Facebook Pixel Μουντιάλ – Ινφαντίνο: Μπαμ στο Μουντιάλ
| 2018-12-14 15:15:00

Χαμός με το Μουντιάλ – Ετοιμάζει απίστευτο μπαμ ο Ινφαντίνο

Sportdog Team
Χαμός με το Μουντιάλ – Ετοιμάζει απίστευτο μπαμ ο Ινφαντίνο

Τέτοιο πράγμα δεν έχει ξαναγίνει.

Μουντιάλ – Ινφαντίνο Τη δυνατότητα επέκτασης του Μουντιάλ σε 48 ομάδες, αρχής γενομένης από το Κατάρ το 2022, επιβεβαίωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Ντόχα ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, τέσσερα χρόνια πριν από την προγραμματισμένη διεύρυνση, υποστηρίζοντας ότι οι περισσότερες ομοσπονδίες στηρίζουν το σχέδιό του.

«Οι περισσότερες ομοσπονδίες ευνοούνται, επειδή έχοντας 16 περισσότερες ομάδες, δεν σημαίνει μόνο ότι θα υπάρχουν άλλες 16 ομάδες για να δοκιμάσουν τον παγκόσμιο ...πυρετό, αλλά και 16 άλλες ομάδες που έχουν το δικαίωμα να ονειρεύονται, γεγονός που κάνει μεγάλη διαφορά», είπε ο πρόεδρος της FIFA.

Ωστόσο επανέλαβε ότι η τελική απόφαση θα ανακοινωθεί τον ερχόμενο Μάρτιο. «Η απόφαση να υπάρξουν περισσότερες από 32 ομάδες θα ληφθεί μαζί με τους διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μιλάμε με το Κατάρ για να δούμε αν μπορεί να γίνει αυτό, δεν είμαι αφελής, διάβασα τα νέα, αλλά είμαστε στον κόσμο του ποδοσφαίρου, όχι στην πολιτική, και αν υπάρχει κάτι που μπορεί να είναι καλό για το ποδόσφαιρο, πρέπει να το μελετήσουμε και, αν είναι δυνατόν, γιατί να μην το κάνουμε;», πρόσθεσε ο Ινφαντίνο, αναφερόμενος στη δυνατότητα παιχνιδιών να γίνουν σε γειτονικές χώρες, ορισμένες από τις οποίες βρίσκονται σε διπλωματική σύγκρουση με το Κατάρ.

Την ίδια στιγμή, τόνισε ότι δεν υπάρχει πρόθεση να παραταθεί η διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου για να φιλοξενηθούν περισσότερες ομάδες: «Ήταν ήδη μια δύσκολη απόφαση να αλλάξει η περίοδος, πηγαίνοντας από το καλοκαίρι για να γίνει το Νοέμβριο», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της FIFA δήλωσε επίσης ότι ο αποκλεισμός που είχε επιβληθεί το περασμένο έτος στο Κατάρ από τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και την Αίγυπτο δεν επηρέασε την προετοιμασία του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Ο αποκλεισμός δεν είχε καμία επίδραση στις θέσεις εργασίας. Τα γήπεδα θα ολοκληρωθούν το 2020 και είναι κάτι που δεν έχω δει σε κανένα Παγκόσμιο Κύπελλο, ούτε καν στην Ευρώπη, και είμαι πολύ σίγουρος», κατέληξε.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags