Facebook Pixel Sportdog.gr | Ατάκες Τσόσιτς για την κατάσταση στην ΑΕΚ και τα ματς με Λαμία, Μπενφίκα
| 2018-12-08 15:42:00

Ατάκες Τσόσιτς για την κατάσταση στην ΑΕΚ και τα ματς με Λαμία, Μπενφίκα

Sportdog Team
Ατάκες Τσόσιτς για την κατάσταση στην ΑΕΚ και τα ματς με Λαμία, Μπενφίκα

Διαβάστε τι δήλωσε ο Ούρος Τσόσιτς για την "κοιλιά" που πέρασε η Ένωση.

Αναλυτικά μίλησε στη Nova για: 

-τη νίκη επί της Ξάνθης και την ηρεμία που έδωσε: «Σίγουρα υπάρχει περισσότερη ηρεμία γιατί είχε προηγηθεί ένας δύσκολος για όλη την ομάδα. Κατά τη γνώμη μου ένας δύσκολος μήνας και για τον κόσμο της ΑΕΚ γιατί δεν μπορέσαμε να πετύχουμε κάποια νίκη. Μετά τη νίκη επί της Ξάνθης τα πράγματα μπήκαν στον σωστό δρόμο». 

-τη δύσκολη περίοδο που πέρασε η ΑΕΚ τον Νοέμβριο: «Σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και για την ομάδα ήταν μία δύσκολη περίοδος. Αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε ήταν να μείνουμε ενωμένοι γιατί αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να βγούμε από αυτή την κατάσταση. Να επανέλθει η ομάδα στα θετικά αποτελέσματα και να είναι μια ομάδα όπως και πέρυσι που κατέκτησε το πρωτάθλημα». 

-το αν υπάρχει λιγότερη πίεση πλέον: «Σίγουρα η νίκη επί της Ξάνθης μας βοήθησε να βγούμε από την δύσκολη περίοδο και να προσπαθήσουμε να "χτίσουμε" πάνω σε αυτό στη συνέχεια. Να μπούμε σε ένα σερί νικών. Ο Νοέμβριος ήταν ένας δύσκολος μήνας για εμάς, η ομάδα δεν πήρε τα αποτελέσματα που ήθελε, αλλά θα πρέπει να σκεφτούμε πως έπαιξε κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους. Σε ότι αφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα κάθε αντίπαλος έπαιζε κόντρα στην ΑΕΚ έχοντας στο μυαλό του πως παίζει εναντίον της πρωταθλήτριας. Μετά το 2-0 επί της Ξάνθης η ομάδα βγαίνει πιο δυνατή και νομίζω πως βγαίνει με περισσότερη όρεξη. Όχι τόσο όσον αφορά στην φυσική κατάσταση, αλλά στον πνευματικό κομμάτι. Μας έφυγε ένα άγχος, μας έφυγε μία πίεση και θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο έχοντας πλέον λιγότερη πίεση πνευματικά ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε την ομάδα εκεί που πρέπει». 

-τον στόχο της νίκης που υπάρχει σε κάθε ματς και το αν βγαίνει πίεση και άγχος στον αγωνιστικό χώρο: «Θα ήθελα να μιλήσω μόνο για μένα. Όταν βρίσκομαι στον αγωνιστικό χώρο δεν σκέφτομαι τίποτα και καμία πίεση που υπάρχει. Προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένος έτσι ώστε να βοηθήσω την ομάδα μου και να πάρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με βάση την τακτική που έχουμε θέσει πριν τον αγώνα. Όταν τελειώνει το παιχνίδι είναι απολύτως φυσιολογικό να είσαι απογοητευμένος όταν έχεις κάνει μία μεγάλη προσπάθεια και δεν έχεις πάρει θετικό αποτέλεσμα. 

Το χω πει πολλές φορές, θα το πω ακόμα μία: Η ΑΕΚ είναι από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Όταν κάποιος παίζει για την ΑΕΚ οφείλει να μπαίνει για να κερδίσει σε κάθε παιχνίδι και εμείς ως ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ αυτό αισθανόμαστε. Οπότε η πίεση μπορεί να αυξανόταν όταν τα αποτελέσματα δεν έρχονταν, αλλά αυξανότανε ακόμα περισσότερο όταν δεν αποδίδαμε τόσο καλά όσο θέλαμε. Ελπίζω ο Δεκέμβριος να είναι καλύτερος σε σχέση με αυτόν που προηγήθηκε. Να αφήσουμε πίσω τα αρνητικά αποτελέσματα και να έχουμε ξεπεράσει όλη αυτή την κρίση. Να έχουμε κάνει το πρώτο βήμα για να βγούμε απ' αυτήν». 

-την αναμέτρηση με τη Λαμία: «Πρόκειται για μια καλή ομάδα. Την έχω παρακολουθήσει, όπως και στον τελευταίο αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Διαπίστωσα πως είναι ένα δεμένο σύνολο, έχει κάποιους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν ποιότητα, οπότε θα πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ. 

Ο ΠΑΟΚ χωρίς να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες πήρε τους τρεις βαθμούς, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα είναι τα πράγματα εύκολα για εμάς στον αγώνα του Σαββάτου. Παίζουμε εντός έδρας και θα πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας και να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι έτσι ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε ένα αποτέλεσμα. Δεν λέω πως θα κερδίσουμε εύκολα, αλλά πιστεύω πως θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς». 

-το δύσκολο ματς με την Μπενφίκα, το οποίο είναι αδιάφορο (για την υπόθεση πρόκριση, αλλά όχι για τη συγκομιδή της Ένωσης και της Ελλάδας) βαθμολογικά: «Το σίγουρο είναι πως δεν θα πάμε για τουρισμό στη Λισαβόνα. Θα πάμε να παίξουμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα και μια πολύ δυνατή έδρα. Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας έτσι ώστε να πάρουμε ότι καλύτερο αποτέλεσμα μπορούμε. Σε καμία περίπτωση δεν θα πάμε για τουρισμό και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να φύγουμε με θετικό αποτέλεσμα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags