Facebook Pixel Sportdog.gr | Ατακάρα Λουτσέσκου για το +8 από τον Ολυμπιακό - Τι είπε για τα συμβόλαια που λήγουν
| 2018-12-09 23:13:00

Ατακάρα Λουτσέσκου για το +8 από τον Ολυμπιακό - Τι είπε για τα συμβόλαια που λήγουν

Sportdog Team
Ατακάρα Λουτσέσκου για το +8 από τον Ολυμπιακό - Τι είπε για τα συμβόλαια που λήγουν

Όλα όσα είπε ο Ραζβάν Λουτσέσκου μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΛ με 2-1.

Αναλυτικά όλα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός του ΠΑΟΚ:

«Οι άνθρωποι που δεν είναι επαγγελματίες του ποδοσφαίρου και δεν ζουν καθημερινά την ζωή μιας ποδοσφαιρικής ομάδας, αναλύουν μόνο το αποτέλεσμα. Δεν είναι για μια ομάδα να παίζει και να είναι αναγκασμένη να χαλάσει την ισορροπία ενός αντιπάλου ο οποίος έρχεται μόνο για να αμυνθεί και έχοντας στην αρχή του παιχνιδιού τα ίδια επίπεδα φρεσκάδας και ενέργειας που έχουμε και εμείς. Έτσι, θα πρέπει να κάνουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια, θα πρέπει να κινήσουμε πολύ την μπάλα και μόλις βρούμε τον χώρο να επιτεθούμε. Για μένα το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλό και θα έπρεπε να σκοράρουμε τουλάχιστον δυο γκολ, παράλληλα με αυτό θα πρέπει να προσέχουμε και νότα μας γιατί ήμασταν ανοικτά την στιγμή που κάναμε επίθεση για να αποφύγουμε αυτό που συνέβη, το γεγονός ότι η Λάρισα πέρασε μια φορά την μέση του γηπέδου και κατάφερε να σκοράρει, όχι ακριβώς την μέση του γηπέδου, τα τελευταία τριάντα μέτρα. Τρέξαμε πολύ, δημιουργήσαμε ευκαιρίες, διεκδικήσαμε την μπάλα, στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τουλάχιστον τέσσερις ευκαιρίες που θα μπορούσαμε να σκοράρουμε και από εκεί και πέρα αφού δεν το καταφέραμε, είχαμε περισσότερη υπομονή στο δεύτερο ημίχρονο για να γυρίσουμε την μπάλα λίγο περισσότερο και καταφέραμε να σκοράρουμε.

Από την άλλη πλευρά, όπως είπα και μετά το ματς με την Λαμία, υπάρχουν παραπάνω από έναν τρόπο για να κερδίσεις ένα ματς, μπορείς να κερδίσεις με πολύ καλό ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσεις παλεύοντας, μπορείς να κερδίσεις πηγαίνοντας πίσω και κάνοντας άμυνα με ταπεινότητα, ψύχοντας την καλύτερη στιγμή, το πιο σημαντικό βέβαια είναι να κερδίζεις» ανέφερε αρχικά.

Για την βαθμολογική διαφορά του ΠΑΟΚ στο +8 και πόσο σημαντικό είναι για τον ίδιο που η διπλή του αλλαγή έφερε το δεύτερο γκολ:

«Συν δέκα θα έλεγα γιατί η πίεση στο γήπεδο είναι διαφορετική και είναι εναντίον μας, αναφερόταν στον Ολυμπιακό ο ρεπόρτερ. Ο Ατρόμητος είναι στο μείον επτά. Δεν ξέρω τι να πω για τις υπόλοιπες ομάδες, θα μιλήσω για εμάς. Είχαμε μια πίεση σήμερα μιας και ξέραμε το αποτέλεσμα το οποίο υπήρξε στην Ξάνθη, θέλαμε να μπούμε και να τελειώσουμε το παιχνίδι άμεσα, να τελειώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται, αυτό δεν συνέβη και είναι χαρακτηριστική η κίνηση ανακούφισης του Μάτος μετά το 2ο γκολ, μια τελείως ανθρώπινη κίνηση που αντικατοπτρίζει την κατάσταση.

Θεωρώ πως η κατάσταση βρίσκεται στα χέρια μας, θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και θα πρέπει να βρίσκουμε τον κατάλληλο τρόπο ανάλογα με τον αντίπαλο ώστε να παίρνουμε τη νίκη. Είναι σημαντικό να επικεντρωνόμαστε στο επόμενο παιχνίδι και να μην σκεφτόμαστε τα υπόλοιπα.

Υπάρχει ένα γκρουπ το οποίο έχει θέληση, είναι σημαντικό το ότι οι παίκτες αυτοί που μπαίνουν αλλαγή βρίσκουν το σωστό χρόνο και υποστηρίζονται και από τους άλλους που έχουν κάνει την υπόλοιπη δουλειά και μπορούν να αποδώσουν μέσα στο γήπεδο. Δεν είναι εύκολο για τον αντίπαλο να έχει μπροστά του παίκτες που κινούν συνέχεια την μπάλα. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να πω καλά λόγια και για την ΑΕΛ, για την δουλειά που έχει κάνει ο προπονητής και για το γεγονός πως έφερε μια ομάδα στην Τούμπα η οποία ήταν πολύ καλά οργανωμένη, δεδομένου της θέσης που βρίσκεται και για τον στόχο τον οποίο έχει».

Για το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ είναι ήδη πρωταθλητής χειμώνα παρά τις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές του πρώτου γύρου:

«Δεν το σκέφτομαι καθόλου αυτό και όπως είπα η σκέψη μας θα πρέπει να είναι στο επόμενο ματς. Και μιας και μιλάμε ακόμα για το πρωτάθλημα, θα έχουμε ένα παιχνίδι την Δευτέρα πάρα πολύ δύσκολο απέναντι στον Λεβαδειακό, μια ομάδα που σίγουρα θα προσπαθήσει να αμυνθεί δεδομένου πως κάθε βαθμός τον οποίο θα επιδιώξει να πάρει από εδώ και πέρα θα είναι σημαντικός».

Για το αν πιστεύει ότι ο ΠΑΟΚ θα αντέξει στην πίεση:

«Δεν θέλω να κοιτάω τόσο μακριά… Θέλω να κοιτάξουμε το διάστημα των δυο εβδομάδων που ακολουθεί. Τον "τελικό" με την  ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και μετά να εστιάσουμε στο πρωτάθλημα. Μετά από τα 2 παιχνίδια του πρωταθλήματος, θα δούμε που θα είμαστε και θα έχουμε μία πλήρη εικόνα. Στις 24 του μήνα, είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει η περίοδος της ξεκούρασης για αυτό το διάστημα. Δεν είναι καθόλου εύκολο, αυτό που έχουν πετύχει οι παίκτες μου. Ξεκινώντας ένα διάστημα από πέρυσι, χωρίς ήττα, με εξαίρεση την ήττα στην Τρίπολη, έχοντας δύο ισοπαλίες η μία με τον Ατρόμητο και η άλλη με τον Πανιώνιο πέρυσι στην αρχή της σεζόν και μία ακόμη με τον Άρη εδώ για το Κύπελλο. Δεν είναι εύκολο να συνεχίσεις αυτή τη δουλειά. Δεν είναι καθόλου εύκολο να κερδίσεις ένα παιχνίδι και μετά από τρεις μέρες, να κερδίσεις ένα ακόμη παιχνίδι, έχοντας το ίδιο κίνητρο. Για αυτό το λόγο, θα πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στα παιδιά, για την προσπάθεια που κάνουν. Είναι λογικό να υπάρχει μία αναστάτωση, μετά από όσα έγιναν πέρυσι, αλλά υπάρχει και τεράστια θέληση να το πάρουμε ξανά φέτος και τυπικά. Και με την υποστήριξη σας και του κόσμου, να καταφέρουμε να πετύχουμε αυτό τον στόχο, να παλεύουμε, να προσπαθούμε να πάρουμε τη νίκη με οποιονδήποτε τρόπο και να αφήνουμε ό,τι άλλο στην άκρη».

Ερωτηθείς για τα συμβόλαια που λήγουν σε κάποιους παίκτες:

«Πιστεύω ότι η διοίκηση ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει. Μία ομάδα έχει καλή νοοτροπία και προχωράει, όσο μεγαλώνει. Ο ΠΑΟΚ είναι ένα κλαμπ, που μεγαλώνει όσον αφορά σε αυτά τα πράγματα και μαθαίνει να διαχειρίζεται καλύτερα αυτές τις καταστάσεις. Έτσι λοιπόν, πιστεύω ότι η διοίκηση θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί. Είναι νίκες του ΠΑΟΚ, αλλά και ατομικές νίκες κάθε φορά, στο κάτω-κάτω. Ο καθένας θέλει να πετύχει. Δεν είναι εύκολο, αλλά είναι σημαντικό στην καλύτερη προσέγγιση που προσπαθούμε να έχουμε».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags