Facebook Pixel Χρήστος Δώνης - Παναθηναϊκός: Υποστηρίζει την ομάδα από παιδί!
| 2018-12-22 08:46:00

Κορυφαία δήλωση Χρήστου Δώνη για Παναθηναϊκό: «Από μικρός ήμουν...»!

Sportdog Team
Κορυφαία δήλωση Χρήστου Δώνη για Παναθηναϊκό: «Από μικρός ήμουν...»!

Ατάκες που θα συζητηθούν.

Χρήστος Δώνης - Παναθηναϊκός: Αναλυτικά όσα είπε στην ΕΡΤ ο μέσος των Πράσινων... «Ο χώρος του κέντρου είναι πολύ σημαντικός στο ποδόσφαιρο. Είναι η καρδιά του παιχνιδιού. Όποιος κερδίσει αυτό το χώρο δημιουργεί τις πιο πολλές ευκαιρίες. Εμείς αυτό προσπαθούμε να κάνουμε σε κάθε παιχνίδι. Όχι μόνο το χώρο της μεσαίας γραμμής, αλλά και τους άλλους χώρους και σε μεγάλο βαθμό τα καταφέρνουμε».

Κλείνεις τα αυτιά σου μπαίνοντας στο γήπεδο; 

«Με τον καιρό έχω μάθει να κλείνω τα αυτιά μου, όχι επίτηδες. Σιγά σιγά με την ένταση του παιχνιδιού δεν ακούς πολλά γύρω σου».

-Δύσκολο για σένα να κουβαλάς το επώνυμο Δώνης; 

«Υπάρχουν θετικά κι αρνητικά. Δεν είναι ούτε εύκολο αλλά ούτε και δύσκολο. Κάνω αυτό που αγαπάω από μικρό παιδί. Όπως κι αν ήταν το όνομά του το ίδιο θα συνέβαινε».

-Τι είναι ο Παναθηναϊκός για σένα;

«Παναθηναϊκός ήμουν από μικρή ηλικία. Έτυχε ο πατέρας μου να είναι παίκτης σε αυτή την ομάδα και τώρα προπονητής. Ένα σημαντικό μέρος της ζωής μου».

-Πως είναι να είσαι προϊόν ακαδημίας; 

«Είναι σημαντικό μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός να βγάζει ποδοσφαιριστές απ’ τις ακαδημίες. Να πρωταγωνιστούν στις ομάδες. Αυτό θα πρέπει να το ακολουθήσουν όλες οι ομάδες».

-Πως είσαι εκτός γηπέδου; 

«Ωριμάζω. Ήρεμος είμαι. Είναι δύσκολο να κρατάς τα συναισθήματα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό που δουλεύουμε φέτος είναι να προσπαθούμε να συγκρατούμε συναισθήματα, να μην αντιδρούμε».

-Τι λέει η μητέρα σου για σένα; 

«Όπως όλες οι μητέρες το πρώτο που θα σκεφτεί είναι να τα πας καλά και να μη χτυπήσεις. Δεν είναι όλες μας οι στιγμές το ποδόσφαιρο. Σίγουρα οι γονείς όλων των παιδιών θα είναι περήφανοι».

-Ποια είναι η διαφορά με την περασμένη σεζόν; 

«Υπήρχαν κάποιες καταστάσεις, όπως το γεγονός πως ήμασταν απλήρωτοι. Φέτος αυτά δεν υπάρχουν. Η ομάδα έχει μπει σε μια ροή και υπάρχει μια κανονικότητα. Όπως κι αν είναι η ομάδα είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να παλεύουμε για τη φανέλα που φοράμε».

Aπό την πλευρά του ο Πασχάλης Στάικος ανέφερε: «Όλα τα παιδιά έχουμε εξαιρετικό κλίμα. Όλοι γνωριζόμαστε άλλοι περισσότερο άλλοι λιγότερο καιρό. Εγώ με τον Γιάννη (Μπουζούκη) και τον Τάσο (Χατζηγιοβάνη) παίζουμε μαζί απ’ τις ακαδημίες. Όλοι είμαστε καλά μεταξύ μας».

-Τι είναι ο Παναθηναϊκός για σένα; 

«Άφησα την οικογένειά μου 13ων ετών και ήρθα εδώ. Είμαι εδώ απ’ το 2009. Είναι δεύτερη οικογένειά για μένα, εδώ μέσα μεγάλωσα. Πέρασα δύσκολα χρόνια, δύσκολες στιγμές με την υγεία μου. Ήταν όλοι δίπλα μου σε αυτό, οπότε είναι κάτι μεγάλο για μένα».

-Είναι όλα όμορφα στις ακαδημίες; 

«Δεν είναι όλα ωραία. Υπάρχουν και δύσκολες στιγμές. Πιο πολλές βασικά είναι δύσκολες. Έχεις το σχολείο πρέπει όλα τα συνδυάζεις και να έχεις στο μυαλό σου το ποδόσφαιρο. Εδώ δουλεύαμε στο ποδόσφαιρο, οι προπονητές μας βοηθούσαν να το πετύχουμε αυτό».

-Πριν 6-7 χρόνια το περίμενες πως θα είστε οι στυλοβάτες της πρώτης ομάδας; 

«Το θέλεις εκείνη τη στιγμή αλλά δεν το περιμένεις. Φέτος έτυχε να είμαστε εμείς. Απλά θες να φτάσεις εκεί και να είσαι μέλος. Η ροή των πραγμάτων φέρνει αυτό το πράγμα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags