Facebook Pixel Sportdog.gr | Αυτό εξετάζει η UEFA για τη νοκ-άουτ φάση του Champions League
| 2018-11-21 22:51:00

Αυτό εξετάζει η UEFA για τη νοκ-άουτ φάση του Champions League

Sportdog Team
Αυτό εξετάζει η UEFA για τη νοκ-άουτ φάση του Champions League

Μπαίνει η τεχνολογία στην κορυφαία διοργάνωση.

Η UEFA θα εξετάσει το ενδεχόμενο άμεσης εφαρμογής του video assistant referees (VAR) για την φάση νοκ-αουτ του Champions League αυτή τη σεζόν, σύμφωνα με δηλώσεις του πρέδρου της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσεφερίν.

Η UEFA επέλεξε να μην χρησιμοποιήσει το VAR αυτή τη σεζόν, παρά την χρήση της νέας τεχνολογίας στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, της Ισπανίας, Ιταλίας και της Γερμανίας, αλλά και στο Μουντιάλ στη Ρωσία νωρίτερα φέτος το καλοκαίρι.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, ο Τσεφερίν είπε ότι μία έκθεση διαιτησίας την επόμενη εβδομάδα θα μπορούσε να επιτρέψει στην εκτελεστική επιτροπή της UEFA να αναθεωρήσει τη στάση της σε συνάντηση της, που θα γίνει στις 2 και 3 Δεκεμβρίου στο Δουβλίνο.

«Ο επικεφαλής των διαιτητών της UEFA, ο Ρομπέρτο Ροζέτι και η ομάδα του είναι πολύ καλοί. Υπάρχουν σημαντικά θέματα να δούμε», δήλωσε ο Τσέφεριν. «Περιμένω την έκθεση σε μια εβδομάδα ή μετά και έτσι τότε θα δούμε πότε θα μπορέσουμε να την υλοποιήσουμε, το αργότερο την επόμενη σεζόν».

Ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ένωσης συλλόγων, Ανδρέα Ανιέλι, που βρισκόταν δίπλα στον Τσεφερίν, πρόσθεσε: «Το αργότερο την επόμενη σεζόν σημαίνει επίσης ότι υπάρχει χώρος για εφαρμογή της νωρίτερα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags