Facebook Pixel ΑΕΚ - Μαρίνος Ουζουνίδης: Συνέντευξη στο sportdog για την Ένωση που θα προκαλέσει συζητήσεις
| 2018-12-16 11:45:00

Απίστευτο «πέσιμο» σε Ουζουνίδη-«Δεν τα... κατέβασε ο Τίγρης»-«Καβάλησαν το καλάμι»!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Απίστευτο «πέσιμο» σε Ουζουνίδη-«Δεν τα... κατέβασε ο Τίγρης»-«Καβάλησαν το καλάμι»!

Ατάκες-φωτιά από Κιτρινόμαυρο άσο. Άγριο χώσιμο... 

ΑΕΚ - Μαρίνος Ουζουνίδης: Πιο απαιτητικές από ποτέ είναι οι μεταγραφές του Ιανουαρίου για την ΑΕΚ σύμφωνα με τον Κώστα Νικολαΐδη. Ο παλαίμαχος επιθετικός της Ένωσης (1965-73) μίλησε στο Sportdog για τη φετινή εικόνα του Δικέφαλου σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο βετεράνος γκολτζής, ο οποίος ήταν άχαστος εκτελεστής πέναλτι, ανέλυσε τις αιτίες της κακής απόδοσης των κιτρινόμαυρων και άσκησε αυστηρή κριτική στον Μαρίνο Ουζουνίδη.

Ο παλιός φορ θεωρεί, ότι η ομάδα του έπρεπε να πάρει προπονητή που θα ήταν μεγαλύτερο όνομα από τον Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος οδήγησε την ΑΕΚ πέρσι στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Παράλληλα χαρακτήρισε σωστή την απομόνωση των Σιμόες, Μπακασέτα, Λαμπρόπουλου και εξήρε την προσφορά του Δημήτρη Μελισσανίδη. Διαβάστε τη συνέντευξη που μας παραχώρησε:

Η ΑΕΚ φέτος επέστρεψε μετά από 12 χρόνια σε ομίλους του Champions League αλλά η συνέχεια δεν ήταν η αναμενόμενη. Γιατί συνέβη αυτό;

«Από το ξεκίνημα φάνηκε η σεζόν. Στο πρωτάθλημα ξεκινήσαμε λίγο νωχελικά και στην Ευρώπη η εικόνα ήταν απογοητευτική. Δημιουργήθηκε προβληματισμός».

Που το αποδίδετε αυτό;

«Δεν είναι συγκυρίες κάποια πράγματα. Δικαιολογίες φυσικά δεν υπάρχουν, όπως δεν δικαιολογούνταν κάποια πράγματα τη δική μας εποχή. Νομίζω, ότι έπρεπε να ενισχυθεί με δύο ποδοσφαιριστές ακόμα η ομάδα. Σε καίριες θέσεις. Ήταν μία πρωταθλήτρια και φιναλίστ του Κυπέλλου, η οποία έπαιζε μετά από πολλά χρόνια στο Champions League. Δεν θέλω να κατηγορήσω τον Ουζουνίδη, αλλά όταν μία ομάδα είναι πρωταθλήτρια και φεύγει ο προπονητής που της έδωσε τον τίτλο, τότε φέρνεις έναν καλύτερο προπονητή. Αυτοί οι παίκτες που στέφθηκαν πρωταθλητές δεν μπορούν να παίρνουν οδηγίες από ένα κατώτερο όνομα. Αλλιώς υπολογίζεις έναν καλό προπονητή και αλλιώς έναν που χτίζεται. Έπρεπε να βρεθεί ένας άνθρωπος που θα τους κρατήσει. Κάπου και αυτοί καβάλησαν το καλάμι. Ο επόμενος προπονητής που έπρεπε να έρθει να ήταν μεγαλύτερο όνομα από τον Χιμένεθ, για να καλύψει όποια θέματα θα δημιουργούνταν. Αυτή είναι η γνώμη μου. Κρίνω για την ομάδα μου. Δεν κρίνω τον Ουζουνίδη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Άκαπνος» επιθετικός! Αυτός θα λύσει το πρόβλημα του Ολυμπιακού; Εχει 1 γκολ φέτος - Στη λίστα ο...

Ποια είναι η άποψη σας για τον εξοστρακισμό των Σιμόες, Μπακασέτα, Λαμπρόπουλου με αφορμή τις ανανεώσεις;

«Αυτό ήταν φυσικό επακόλουθο. Όταν αυτοί οι παίκτες έχουν πάρει το πρωτάθλημα η υπόθεση των ανανεώσεων γίνεται περισσότερο δύσκολη. Θα θέλουν περισσότερα χρήματα. Και αυτοί με τον τρόπο τους κοιτούν να εκβιάσουν τον σύλλογο και ο σύλλογος έπρεπε να αμυνθεί. Πως θα αμυνθεί; Η ΑΕΚ τους βοήθησε να μεγαλώσουν το όνομά τους. Έκαναν λάθος και καλά έκανε η ΑΕΚ».

Η περιθωριοποίηση των τριών όμως κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ενίσχυση του Ιανουαρίου...

«Είναι απαιτητικές οι προσθήκες γιατί πρέπει να τερματίσουμε τουλάχιστον στη 2η θέση. Έχει μεγαλώσει πολύ η απόσταση αλλά μπορούμε να το κυνηγήσουμε. Η ενίσχυση πρέπει να γίνει οπωσδήποτε, για να μην τρέχουμε το καλοκαίρι. Ο Μελισσανίδης τα τελευταία χρόνια είναι ο καταλληλότερος πρόεδρος. Συμμάζεψε την ομάδα. Ξέρει τι να κάνει. Δεν έχουμε χρέη και προβλήματα. Αν οι ανανεώσεις στοιχίζουν στην ομάδα, τί να κάνουμε; Δεν μπορούμε να κατεβάσουμε και τα σώβρακα».

Τα έργα στη Νέα Φιλαδέλφεια τα έχετε παρακολουθήσει;

«Πάλι στο όνομα του Μελισσανίδη στεκόμαστε. Δεν θα γινόταν τίποτα χωρίς αυτόν. Πάνω από μία δεκαετία γινόντουσταν προσπάθειες που κατέληξαν άκαρπες. Γίνεται ένα γήπεδο που σαν και αυτό δεν θα υπάρχει στην Ευρώπη. Θα είναι ένα κόσμημα, πανέμορφο. Από τις πρώτες κερκίδες που έπεσαν φαίνεται εντυπωσιακό.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags