Facebook Pixel ΑΕΚ - Ούρος Τσόσιτς: Επιστρέφει στα βασικά πλάνα του Ουζουνίδη
| 2018-12-13 10:32:00

Έσκασε «μεταγραφή» χαφ στην ΑΕΚ - Αυτός είναι ο αντι-Σιμόες - Τον γουστάρει τρελά ο Ουζουνίδης

του Γιώργου Θεοδωράκη
Έσκασε «μεταγραφή» χαφ στην ΑΕΚ - Αυτός είναι ο αντι-Σιμόες - Τον γουστάρει τρελά ο Ουζουνίδης

Ποιος Αρέγκι; Όλα τούμπα στην Ένωση και φοβερή εξέλιξη.

ΑΕΚ - Ούρος Τσόσιτς: Το να αναζητήσει κανείς αγωνιστικά κέρδη από την παρουσία της ΑΕΚ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, προφανώς και βάσει της εικόνας και της συγκομιδής των πρωταθλητών, είναι μάταιο.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη «φωνάζει» για ενίσχυση. «Φώναξε» καθ’ όλη τη διάρκεια της φάσης των ομίλων για το λάθος που έγινε το καλοκαίρι και την μη ενίσχυση της, «φωνάζει» ακόμη περισσότερο τώρα μετά τις εξελίξεις με τους Σιμόες, Μπακασέτα και Λαμπρόπουλο.

Το χτεσινό όμως ματς στο «Ντα Λουζ» ίσως να προσέφερε μια λύση εκεί που κανείς δεν το περίμενε. Από το καλοκαίρι και την προετοιμασία, ο Μαρίνος Ουζουνίδης, δεν έχανε ευκαιρία να εξυμνεί τον Ούρος Τσόσιτς. Στο μυαλό του προπονητή της ΑΕΚ, ο Σέρβος ήταν το… πασπαρτού του στην άμυνα της Ενωσης. Βασικός στόπερ λογίζονταν φυσικά, αλλά -όπως έλεγε χαρακτηριστικά- είναι τόσο «μπαλάτος» που θα μπορούσε να συνεισφέρει σε οποιαδήποτε θέση στην αμυντική τετράδα κρίνονταν πως χρειάζεται.

Και όχι μόνο εκεί. Στο μυαλό του Ουζουνίδη, από το καλοκαίρι και ειδικά μετά τη μη προσθήκη ενός αμυντικού χαφ, ήταν η χρησιμοποίηση του Τσόσιτς σε ρόλο αντί-Σιμόες. Θεωρούσε πως έχει την επάρκεια να προσφέρει και να καλύψει και σε αυτό το κομμάτι του γηπέδου, αν και εφόσον χρειάζονταν. Υπήρξαν μάλιστα στιγμές στη διάρκεια της σεζόν, που ο Τσόσιτς χρησιμοποιήθηκε σε αυτόν τον ρόλο, χωρίς -η αλήθεια είναι- τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Χτες όμως στη Λισαβόνα, ο Σέρβος ήταν ο κορυφαίος της ΑΕΚ παίζοντας ακριβώς σε ρόλο καθαρού «εξαριού». Του πήρε λίγο χρόνο να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της συγκεκριμένης θέσης, αλλά μόλις βρήκε πατήματα και πήρε τον αέρα,  τότε δεν άφησε γωνιά του γηπέδου απάτητη, έτρεξε πολύ, μάρκαρε σωστά και παντού, ενώ έδειξε και αυτό που ο Ουζουνίδης πίστευε: πως δηλαδή με την καλή του τεχνική μπορεί να βοηθήσει και στην κυκλοφορία της μπάλας.

Προφανώς, με την ΑΕΚ να έχει βγει στην αγορά για την αγορά ενός αμυντικού μέσου τον Ιανουάριο, η χτεσινή εμφάνιση του Τσόσιτς προσφέρει μια έξτρα δυνατότητα στον Ουζουνίδη εν όψει της συνέχειας της σεζόν. Σίγουρα, η ΑΕΚ, εντός των συνόρων σπάνια θα βρεθεί σε θέση ανάλογη της χτεσινής, να αντιμετωπίζει δηλαδή ομάδα του επιπέδου της Μπενφίκα, έχοντας ρόλο και στιλ που «βολεύει» την προσαρμογή του Τσόσιτς σε ρόλο αμυντικού χαφ, αλλά σε κάθε περίπτωση, ο Σέρβος έδειξε πως μπορεί να προσφέρει, αποτελεσματικά, και εκεί.

Το τελευταίο βέβαια που περιμένει κανείς είναι αυτή η εικόνα του να επηρεάσει την αναζήτηση της ΑΕΚ στο παζάρι, κάτι που (ευτυχώς για τον κόσμο της ΑΕΚ) συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες να συμβεί, με τη μεταγραφή του Αρέγκι να είναι ουσιαστικά στο χέρι της Ενωσης…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags