Facebook Pixel Τριάρα κορυφής για Κροατία!
Ποδόσφαιρο
| 2011-09-06 23:15:00

Τριάρα κορυφής για Κροατία!

Τριάρα κορυφής για Κροατία!

Αν και βρέθηκε να χάνει, η Κροατία επικράτησε του Ισραήλ στο Ζάγκρεμπ (3-1) και πέρασε στην πρώτη θέση του 6ου ομίλου των προκριματικών του Euro 2012, που συμμετέχει η Εθνική.

Πολύ μέτριο ήταν το πρώτο μέρος της αναμέτρησης που έγινε στο «Μάξιμιρ» για τους Κροάτες, που είχαν κατοχή, όμως δεν μπορούσαν να φτιάξουν φάσεις κόντρα στους καλά οργανωμένους Ισραηλινούς. Τελικά υπήρχαν και χειρότερα, καθώς οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι στο σκορ. Στο 44' και μετά από... μπέρδεμα με τον Γιόσι Μπεναγιούν, ο Χεντέμ βρέθηκε τετ α τετ με τον Πλετίκοσα και με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 0-1 παγώνοντας το Ζάγκρεμπ! Στο ημίχρονο ο Μπίλιτς πέρασε στο ματς στον Εντουάρδο αντί του Τσόρλουκα και ο Βραζιλιάνος του έδωσε σε μεγάλο βαθμό του ματς, ενώ η αντικατάσταση του βασικού τερματοφύλακα του Ισραήλ, Ντουντού Αουάτ, μπορεί να έπαιξε τον ρόλο του.

Την αρχή έκανε ο Λούκα Μόντριτς, ο οποίος με τρομερό σουτ από 30 μέτρα τίναξε τα δύχτυα του Αουάτ για το 1-1. Τέσσερα λεπτά μετά, έπισασε δουλειά ο Εντουάρδο Ντα Σίλβα. Στο 51' δέχθηκε πολύ σκληρό μαρκάρισμα από τον Ταλ Μπεν Χαΐμ (1) και κέρδισε την απευθείας αποβολή του και στο 55' έβαλε την Κροατία μπροστά στο σκορ. Ο Μόντριτς είχε ελεύθερο χώρο, του πέρασε τη μπάλα και εκείνος με εξαιρετικό τελείωμα με σκάψιμο έκανε το 2-1. Ξανά ο Εντουάρδο, δύο λεπτά μετά σφράγισε το τρίποντο για του παίκτες του Μπίλιτς, αυτή τη φορά με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Ντάριο Σρνα από δεξιά, με το 3-1 να μένει μέχρι τη συμπλήρωση των 90'.

Οι συνθέσεις

Κροατία (Σλάβεν Μπίλιτς): Πλετίκοσα, Στρίνιτς, Σίμουνιτς, Λόβρεν, Τσόρλουκα (46' Εντουάρδο), Βουκόγιεβιτς (46' Ντουίμοβιτς), Γέλαβιτς (87' Κάλινιτς), Μόντριτς, Σρνα, Μάντζουκιτς, Κράνιτσαρ.

Ισραήλ (Λουίς Φερναντέζ): Αουάτ (46' Χαΐμοφ), Ταλ Μπεν Χαΐμ 1, Γκέρσον, Καγιάλ, Τβάτα, Χεμέντ, Μπεναγιούν, Ζάχαβι (68' Σέχτερ), Κουτάμπα, Χαρούς, Κοέν (57' Γκολάσα).

Διαιτητής: Κάρλος Βελέσκο (Ισπανία)

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags