Facebook Pixel Sportdog.gr | Μαουρίσιο: Ενας Βραζιλιάνος αρτίστας, που έχει λείψει πολύ από τον ΠΑΟΚ!
| 2018-11-26 13:52:00

Μαουρίσιο: Ενας Βραζιλιάνος αρτίστας, που έχει λείψει πολύ από τον ΠΑΟΚ!

Sportdog Team
Μαουρίσιο: Ενας Βραζιλιάνος αρτίστας, που έχει λείψει πολύ από τον ΠΑΟΚ!

Ο Ζοσέ Μαουρίσιο επέστρεψε σε φουλ ρυθμούς αγωνιστικής δράσης μετά από αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο Βραζιλιάνος άσος του ΠΑΟΚ δεν είναι ένας απλός χαφ για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, αλλά ίσως ο πιο κομβικός ποδοσφαιριστής της ομάδας του. Πολυσύνθετος, χαρισματικός, με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και μία μοναδική ικανότητα να παίζει κάθετα, δημιουργώντας πολλά προβλήματα σε κάθε αντίπαλη άμυνα, ο Μαουρίσιο όταν έχει… κέφια είναι ένας «top class» μέσος. Αρκεί φυσικά να είναι υγιής…

Φέτος, ξεκίνησε εξαιρετικά τη σεζόν, ήταν βασικός και αναντικατάστατος στην «τρελή» πορεία των «ασπρόμαυρων» στα προκριματικά του Champions League ενώ και στις εγχώριες διοργανώσεις δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάνει τη διαφορά στον άξονα του γηπέδου απέναντι σε οποιοδήποτε αντίπαλο βρισκόταν στο δρόμο του.

Ομως, λίγο μετά το πρώτο του γκολ στη σεζόν (κόντρα στον Απόλλων Σμύρνης) η τύχη του γύρισε την πλάτη. Μία άτυχη στιγμή στην προπόνηση και τα κακά μαντάτα για το γόνατό του έκαναν λόγο για ρήξη έσω πλαγίου δεύτερου βαθμού και απουσία περίπου τεσσάρων εβδομάδων από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας.

Ο ΠΑΟΚ επιβίωσε δύσκολα χωρίς τον Βραζιλιάνο στην ενδεκάδα του. Έλειπε η φαντασία, η ταχύτητα της σκέψης και το κάθετο ποδόσφαιρο, στο οποίο αρέσκεται ο 30χρονος χαφ. Το δύσκολο διάστημα της απουσίας του, ωστόσο αποτελεί παρελθόν και στο ματς απέναντι στην Ξάνθη, ο Μαουρίσιο δήλωσε «παρών» με τον πιο εμφατικό τρόπο.

Τρίτη και… φαρμακερή

Κόντρα στους Ακρίτες, ο Βραζιλιάνος «χτύπησε» με την… τρίτη.

Η φανταστική κάθετη πάσα του στον Στέλιο Κίτσιου στο 42′ δεν μετατράπηκε σε ασίστ καθώς η μπάλα κατέληξε ψηλά άουτ ενώ λίγο νωρίτερα ο 30χρονος μέσος είχε επιχειρήσει σουτ από το ύψος της περιοχής ωστόσο μία κόντρα του στέρησε την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ.

Η τρίτη, ήταν όμως και η φαρμακερή για τον Βραζιλιάνο. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε φάουλ σε εξαιρετική θέση, o Μαουρίσιο πήρε φόρα και με ένα αριστοτεχνικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ζίβκοβιτς.

Η ικανότητα του πρώην παίκτη της Ζενίτ να προσφέρει στο επιθετικό κομμάτι του Δικεφάλου είναι μοναδική και αυτός είναι και ο λόγος, που η παρουσία του στην ενδεκάδα της ομάδας είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία.

Πηγή: Έθνος

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags