Facebook Pixel Sportdog.gr | Ανάβει φωτιές στον ΠΑΟΚ - Τον κάνουν... Φορτούνη - Τι απαιτεί - Πήρε κι άλλον η μπάλα
| 2018-12-10 20:30:00

Ανάβει φωτιές στον ΠΑΟΚ - Τον κάνουν... Φορτούνη - Τι απαιτεί - Πήρε κι άλλον η μπάλα

του Λάζαρου Γεωργίδη
Ανάβει φωτιές στον ΠΑΟΚ - Τον κάνουν... Φορτούνη - Τι απαιτεί - Πήρε κι άλλον η μπάλα

Απίστευτο παρασκήνιο από την Τούμπα. Τα... πάντα όλα εδώ.

Από το ξεκίνημα της σεζόν, το θέμα της ανανέωσης του Δημήτρη Πέλκα κυριαρχεί. Όχι, το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ δεν ολοκληρώνεται, ωστόσο από την στιγμή που στο τέλος Αυγούστου οι Κυπελλούχοι Ελλάδας αρνήθηκαν την πρόταση της Φενερμπαχτσέ, μπήκαν αυτομάτως σε διαδικασία αναπροσαρμογής των όρων του συμβολαίου του διεθνή μέσου.

Και ο λόγος προφανής. Η προσφορά των «καναρινιών» προς τον Πέλκα ήταν υπερδιπλάσια των νυν απολαβών του στον ΠΑΟΚ, οπότε, λογικό ήταν και από την πλευρά του συλλόγου να θέλει να «ρεφάρει» ικανοποιώντας ένα από τα μεγαλύτερα περιουσιακά του στοιχεία, αλλά και από την πλευρά του Πέλκα να αξιοποιήσει το timing ζητώντας απολαβές εφάμιλλες των βασικών ξένων ποδοσφαιριστών του «δικεφάλου του Βορρά».

Από τότε το θέμα έχει «βαλτώσει» για τα καλά. Και μάλιστα, όπως λέγεται στη Θεσσαλονίκη είναι και η αφορμή να παγώσουν οι (αλλοτινά βελουδίνες) σχέσεις του μάνατζερ του Πέλκα, Πολ Κουτσολιάκου με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ.

Ο λόγος; Οι απαιτήσεις της πλευράς Πέλκα. Κυκλοφόρησε χτες πως αξιώνει 1 εκατ. ευρώ ετησίως. Σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν στα πέριξ της Τούμπας, αυτό το ποσό απέχει πολύ από τις αξιώσεις του δεκαριού του ΠΑΟΚ, με τη φημολογία να θέλει, στην πρώτη συζήτηση που έκανε, αρχές φθινοπώρου ο Κουτσολιάκος με τη διοίκηση των πρωτοπόρων του πρωταθλήματος, ποσό ανάλογο των απολαβών Μαουρίτσιο - Βέρνμπλουμ. Δηλαδή, 1,5 εκατ. ευρώ!

Η αντιπρόταση, πάντα σύμφωνα με τα όσα κυκλοφορούν στην πιάτσα της Θεσσαλονίκης, από την πλευρά του ΠΑΟΚ ήταν συμβόλαιο… Φορτούνη, δηλαδή του πλέον καλοπληρωμένου Ελληνα που αγωνίζεται στη Superleague, έναντι απολαβών που (με διάφορους τρόπους…) θα ξεπερνάνε κατά τι το 1 εκατ. ευρώ.

Αντιπρόταση που από τη διοίκηση του ΠΑΟΚ θεωρήθηκε ενδεικτική της πίστης προς τον Πέλκα, που τονίζεται πρόσθετα από το γεγονός πως είναι δυσανάλογη της νέας οικονομικής πολιτικής, προσαρμοσμένης στον… ρεαλισμό, που θέλει να ακολουθήσει ο σύλλογος αναφορικά με τα νέα συμβόλαια.

Η άρνηση όπως της πλευράς Πέλκα και η επιμονή στις αρχικές αξιώσεις είναι κάτι που προκάλεσε το (αμετάκλητο ακόμη) «πάγωμα» των διαπραγματεύσεων, συμπαρασύροντας μάλιστα και αυτές για την ανανέωση του συμβολαίου του Αλέξανδρου Πασχαλάκη, του πλέον δηλαδή χαμηλόμισθου από τους βασικούς του ΠΑΟΚ.

Βλέπετε, μόλις πληροφορήθηκαν στον ΠΑΟΚ πως ο διεθνής τερματοφύλακας εκπροσωπείται από τον Κουτσολιάκο (κάτι που ο ίδιος ανακοίνωσε όταν έγιναν οι πρώτες συζητήσεις για αναπροσαρμογή των αποδοχών του), οι υπεύθυνοι του συλλόγου δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκεια τους, μεταφέροντας στον 29χρονο τερματοφύλακα πως δεν είναι διατεθειμένοι να συζητήσουν με τον νέο του μάνατζερ (και κοινό με τον Πέλκα), αλλά μόνο με τον ίδιο. Και μόνο. Κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άρθρο-φωτιά: Γι' αυτό δεν ήταν πέναλτι υπέρ του ΟΣΦΠ - Φοβερό τι έκανε ο Ντέμης με Λουτσέσκου!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags