχει διπλωματική ασυλία και προνόμια» είπε ο Τσεόου και συνέχισε: «Δεν μπορεί να συλληφθεί, ούτε να τεθεί υπό κράτηση και δεν υπόκειται στην ποινική δικαιοδοσία μας».

Ο δικηγόρος είπε ότι η MACC ζήτησε την προφυλάκιση του Ρατζού, προκειμένου να προστατεύσει και να συνεχίσει την ερευνά της για τις καταγγελίες ότι ο δικαστής αποδέχθηκε και χρησιμοποίησε το γραφείο του για οικονομικές χάρες.

Ο Ρατζού δήλωσε πως παραιτήθηκε από τη θέση του στο AIAC, επειδή ήταν επιθυμία του να προστατεύσει το καλό όνομα του οργανισμού.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags