Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Κωνσταντίνος Μαυροπάνος: Να τι ισχύει για Μαυροπάνο και Παναθηναϊκό
| 2018-12-25 13:55:00

«Βόμβα» ΠΑΟ με πανάκριβη περίπτωση; Γι’ αυτόν κάνει «ντου» ο Νταμπίζας - Σενάριο με... τρύπες

του Νίκου Στεργίου
«Βόμβα» ΠΑΟ με πανάκριβη περίπτωση; Γι’ αυτόν κάνει «ντου» ο Νταμπίζας - Σενάριο με... τρύπες

Δύσκολος στόχος, όχι ακατόρθωτος. Όλα στο Sportdog.

Παναθηναϊκός - Κωνσταντίνος Μαυροπάνος: Χριστουγεννιάτικα λοιπόν επιστρέφει και πάλι στο προσκήνιο του όνομα του Ντίνου Μαυροπάνου ως στόχου του Παναθηναϊκού. Καλοκαιρινή ιστορία, αφού τότε είχε πρωτογραφτεί πως ο Νίκος Νταμπίζας προσπάθησε να τον ντύσει στα «πράσινα» κυνηγώντας τον δανεισμό του από την Αρσεναλ. 

Κάτι ανάλογο φέρεται να προσπαθεί να εξασφαλίσει το ok των «κανονιέρηδων» για να πάρει δανεικό για τον επόμενο 1,5 χρόνο τον 21χρονο Ελληνα στόπερ. Η αλήθεια είναι πως η επιθυμία Νταμπίζα – Δώνη είναι να προσθέσουν έναν κεντρικό αμυντικό στο ρόστερ του «τριφυλλιού». Αν μπορούσαν για παράδειγμα (ελέω μεταγραφικών περιορισμών), θα είχε γίνει – προ πολλού – κίνηση για τον Τριαντάφυλλο Πασσαλίδη του Αστέρα Τρίπολης. 

Ωστόσο, το συγκεκριμένο σενάριο, του δανεισμού δηλαδή του Μαυροπάνου έχει μερικές «τρύπες». Πρώτον, την επιθυμία του ποδοσφαιριστή,  ο οποίος έχοντας αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα τραυματισμών στη φετινή σεζόν έχει βρεθεί τελείως εκτός rotation του Ουνάι Έμερι. Λογικό είναι, στο υπόλοιπο της σεζόν, να θέλει να εξαντλήσει τις πιθανότητες του να βρει μια θέση σε αυτό. 

Δεύτερον, στην επιθυμία της Αρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες», από το περασμένο καλοκαίρι κιόλας, είχαν προτάσεις δανεισμού του Μαυροπάνου από ομάδες προερχόμενες από κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όμως δεν ενέδωσαν, επιλέγοντας να κρατήσουν τον Ελληνα διεθνή στο ρόστερ τους. Αν και εφόσον κρίνουν πως πρέπει να παραχωρηθεί δανεικός για να πάρει χρόνο συμμετοχής και να βρει έτσι αγωνιστικό ρυθμό, το λογικότερο – και σύνηθες – είναι να τον παραχωρήσουν σε μια ομάδα των χαμηλότερων κατηγοριών στην Αγγλία, προκειμένου να τον «εγκλιματίσουν» έτσι ακόμη περισσότερο στον τρόπο παιχνιδιού εκεί. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζουγανέλης: «Πρότυπο ο ΠΑΟ, καλύτερο φορ ο... - Έβγαλε μάτια ο Ολυμπιακός, καρτούν ο Λουτσέσκου»

Ακόμη και για τον Παναθηναϊκό όμως, ένας δανεισμός του Μαυροπάνου για 1,5 χρόνο, θα κοστίσει, μεικτά, περίπου 1 εκατ. ευρώ, ποσό που στον «μνημονιακό» Παναθηναϊκό είναι… απαγορευτικό! Ναι, Νταμπίζας – Δώνης μόνο για τέτοιας χρονικής διάρκειας δανεισμούς συζητάνε, αλλά ειδικά η περίπτωση του 21χρονου στόπερ είναι για τα τρέχοντα οικονομικά δεδομένα των «πράσινων» μια πανάκριβη περίπτωση, αφού αν έρθει, θα μπει ψηλότερα σε επίπεδο δαπάνης ακόμη και από όσα καταβάλλονται στους πλέον ακριβοπληρωμένους του ρόστερ (Κουρμπέλης, Μακέντα, Μουνιέ). 

Να υποθέσει κανείς πως η Αρσεναλ θα βάλει «πλάτη», καλύπτοντας μέρος του συμβολαίου του Μαυροπάνου είναι τουλάχιστον ουτοπικό (την στιγμή που έχει προτάσεις να τον παραχωρήσει αλλού δανεικό, εισπράττοντας μάλιστα και «ενοίκιο» δανεισμού). Συνοπτικά, μπορεί στο μυαλό του Νταμπίζα να υπάρχει ως σκέψη ο Μαυροπάνος, μπορεί μαζί με τον Δώνη να θέλουν έναν κεντρικό αμυντικό (έχουν γίνει άλλωστε κινήσεις για άλλον στόπερ, όχι αυτόν της Αρσεναλ), ωστόσο η συγκεκριμένη περίπτωση επιβάλλει να γίνουν πολλά για να υλοποιηθεί. Και πολλά που δεν περνάνε μόνο από το χέρι των «πράσινων». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Δεκάρι» που κάνει τη διαφορά: Μεταγραφή-πάταγος από τη Superleague για ΠΑΟ - Τον έχει στην λίστα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags