Facebook Pixel Sportdog.gr | Πήρε θέση ο Βαρούχας: «Δεν είναι πέναλτι του Γιόχανσον - Για μένα δεν ήταν ούτε του Σιώπη»
| 2018-12-03 12:03:00

Πήρε θέση ο Βαρούχας: «Δεν είναι πέναλτι του Γιόχανσον - Για μένα δεν ήταν ούτε του Σιώπη»

Sportdog Team
Πήρε θέση ο Βαρούχας: «Δεν είναι πέναλτι του Γιόχανσον - Για μένα δεν ήταν ούτε του Σιώπη»

Ανέλυσε τις αμφισβητούμενες φάσεις ο καθηγητής διαιτησίας.

Κανένα πέναλτι δεν υπάρχει στις φάσεις των Γιόχανσον και Σιώπη στο ματς του Άρη με τον Παναθηναϊκό, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Βαρούχα.

Αναλυτικά, η «έκθεση» του Παναγιώτη Βαρούχα για τους διαιτητές στους αγώνες του Σαββατοκύριακου, στον ΣΠΟΡ FM 94,6:

Λάρισα-Πανιώνιος: «Ο Παπαδόπουλος έκανε μια καλή διαιτησία. Η αποβολή του Τσιλούλη στο 38’ ήταν σωστή, γιατί πηγαίνει πολύ δυνατά στον αντίπαλο με τις τάπες». 

Απόλλων Σμύρνης-Ατρόμητος: «Ο Κομίνης ήταν καλός, δεν αντιμετώπισε προβλήματα». 

ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΦΗ: «Ο Λάμπρου πρέπει να μάθει πως όταν γίνεται μια φάση μέσα στην περιοχή, πρέπει να είναι σε μεγαλύτερη εγρήγορση. Ο Βελλίδης βγαίνει από την περιοχή και πιάνει την μπάλα, αλλά η μπάλα είναι πάνω στη γραμμή που είναι μέρος της περιοχής. Κακώς δόθηκε το φάουλ από το οποίο ήρθε το γκολ. Στο τέλος είχαμε ένα ακούσιο χέρι, σωστά δεν δόθηκε τίποτα». 

Λεβαδειακός-Αστέρας Τρίπολης: «Στο 46’ ο Σαβαντογκό πέφτει στην περιοχή, θεωρώ πως δεν υπάρχει παράβαση. Βάζει το πόδι ο αμυντικός, αλλά ο Σαβαντογκό κάνει το βηματάκι και πηδά από πάνω. Σωστή η απόφαση και για κίτρινη κάρτα, που διπλώνει μετά για μαρκάρισμα και αποβάλλεται ο παίκτης». 

ΑΕΚ-Ξάνθη: «Διαιτητής ήταν ο Φωτιάδης. Ο Πόνσε στο γκολ δεν είναι οφσάιντ, σωστά μέτρησε. Υπήρχε μια λάθος υπόδειξη σε ένα οφσάιντ στον Μάνταλο στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς εκείνος που γίνεται δέκτης της μπάλας καλύπτεται από την άμυνα». 

Άρης-Παναθηναϊκός: «Οι ορισμοί θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί, να προστατεύονται οι ομάδες και οι διαιτητές. Ο Τζοβάρας είχε κάνει καλές διαιτησίες φέτος. Στο 5’ ο Ινσούα βρίσκει το αριστερό πόδι του αντιπάλου του και σωστά δίνεται πέναλτι. Μετά υπάρχει ένα οφσάιντ του Μακέντα που σωστά καταλογίζεται. Στο πέναλτι που καταλογίζεται πάνω στον Γιόχανσον, ο Τζοβάρας δεν έχει καλή τοποθέτηση στο γήπεδο, αν ήταν λίγο πιο αριστερά θα έβλεπε ότι η μπάλα χτυπά στο πόδι του. Για να δώσεις πέναλτι πρέπει να είσαι 100% σίγουρος. Όταν δεν είσαι, δεν πρέπει να το δώσεις. Πιστεύω πως η απόφαση είναι του διαιτητή, δεν είδα τον βοηθό να κάνει κάποια κίνηση. Στην αποβολή του Μακέντα, υπάρχει σωστά δεύτερη κίτρινη, γιατί πηγαίνει με τις τάπες στον αντίπαλο. Πάμε στο πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού στις καθυστερήσεις. Ο Σιώπης δεν πηγαίνει για την μπάλα, ο Μπουζούκης περνά το αριστερό πόδι από πάνω και με το δεξί δεν θα πω ότι επιδιώκει την επαφή, αλλά το πόδι του ακουμπά αμυδρά στο πόδι του Σιώπη και πέφτει κάτω. Από το γήπεδο μέσα θα πεις ότι είναι πέναλτι, αλλά εμείς βλέποντας τη φάση εκ των υστέρων, εγώ θα πω ότι το πόδι του Μπουζούκη πηγαίνει πάνω στον Σιώπη. Ίσως τον επηρέασε ότι έκανε λάθος στη φάση με τον Γιόχανσον. Για μένα δεν ήταν πέναλτι. Για μένα δεν μετρά ότι είναι στο 93’, ούτε ότι είχε δώσει πριν ένα ανύπαρκτο πέναλτι. Κάθε φάση κρίνεται ξεχωριστά. Η κίτρινη στον Χατζηγιοβάνη στον πανηγυρισμό ήταν σωστή, γιατί πήγε προς την εξέδρα του Άρη με προκλητικό τρόπο».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags