Facebook Pixel Sportdog.gr | Τρομερή ατάκα από Ινσούα για Παναθηναϊκό και τους βαθμούς που έχει συλλέξει!
| 2018-11-24 08:22:00

Τρομερή ατάκα από Ινσούα για Παναθηναϊκό και τους βαθμούς που έχει συλλέξει!

Sportdog Team
Τρομερή ατάκα από Ινσούα για Παναθηναϊκό και τους βαθμούς που έχει συλλέξει!

Αν δεν το πιστεύουν ούτε οι παίκτες...

Αναλυτικά όσα είπε ο Ινσούα στο σημερινό match programme της ΠΑΕ για τον αγώνα κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης

Αν σου έλεγαν το καλοκαίρι ότι ο Παναθηναϊκός θα είχε 21 βαθμούς στο γήπεδο μετά από 10 αγωνιστικές, θα το πίστευες;

«Η αλήθεια είναι πως όχι! Βέβαια είχα εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες μου και την ομάδα , αλλά δεν περίμενα να συλλέξουμε τόσους πολλούς βαθμούς με μια νέα ομάδα. Αυτό όντως αποτελεί μια όμορφη έκπληξη και κοιτάμε να εκμεταλλευτούμε αυτήν την επιτυχία όσο περισσότερο μπορούμε, κάνοντας το καλύτερο για τον σύλλογο».

Ήσουν και πέρυσι στην ομάδα. Τι θεωρείς ότι έχει εφέτος η ομάδα που δεν είχε πέρυσι;

«Θα έλεγα ότι εφέτος υπάρχουν νέες συνεργασίες, περισσότερα κίνητρα και πιο θετικά συναισθήματα. Ο νέος προπονητής μάς έφερε έναν αέρα ανανέωσης. Στόχος μας είναι να πάμε ακόμα καλύτερα εφέτος. Αυτό αποτελεί και την πιο ουσιαστική μας δέσμευση απέναντι στον σύλλογο».

Είσαι πρώτος σε λεπτά συμμετοχής εφέτος. Αισθάνεσαι ότι έχεις πλέον κομβικό ρόλο στην ομάδα;

«Θεωρώ ότι αυτό είναι μάλλον θέμα συγκυριών. Ενδεχομένως να είμαι πλέον από τους πιο έμπειρους παίκτες στην ομάδα, όμως τη θέση στον αγώνα την κερδίζεις παιχνίδι το παιχνίδι. Δεν βλέπω τον εαυτό μου σαν κομβικό παίκτη, ούτε θεωρώ ότι ο ρόλος μου είναι κομβικός. Προσπαθώ να προπονούμαι κάθε μέρα σκληρά και με ένταση.

Εγώ προσπαθώ να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ κατά την προπόνηση, ώστε να μπορώ να θέτω υποψηφιότητα για την συμμετοχή μου στον αγώνα του Σαββατοκύριακου. Από εκεί και πέρα ο προπονητής μας είναι εκείνος που βλέπει, κρίνει και αποφασίζει».

Τριγύρω σου έχεις συμπαίκτες που είναι 6-7 χρόνια μικρότεροι. Προσπαθείς με κάποιο τρόπο να τους βοηθήσεις; Τι χρειάζεται να κάνουν σε αυτή την ηλικία, ώστε να σηκώσουν το βάρος της φανέλας μιας ομάδας που έμαθε να κάνει πρωταθλητισμό;

«Αυτό που λέω πάντοτε στους νεότερους συμπαίκτες μου είναι να χαρούν και να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που τους δίνεται. Παίζοντας στον μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας, τους ανοίγονται πόρτες. Κοιτάω να τους παροτρύνω και να τους δείχνω τις ευκαιρίες που δημιουργούνται, ώστε να τις εκμεταλλευτούν όσο καλύτερα γίνεται. Τους εξηγώ ότι πλέον έχουν ανέβει επαγγελματικό επίπεδο και άρα πρέπει να αποφεύγουν διάφορες συνήθειες που είχαν στο παρελθόν, διότι τώρα πια οι ευθύνες τους είναι περισσότερες και μεγαλύτερες».

Το καλοκαίρι υπήρχε μια πρόταση για εσένα από την Ισπανία που ο Παναθηναϊκός αρνήθηκε. Έχεις στο μυαλό σου να φύγεις;

«Όχι. Βέβαια, πολλά γράφονται κατά καιρούς από αρκετούς δημοσιογράφους. Εγώ όμως μένω ήσυχος και πάντοτε σκέπτομαι δύο πράγματα: την οικογένειά μου και την ομάδα. Ως επαγγελματίας ανέλυσα τα δεδομένα και όταν ο Παναθηναϊκός έδωσε αρνητική απάντηση και μίλησα και με τον κ. Νταμπίζα, ηρέμησα.

Βρίσκομαι 100% με την ομάδα και αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που αγωνίζομαι ήδη τόσο καιρό σ’ έναν τόσο μεγάλο σύλλογο και μακάρι να συνεχίσω για αρκετά χρόνια ακόμα εδώ».

Τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος από εσένα που δεν έχει δει ακόμα;

«Νομίζω ότι μπορώ να προσφέρω ακόμα περισσότερα, ειδικά εφέτος. Ίσως να μην έχω πολύ καλή τεχνική ως παίκτης, όμως οι φίλαθλοί μας ξέρουν ότι θα παλεύω και θα δίνω πάντοτε το 100% των δυνατοτήτων μου στο γήπεδο. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω θερμά για όλη την υποστήριξή τους στην ομάδα μας τόσο πέρυσι όσο κι εφέτος, και να τους υποσχεθώ ότι θα συνεχίσω να δίνω τα πάντα μέχρι τέλους στο γήπεδο για την ομάδα μας».

Πρόσφατα έγινες πατέρας. Πόσο έχει αλλάξει η ζωή σου και η οπτική που βλέπεις τα πράγματα;

«Τώρα ζω για την κόρη μου. Έχω πλέον αναλάβει και τις πατρικές μου ευθύνες. Έχουν αλλάξει τα πάντα στην προσωπική μου ζωή. Σκοπός μου είναι να κάνω την κόρη μου χαρούμενη και περήφανη για εμένα. Σίγουρα τα πράγματα είναι πλέον διαφορετικά διότι σκέπτομαι πλέον πιο οικογενειακά και πατρικά».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags