Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Γιώργος Βασιλειάδης: Βασιλειάδης για Βοτανικό, Γιαννακόπουλο και Athens Alive
| 2018-12-25 09:26:00

Έβγαλε... ειδήσεις για Βοτανικό και Athens Alive ο Βασιλειάδης - Τι είπε για Γιαννακόπουλο

Sportdog Team
Έβγαλε... ειδήσεις για Βοτανικό και Athens Alive ο Βασιλειάδης - Τι είπε για Γιαννακόπουλο

Για όλους και για όλα μίλησε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Παναθηναϊκός - Γιώργος Βασιλειάδης: Aναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Βασιλειάδης στην εφημερίδα «Sportime»:

Για το αν είναι υλοποιήσιμο ένα γήπεδο στον Βοτανικό: «Αν υπήρχε κάποιος επενδυτής στον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα ήταν διατεθειμένος να προχωρήσει το πλάνο, με τη σύμφωνη βέβαια γνώμη του Ερασιτέχνη, τότε πράγματι θα μπορούσε να προχωρήσει. Γιατί είναι δικαστικά και νομικά ξεκαθαρισμένο, υπάρχει απόφαση του ΣτΕ που οριοθετεί τι και πώς μπορεί να γίνει. Επομένως, θα μπορούσε να προχωρήσει χωρίς πολλές διαδικασίες».

Για το αν θα νομοθετηθεί άμεσα η αλλαγή του συντελεστή δόμησης για το Athens Alive: «Το ερώτημα αυτό δεν μπορεί να απαντηθεί μονολεκτικά. Υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία που ακολουθείται, με βάση το υφιστάμενο πλαίσιο της πολεοδομικής νομοθεσίας. Σ΄ αυτό το σημείο βρισκόμαστε σε μια επεξεργασία ενός νέου χωρικού σχεδιασμού για το Ολυμπιακό Στάδιο. Είναι διαδικασία αρκετά σύνθετη. Το διάστημα που θα κρατήσει δεν μπορεί να απαντηθεί, εξαρτάται και από τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν στην πορεία. Το σημαντικό είναι ότι η διαδικασία έχει ξεκινήσει».

Για τον χρόνο που χρειάζεται η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος: «Όλα συνδέονται μεταξύ τους. Πρέπει να γίνει μια διαδοχική σειρά πράξεων. Οποιαδήποτε εκτίμηση θα ήταν παρακινδυνευμένη. Το πιο σημαντικό για εμάς ήταν να ξεκινήσει η διαδικασία. Από τη στιγμή που ξεκίνησε, νομίζω ότι σ΄ ένα λογικό χρονικό διάστημα θα μπορούμε να έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες».

Για το αν προκαλεί νομικό πρόβλημα πως η χρήση γης του ΟΑΚΑ είναι κοινωφελής: «Σε όλες τις συζητήσεις για την οποιαδήποτε αξιοποίηση του ΟΑΚΑ, ο κομβικός άξονας είναι η προστασία του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Το καλό της πρότασης του Athens Alive είναι ακριβώς αυτό. Ότι έχει λάβει υπόψιν και τις ανάγκες της ΕΟΕ, των εθνικών ομάδων και των Ομοσπονδιών. Επομένως, αυτό που συζητείται είναι η χρήση του πέρα από τις υφιστάμενες. Με απόλυτο σεβασμό στις εθνικές Ομοσπονδίες και ομάδες. Άρα, λοιπόν, νομίζω ότι αυτό που θέσατε επί της ουσίας δεν αποτελεί πρόβλημα. Εξάλλου, αυτό είναι που δίνει αξία στο ΟΑΚΑ: Η συνύπαρξη του ερασιτέχνη με τον κορυφαίο αθλητή».

Για το αν συμμερίζεται την αισιοδοξία της Redstone για τις εξελίξεις: «Οι διαδικασίες προχωρούν απ΄ όλα τα συναρμόδια υπουργεία για να σχεδιάσουμε το ΟΑΚΑ της επόμενης ημέρας. Δεν μένουμε στα λόγια. Εμείς ψάχνουμε τον τρόπο, ούτως ώστε να καταστήσουμε το ΟΑΚΑ έναν μεγάλο αθλητικό, αλλά και ταυτόχρονα οικονομικό πόλο. Ξαναλέω, και για μένα αυτό είναι το πιο σημαντικό: Στις προτάσεις για το Athens Alive υπάρχει απόλυτος σεβασμός στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και, κυρίως, στις Ομοσπονδίες μας. Αυτό για εμάς είναι σημείο κλειδί».

Για το αν υπάρχουν ανησυχία με πιθανό «μαρασμό» του ΟΑΚΑ, αν ο Παναθηναϊκός πάει σε άλλη λύση: «Το ΟΑΚΑ είναι ένας ζωντανός οργανισμός, δεν μαραζώνει. Πάντοτε, βέβαια, οι συμπράξεις με μεγάλες ΠΑΕ βοηθούν. Κατ΄ εμέ ένα γήπεδο για να είναι βιώσιμο, θα πρέπει να έχει γύρω του κι άλλες εμπορικές χρήσεις. Δηλαδή δεν μπορεί να είναι βιώσιμο αν λειτουργεί μια φορά την εβδομάδα. Πρέπει να έχει συνεχώς κόσμο και κίνηση. Κατά τη γνώμη μου η Πολιτεία θα πρέπει να βοηθά, προκειμένου να υλοποιούνται τέτοια πλάνα. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ΟΑΚΑ, έτσι; Αφού μιλάμε για τον Παναθηναϊκό, αυτό μπορεί να σημαίνει και Βοτανικός. Αλλά αυτό το βλέπει ο επιχειρηματίας που βλέπει τους όρους που καθορίζουν τη δραστηριότητά του».

Για την επιθυμία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός σχετικά με τη χρήση του Ποδηλατοδρομίου: «Με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός υπάρχει μία χρόνια συνεργασία μέσω του ΟΑΚΑ. Προέκυψε πρόταση για να γίνει χρήση όχι του Ποδηλατοδρομίου, πολλώ δε μάλλον καταστροφή του γιατί έχουν ακουστεί διάφορα που στην πραγματικότητα δεν έχουν κανένα έρεισμα. Η πρόταση ήταν για τον κενό χώρο εσωτερικά του Ποδηλατοδρομίου. Το συζητήσμαε, αλλά στη λογική ότι μεταφέρονται εκεί ακαδημίες-προπονητικό και, άρα φεύγουν από τα βοηθητικά γήπεδα του ΟΑΚΑ. Επί της ουσίας δηλαδή, απλά αλλάζει χωροθέτηση της ήδη υπάρχουσας κατάστασης. Δεν ξέρω που θα καταλήξουν οι συζητήσεις με το ΟΑΚΑ, αλλά υπάρχει και το ενδεχόμενο να παραμείνει η κατάσταση ως έχει».

Για το γεγονός πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι ο διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ και εταίρος στο Athens Alive: «Δεν συνδέονται μεταξύ τους. Μιλάμε για δύο διαφορετικά πλάνα. Αν προχωρούσε το Athens Alive, προφανώς και θα ήταν διαφορετικά τα δεδομένα και για τη χρήση του Ποδηλατοδρομίου. Δεν θέλω, όμως, να υπεισέλθω στα ενδοοικογενειακά ή τα επιχειρηματικά του Παναθηναϊκού. Αυτή τη στιγμή το ερώτημα δεν είναι ποιο από τα δύο πλάνα είναι εφικτό να προχωρήσει. Κι επειδή αντιλαμβάνομαι ότι αναφέρεστε και στο ποδοσφαιρικό τμήμα, το ερώτημα είναι πώς θα προχωρήσει στη συνέχεια. Αγωνιστικά έχει βρει έναν βηματισμό και είναι ιδιαίτερα ελκυστική από την άποψη ότι έχει νέους, Έλληνες παίκτες. Μιλάμε για μία ομάδα που έχει κερδίσει τους αντικειμενικούς λάτρεις του ποδοσφαίρου. Είναι εξαιρετική η δουλειά που έχει κάνει ο προπονητής Γιώργος Δώνης».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags