Facebook Pixel Sportdog.gr | Οι «16» του Champions League και οι υποψήφιοι αντίπαλοι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού, εάν προκριθούν
Ποδόσφαιρο
| 2018-12-13 00:37:00

Οι «16» του Champions League και οι υποψήφιοι αντίπαλοι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού, εάν προκριθούν

Sportdog Team
Οι «16» του Champions League και οι υποψήφιοι αντίπαλοι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού, εάν προκριθούν

Πρέπει πρώτα βέβαια να παραμείνουν στην Ευρώπη!

Με ματσάρες και… θρίλερ ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης η φάση των Ομίλων του Champions League και πλέον ξέρουμε οριστικά τόσο τις ομάδες που θα συνεχίσουν στους «16» της διοργάνωσης όσο και τα δύο γκρουπ δυναμικότητας.

Οι ομάδες όπως κάθε χρονιά θα είναι χωρισμένες δύο ομίλους των ισχυρών και των ανίσχυρων. Αντιστοίχως δηλαδή εκείνες που τερμάτισαν πρώτες κι εκείνες που κατέλαβαν τη δεύτερη θέση των ομίλων του.

Οι πρώτοι θα δώσουν τον επαναληπτικό (5-6 και 12-13 Μαρτίου) στην έδρα τους, ενώ το πρώτο παιχνίδι (12-13 και 19-20 Φεβρουαρίου) εκτός έδρας.
Ομάδες που βρίσκονταν στον ίδιο όμιλο βέβαια στη φάση των “16” δεν θα μπορούν να κληρωθούν μαζί, όπως κι ομάδες από την ίδια χώρα.

Οι ισχυροί

Ντόρτμουντ
Μπαρτσελόνα
Παρί Σεν Ζερμέν
Πόρτο
Μπάγερν
Μάντσεστερ Σίτι
Ρεάλ Μαδρίτης
Γιουβέντους

Οι ανίσχυροι
Ατλέτικο Μαδρίτης
Τότεναμ
Λίβερπουλ
Σάλκε
Άγιαξ
Λιόν
Ρόμα
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Πιθανοί αντίπαλοι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού

Εκτός όμως από τους «16» του Champions League, μάθαμε και τις ομάδες που ως τρίτες συνεχίζουν στο Europa League και αποτελεί εν δυνάμει αντιπάλους Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, εφόσον προκριθούν οι δύο ελληνικές ομάδες.

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός μπορούν να περάσουν μόνο ως δεύτεροι, και υποψήφιοι αντίπαλοί τους θα είναι τέσσερις εκ των Κλαμπ Μπριζ, Ίντερ, Νάπολι, Γαλατάσαραϊ, Μπενφίκα, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Βικτόρια Πλζεν και Βαλένθια. 

Συγκεκριμένα, οι 8 αυτές ομάδες θα κληρωθούν θα χωριστούν σε δύο γκρουπ βάσει των βαθμών που μάζεψαν. Αυτές από το πρώτο γκρουπ θα διασταυρωθούν με ομάδες που θα τερματίσουν δεύτερες στον όμιλό τους στο Europa League και αυτές από το δεύτερο αντίστροφα θα συναντήσουν ομάδες που θα τερματίσουν πρώτες.

Στο πρώτο θα είναι οι: Νάπολι (9), Βαλένθια (8), Ίντερ (8), Μπενφίκα (7). (σ.σ. είναι υποψήφιοι αντίπαλοι Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ)

Στο δεύτερο θα είναι οι: Βικτόρια Πλζεν (7), Κλαμπ Μπριζ (6), Σαχτάρ Ντόνετσκ (6), Γαλατασαράι (4).

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags