Facebook Pixel Ασύλληπτα πράγματα για Τουρέ - Έτσι «καθάρισε» ο Ολυμπιακός - Αυτόν φέρνει τώρα ο Μαρινάκης
| 2018-12-12 12:00:00

Ασύλληπτα πράγματα για Τουρέ - Έτσι «καθάρισε» ο Ολυμπιακός - Αυτόν φέρνει τώρα ο Μαρινάκης

του Παναγιώτη Νικολάου
Ασύλληπτα πράγματα για Τουρέ - Έτσι «καθάρισε» ο Ολυμπιακός - Αυτόν φέρνει τώρα ο Μαρινάκης

Χοντρό παρασκήνιο και τρελά λεφτά. Διάβασε για να τα ξέρεις όλα.

Αλήθεια, έχει κανείς εικόνα για το πόσα κόστισε ο Γιάγια Τουρέ στον Ολυμπιακό; Από τις αρχές Σεπτεμβρίου που ο Ιβοριανός ανακοινώθηκε από τους «ερυθρόλευκους», έχουν διαρρεύσει, δημοσιοποιηθεί διάφορα αναφορικά με το συμβόλαιο του. 

Αλλού, στο εξωτερικό, διαβάσαμε για το μυθικό (κυριολεκτικά) 5 εκατ. ευρώ, αλλού για συμβόλαιο 2,3 εκατ. ευρώ τον χρόνο και αλλού (ίσως και το ρεαλιστικότερο) για περίπου 1,5 εκατ., ποσό όμως στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν και το (παχυλό) μπόνους υπογραφής του άλλοτε αρχηγού της εθνικής Ακτής Ελεφαντοστού.

Σύμφωνα με χτεσινές δηλώσεις του ατζέντη του Τουρέ, του περιβόητου Ντμίτρι Σέλουκ, στον πελάτη του καταβλήθηκαν μόνο τα προβλεπόμενα για τους μήνες που άνηκε στο δυναμικό του Ολυμπιακού. Σεπτέμβριος, Οκτώβριος και Νοέμβριος δηλαδή. Τρεις μήνες. Και μάλιστα, ο Ουκρανός μάνατζερ, για ακόμη μια φορά, ξεκαθάρισε πως ο Ιβοριανός δεν πήρε ούτε ευρώ αποζημίωσης (το είχε πρωτοπεί πριν μέρες όταν και είχε θέσει αρχικά θέμα αποχώρησης του.

Για την ακρίβεια αφού είχε ενημερωθεί και ο ίδιος για τις προθέσεις του Ολυμπιακού για λύση συμβολαίου, κάτι που ο Τουρέ γνώριζε από τα μέσα Νοεμβρίου, πριν δηλαδή προκύψει οποιοδήποτε θέμα με τα διαδικτυακά του ποσταρίσματα και τις δηλώσεις του Σέλουκ. Και αυτό, αν μη τι άλλο, δημιουργεί απορίες. Ποιος ο λόγος δηλαδή να γίνει η πρότερη «φασαρία», αφού το «διαζύγιο» ήταν φιλικό, συναινετικό και σε καθεστώς αμοιβαίας κατανόησης…).

Μάλιστα, ο Σέλουκ πρόσθεσε χτες πως ο Τουρέ δεν πληρώθηκε ούτε τις 11 ημέρες του Δεκεμβρίου, μέχρι δηλαδή και τη χτεσινή λύση του συμβολαίου του. Οποιαδήποτε λοιπόν προσέγγιση αναφορικά με το ύψος του πραγματικού κόστους, μάλλον μπακαλίστικη. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Ολυμπιακός γλίτωσε περισσότερα από αυτά που πλήρωσε (σίγουρα βέβαια ακόμη και αυτά, υπερβολικά βάσει της ανύπαρκτης προσφοράς του Τουρέ). Πού θα διατεθεί το «πλεόνασμα» είναι ένα καλό ερώτημα, αν και όπως σας έχουμε ξαναγράψει πρόθεση της διοίκησης είναι να δοθεί ένα σημαντικό ποσό για την έλευση ενός ικανού σέντερ φορ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μεταγραφή - τρελή έκπληξη: Εκεί θα συνεχίσει ο Τουρέ - Το αποκάλυψε ο Σέλουκ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags