Facebook Pixel Sportdog.gr | Μεγάλες ατάκες για τον παιχταρά του ΠΑΟ: «Δεν είναι τυχαίος, το περίμενε καιρό, θα κάνει καριέρα»
| 2018-11-21 21:43:00

Μεγάλες ατάκες για τον παιχταρά του ΠΑΟ: «Δεν είναι τυχαίος, το περίμενε καιρό, θα κάνει καριέρα»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Μεγάλες ατάκες για τον παιχταρά του ΠΑΟ: «Δεν είναι τυχαίος, το περίμενε καιρό, θα κάνει καριέρα»

Αποκαλύψεις για τον μικρό από αυτούς που τον έστειλαν στο Τριφύλλι.

 

Στο ντέρμπι των αιωνίων αναδείχτηκε το άστρο ενός νεαρού τερματοφύλακα. Ήταν στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, όταν ο Σωκράτης Διούδης τραυματίστηκε σοβαρά μετά από σύγκρουση με τον Μπίμπρας Νάτχο και κλήθηκε ο Κωνταντίνος Κότσαρης να υπερασπιστεί την εστία του Παναθηναϊκού.

Ο 22χρονος γκολκίπερ έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά. Έκανε αρκετές σωτήριες επεμβάσεις με αποκορύφωμα αυτή στο φάουλ του Χριστοδουλόπουλου, ενώ παραλίγο να σώσει και το γκολ που δέχθηκε ο Παναθηναϊκός για το τελικό 1-1. Όπως ήταν φυσικό ο μικρός έχαιρε αποθεωτικών σχολίων από τον Τύπο και τους ποδοσφαιρόφιλους, που αναγνώρισαν το τσαγανό του και είδαν σε αυτόν ένα λαμπρό μέλλον.

Αυτήν την θεαματική συνέχεια βλέπουν και δύο άνθρωποι, οι οποίοι δούλεψαν με τον Κότσαρη και είναι αυτοί που τον έστειλαν στον Παναθηναϊκό από τον Αήττητο Σπάτων. Ο λόγος για τον Πέτρο Τσιγγούλη και τον Προκόπη Καραγιάννη, προπονητής του συλλόγου εκείνη την περίοδο ο πρώτος, προπονητής στις Ακαδημίες ο δεύτερος.

Ο Κότσαρης εντάχθηκε στον Αήττητο την περίοδο 2006-07. «Είδαμε ένα παιδί με εξαιρετικό ταλέντο. Ήταν καλός αθλητής. Ήταν πολύ έτοιμος αθλητικά σε σχέση με τα παιδιά της ηλικίας του. Είχε πολύ καλές επαφές με τα πόδια. Μπορούσε άνετα να παίξει και μέσα. Κυρίως παρατηρήσαμε την αθλητική του δομή, την προσήλωση και την ωριμότητα για την ηλικία του», αναφέρει ο Πέτρος Τσιγγούλης με τον Προκόπη Καραγιάννη να συμφωνεί: «Ήταν ιδιαίτερα αθλητικός, πολύ πειθαρχημένος και ξεχώριζε ανάμεσα στα παιδιά της ηλικίας του. Φαινόταν πως ήταν γεννημένος για τερματοφύλακας, ήταν εκρηκτικός και αλτικός».

«Κοιτάξαμε την πρόοδο του»

Πως πήραν την απόφαση να τον στείλουν στον Παναθηναϊκό; Οι δύο ποδοσφαιράνθρωποι εβαλαν πάνω απ' όλα το συμφέρον του νεαρού αθλητή. «Δεδομένου, ότι εκείνη την εποχή δεν είχαμε τμήμα τερματοφυλάκων, είδαμε ότι είχε έφεση σε αυτήν τη θέση. Σκεφτήκαμε, ότι έπρεπε να πάει κάπου καλύτερα για τη δική του εξέλιξη. Εμείς τον θέλαμε διακαώς, αλλά έπρεπε να κοιτάξουμε την πρόοδό του. Θεωρήσαμε ότι θα ήταν καλό να ενταχθεί σε τιμ με σχολή τερματοφυλάκων. Το πιο κοντινό οργανωμένο κλαμπ ήταν του Παναθηναϊκού. Τότε η ΑΕΚ δεν είχε φτιάξει τα Σπάτα. Μίλησα τότε με τον κύριο Κόβη από τον Παναθηναϊκό. Του είπα την περίπτωση. Έτσι έγινε η επαφή. Τον στείλαμε στην Παιανία, τον είδαν, τον πήραν και συνέχισε να έχει πορεία όπως την περιμέναμε», αναφέρει ο Πέτρος Τσιγγούλης.

«Ο Αήττητος τότε δεν μπορούσε να τον βοηθήσει. Τον προτείναμε στον Παναθηναϊκό. Είδαν ότι έχει τα στοιχεία που πρέπει. Ο Αγριγιάννης ήταν ο υπεύθυνος τερματοφυλάκων που τον τσέκαρε. Τον πήραν και αμέσως το παιδί καθιερώθηκε στο Τριφύλλι και στις εθνικές ομάδες», προσθέτει ο Προκόπης Καραγιάννης.

«Όνειρο ζωής το Καραϊσκάκη»

Πως είδαν τον νεαρό πορτιέρε κάτω από τα δοκάρια του Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη; «Θεωρώ, ότι ήταν όνειρο ζωής για τον Κώστα να παίξει σε ένα ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός», λέει ο Πέτρος Τσιγγούλης. «Δεν είχε άγχος καθόλου. Μου φάνηκε έτοιμος σαν να το περίμενε από καιρό. Πιστεύω έχει όλα τα χαρακτηριστικά και κυρίως αυτοπεποίθηση. Στον Παναθηναϊκό τον έχουν στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια», συμπληρώνει ο Προκόπης Καραγιάννης.

Αμφότεροι προβλέπουν, ότι ο Κότσαρης θα έχει μεγαλύτερη εξέλιξη, γιατί είναι εξαιρετική περίπτωση. «Για μας είναι ηθική δικαίωση. Όταν δουλεύεις με παιδιά σε μικρές ηλικίες πάντα θες να είσαι χρήσιμος να μπορέσεις να τους βοηθήσεις να πάνε ψηλότερα. Είναι μεγάλη ικανοποίηση να βλέπω παιδιά να φτάνουν στον στόχο. Προσωπικά πιστεύω, ότι αν δουλεύει με ταπεινότητα και μεθοδικότητα θα φτάσει ψηλότερα. Εγώ τον καμαρώνω και στην Εθνική Ελπίδων. Έχει εξαιρετική παρουσία», υπογραμμίζει ο Πέτρος Τσιγγούλης. «Έχει όλα τα στοιχεία για να κάνει καριέρα. Είναι στο χέρι του, υγεία να έχει και όλα θα έρθουν. Η οικογένειά του είναι μέσα στον αθλητισμό. Θα πάει μπροστά αν του δοθούν ευκαιρίες. Δεν είναι τυχαίος. Παίζει από 13 χρονών βασικός σε όλες τις εθνικές», καταλήγει ο Προκόπης Καραγιάννης.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags