Facebook Pixel Sportdog.gr | Aτακάρες για Μασούρα μετά τα 4: «Δεν χωρούσε στον ΠΑΟΚ, θα τον “φτιάξει” ο Λάζαρος»
| 2018-12-01 20:15:00

Aτακάρες για Μασούρα μετά τα 4: «Δεν χωρούσε στον ΠΑΟΚ, θα τον “φτιάξει” ο Λάζαρος»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Aτακάρες για Μασούρα μετά τα 4: «Δεν χωρούσε στον ΠΑΟΚ, θα τον “φτιάξει” ο Λάζαρος»

Τέτοια ακτινογραφία του... μίστερ γκολ του Πανιωνίου μόνο εδώ.

Τον ήθελαν οι μεγάλοι της Super League αλλά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που τον απέκτησε. Ο Γιώργος Μασούρας ανακοινώθηκε και επίσημα από τους Πειραιώτες και θα ενταχθεί στο δυναμικό των «ερυθρόλευκων» τον Ιανουάριο.

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με πολύ μεγάλη εξέλιξη, όπως παρατηρεί ο Κώστας Μιαούλης, ο οποίος καλύπτει συνεχώς τις ραδιοφωνικές μεταδόσεις των αγώνων του Πανιωνίου και έχει παρατηρήσει από κοντά την πορεία του.

Ο δημοσιογράφος του ΣΠΟΡ FM μίλησε στο Sportdog για τον 24χρονο εξτρέμ και ανέλυσε τα χαρακτηριστικά του. «Είναι πολύ γρήγορος και καλός στο ένας εναντίον ενός. Πάνω απ' όλα είναι από τους παίκτες που χρόνο με τον χρόνο βγάζει προσωπικότητα. Δείχνει ότι είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα», επισημαίνει ο συνάδελφος, ο οποίος εκτιμά, ότι μπορεί να προσφέρει πολλά στους Πειραιώτες όσον αφορά το σκοράρισμα και υποστηρίζει, ότι ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος θα τον βοηθήσει πολύ.

Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Ποια γνώμη έχεις σχηματίσει για τον Μασούρα;

«Αυτή την στιγμή ήταν το πιο καυτό προϊόν που έχει ο Πανιώνιος. Εξελίχθηκε πολύ τα τελευταία χρόνια, ειδικά στο γκολ. Ξεκίνησε από εξτρέμ, παίζοντας συνήθως από αριστερά, παίζοντας με το ανάποδο πόδι. Αλλά έτυχε και στις πολύ καλές φουρνιές του Ιστορικού. Προοδευτικά ο Μιλόγεβιτς άρχισε να τον βάζει περισσότερο και να τον μονιμοποιεί. Το πρώτο μπαμ το έκανε με τον Σέρβο τεχνικό. Έβαλε και καθοριστικά γκολ πρόπερσι με τους μεγάλους, στο 1-1 με την ΑΕΚ και στο Καραϊσκή όπου νίκησε ο Πανιώνιος. Είναι ο μοναδικός από τους διεθνείς που έχει χαρακτηριστικά παίκτη γραμμής, αλλά ξέρει και να τοποθετείται. Ξέρει να κάνει διαγώνια κίνηση, για να πλασαριστεί μέσα στην περιοχή και να γίνει φορ. Είναι πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι, παρότι δεν είναι το πρώτο μπόι. Για εξτρέμ παίρνει πολλές κεφαλιές. Χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια. Το δυνατό του είναι το δεξί, αλλά και με το αριστερό μπορεί να βγάλει μία αξιοπρεπή σέντρα. Είναι πολύ γρήγορος και καλός στο ένας εναντίον ενός. Πάνω απ' όλα είναι από τους παίκτες που χρόνο με τον χρόνο βγάζει προσωπικότητα. Δείχνει ότι είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα».

Πόσο θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό η προσθήκη του;

«Αυτό εξαρτάται από τον προπονητή, αν θα τον πιστέψει, ότι μπορεί να δώσει κάτι διαφορετικό από αυτό που έχει τώρα. Από τους ακραίους που έχει τώρα ο Ολυμπιακός, νομίζω, ότι μπορεί να βοηθήσει, λόγω των χαρακτηριστικών που έχει, περισσότερο στο γκολ. Μπορεί καμιά φορά μπορεί να παίξει και τις τρεις θέσεις πίσω από την επίθεση. Ακόμα και ως φορ μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατ'ανάγκη. Έχει καλά τελειώματα. Είναι ο πιο έτοιμος παίκτης που έχει αυτήν την εποχή ο Πανιώνιος».

Με ποιον παίκτη του Ολυμπιακού πιστεύεις, ότι θα ταιριάξει;

«Από τους Έλληνες θα έχει πολλά να του μάθει και να τον βοηθήσει ο Λάζαρος. Ίσως να βλέπαμε και μία ελληνική τριάδα πίσω από τον επιθετικό, δηλαδή Μασούρα, Λάζαρο και Φορτούνη. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον. Με τις κινήσεις του ο Χριστοδουλόπουλος θα μπορούσε να τον βοηθήσει πολύ. Να του δείξει κάποια πράγματα. Όχι ότι δεν τα έχει ο Μασούρας, αλλά να τα τελειοποιήσει».

Είναι μεγάλο πλήγμα για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ που τον έχασαν;

«Στον ΠΑΟΚ δεν θα έβρισκε χώρο να παίξει. Στην ΑΕΚ ήταν μία περίπτωση που κοιτούσε για καιρό ο Λυμπερόπουλος. Τους κατά καιρούς προπονητές δεν τους συγκίνησε πολύ η περίπτωσή του. Ζεστά η Ένωση όμως δεν τον είδε ποτέ. Δεν ξέρω αν πλην του Λυμπερόπουλου είχε άλλο ένθερμο υποστηρικτή ο Μασούρας εντός Ένωσης. Εγώ πιστεύω πάντως, ότι το παιδί έχει πολύ καλή προοπτική, να αναπτυχθεί. Η γενιά του βγάζει περισσότερο προσωπικότητα στο γήπεδο».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags