Facebook Pixel Sportdog.gr | Ανάλυση Βαρούχα: «Πέναλτι στον Ποντένσε - Οριακά οφσάιντ ο Βούκοβιτς, αλλά...»
| 2018-11-26 11:31:00

Ανάλυση Βαρούχα: «Πέναλτι στον Ποντένσε - Οριακά οφσάιντ ο Βούκοβιτς, αλλά...»

Sportdog Team
Ανάλυση Βαρούχα: «Πέναλτι στον Ποντένσε - Οριακά οφσάιντ ο Βούκοβιτς, αλλά...»

Τι είπε για τις "επίμαχες" φάσεις τη αγωνιστικής.

Ο Παναγιώτης Βαρούχας ανέλυσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 τις αμφισβητούμενες φάσεις της 11ης αγωνιστικής της Superleague, τονίζοντας ότι στο Περιστέρι έγιναν πολλά λάθη και πως έπρεπε να δοθεί πέναλτι στον Ολυμπιακό σε σπρώξιμο του Γιαννούλη στον Ποντένσε.

Παράλληλα, ο καθηγητής διαιτησίας επισήμανε πως το γκολ της νίκης του Ολυμπιακού από τον Βούκοβιτς ήταν οριακά οφσάιντ, όμως η φάση ήταν τόσο δύσκολη για τον βοηθό, που και με το VAR δύσκολα θα έβγαινε ξεκάθαρο συμπέρασμα.

Αναλυτικά, η ανάλυση του Παναγιώτη Βαρούχα για τους διαιτητές του Σαββατοκύριακου στη Superleague: 

Παναθηναϊκός-Απόλλων Σμύρνης: «Διαιτητής ήταν ο Φωτιάδης. Δεν υπάρχει καμία ανατροπή στην πτώση του Γιόχανσον, ενώ ο Οικονόμου σηκώνει το χέρι, βρίσκει την μπάλα και έπρεπε να δοθεί πέναλτι. Η κίνηση αυτή είναι παράβαση». 

Αστέρας Τρίπολης-Λάρισα: «Στο 12ο λεπτό ζητεί πέναλτι ο Αστέρας για ένα χέρι, αλλά είναι κολλημένο και σωστά ο Παπαπέτρου δεν έδειξε τίποτα. Στο 59’ ο Ντέλετιτς με την ταχύτητα που έχει έπεσε, αλλά ο Παπαδόπουλος δεν κάνει καμία κίνηση πάνω στον επιθετικό της ΑΕΛ. Ο Παπαπέτρου είναι φορμαρισμένος, να μην τον ματιάσουμε τον άνθρωπο». 

Παναιτωλικός-ΑΕΚ: «Ήταν κακός ο ορισμός της βοηθού Δέτση, γιατί προερχόταν από μια άτυχη στιγμή στο Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα. Είναι η πρώτη της σεζόν στη Super League. Είχαμε πολλά χρόνια να δούμε σε ένα ματς δύο γυναίκες βοηθούς. Στο 24’ κάνει σέντρα ο Μάζουρεκ, η μπάλα χτυπά μετά από κεφαλιά στον Μπακάκη και πάει γκολ. Δεν υπάρχει ούτε οφσάιντ, ούτε άουτ, οπότε κακώς ακυρώθηκε το γκολ του Παναιτωλικού. Τραγικό λάθος! Θα μπορούσε ακόμη και ο διαιτητής να πάρει τη φάση πάνω του. Στη συνέχεια ήταν οφσάιντ ο Καμαρά, αλλά η ίδια βοηθός άφησε τη φάση και ευτυχώς που δεν μπήκε γκολ. Ακολούθως έφυγε ο Λιβάγια, καλυπτόταν από δύο παίκτες, αλλά κακώς δόθηκε οφσάιντ. Στο 70’ το γκολ της ΑΕΚ ορθώς μέτρησε, γιατί είναι στην ίδια ευθεία. Στο 89’ η ίδια βοηθός αφήνει τον Πόνσε από θέση οφσάιντ, άσχετα αν ο αμυντικός απομακρύνει». 

ΠΑΟΚ-Ξάνθη: «Διαιτητής ήταν ο Σέζος. Στο 64’ δίνει ένα φάουλ υπέρ του ΠΑΟΚ που δεν υπάρχει. Με αυτό το φάουλ έγινε το 2-0. Στο 73’ ο βοηθός Σάββας υποδεικνύει οφσάιντ τον Γέντρισεκ, που όμως δεν υπάρχει». 

ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός: «Διαιτητής ο Τζοβάρας. Σωστά καταλογίστηκε οφσάιντ ο Μαρκόφσκι σε ένα γκολ που πέτυχε. Είχαμε καλή διαιτησία στο ματς αυτό». 

Ατρόμητος-Ολυμπιακός: «Διαιτητής ήταν ο Ευαγγέλου. Στο 14’ υπάρχει διεκδίκηση μεταξύ Γκιγέρμε και Ενσικουλού, δεν υπάρχει κανένα πέναλτι. Στο 35’ διεκδικούν την μπάλα εντός περιοχής ο Γιαννούλης και ο Ποντένσε. Ο πρώτος απωθεί τον δεύτερο, όχι βίαια, εντός περιοχής Είναι πέναλτι, αλλά κίτρινη κι όχι κόκκινη κάρτα. Ο Ευαγγέλου δεν το βλέπει γιατί είναι μακριά από το οπτικό του πεδίο. Ο βοηθός Αλεξέας έπρεπε να πάρει πάνω τη του φάση και να το πει στον διαιτητή. Στο 42’ η μπάλα γυρίζει στον Μέγερι από τον Σάκιτς. Ο κανονισμός λέει πως πρέπει να υπάρχει σκόπιμη επαναφορά στον τερματοφύλακα για να δοθεί έμμεσο, κάτι που δεν ισχύει σε αυτή τη φάση. Στο 60’ μπάσιμο του Φορτούνη, τον πατά ο αμυντικός του Ατρομήτου εκτός περιοχής, αλλά δεν δόθηκε το φάουλ. Η φάση είναι μπροστά στον βοηθό. Ο Μπουσούλατζιτς αποβλήθηκε με δύο κίτρινες, που ήταν σωστές και οι δύο. Στο νικητήριο γκολ του Ολυμπιακού δεν χρειάζεται απλώς VAR, γιατί ακόμη κι εκεί μπορεί να μη βγάλεις συμπέρασμα. Υπάρχει συνωστισμός παικτών. Στην αρχή νομίζεις πως είναι κακό παίξιμο του παίκτη του Ατρομήτου, αλλά φαίνεται να χτυπά πάνω στον Σισέ και να αλλάζει ελαφρά πορεία. Ο Βούκοβιτς είναι οριακά οφσάιντ, αλλά δεν μπορείς σε αυτή την περίπτωση να πάρεις το κεφάλι του βοηθού. Εμείς δεν είμαστε εμπαθείς». 

ΟΦΗ-Άρης: «Υπάρχει ένα χέρι στα πρώτα λεπτά στην περιοχή του Άρη, αλλά είναι εξ επαφής και ακούσιο. Σωστά ο Τζήλος συνέχισε το παιχνίδι». 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags