Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Τάσος Μπακασέτας - Γιάννης Αλαφούζος: Τρελό σενάριο για ΠΑΟ και Μπακασέτα - Πληρώνει ο Αλαφούζος
| 2018-12-26 21:54:00

Τρελό σενάριο για Έλληνα παικταρά στον Παναθηναϊκό – Τον… κλέβει από top ομάδα – Ποιος πληρώνει;

του Νίκου Στεργίου
Τρελό σενάριο για Έλληνα παικταρά στον Παναθηναϊκό – Τον… κλέβει από top ομάδα – Ποιος πληρώνει;

Ο μεγάλος κίνδυνος για το Τριφύλλι και η… αυτοκτονία.

Παναθηναϊκός - Τάσος Μπακασέτας - Γιάννης Αλαφούζος: Εν μέσω άκρατης (και πολλές φορές άκριτης…) μεταγραφολογίας, λογικό ήταν να πέρασε στα «ψιλά». Αναφερόμαστε στην διαρροή περισσότερο, παρά είδηση, σύμφωνα με την οποία βασική επιδίωξη του Γιάννη Αλαφούζου στον Παναθηναϊκό είναι να φτάσει σε σειρά νέων διακανονισμών με τους οφειλέτες των «πράσινων».

Ο λόγος, σαφής. Να αποφύγει ένα νέο μεταγραφικό πέναλτι, αφού αν δεν διακανονιστεί μέχρι και το τελευταίο ευρώ, τότε ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορεί να εκδώσει φορολογική ενημερότητα και συνεπώς δεν θα μπορεί να δηλώσει ποδοσφαιριστές στην επικείμενη μεταγραφική περίοδο (ανεξαρτήτως των υφιστάμενων μεταγραφικών περιορισμών).

Αυτό, αν μη τι άλλο αναδεικνύει και τις οικονομικές προτεραιότητες του «τριφυλλιού». Από το καλοκαίρι (και νωρίτερα, αλλά από τότε σε μια «ομαλότητα») έχει μπει σε μια διαδικασία αυστηρής λιτότητας με στόχο την ταχύτερη δυνατή εξυγίανση. Πέρυσι, οι οφειλές δεν επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να αποφύγει την αφαίρεση βαθμών, την τιμωρία από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και τους μεταγραφικούς περιορισμούς.

Στόχος της διοίκησης του Παναθηναϊκού είναι αυτή η κατάσταση να μην επαναληφθεί και τη νέα σεζόν. Κα αν μάλιστα η ομάδα του Γιώργου Δώνη καταφέρει να τερματίσει στην πεντάδα, εξασφαλίζοντας έτσι ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, που θα ισοδυναμεί με «σβήσιμο» της ευρωπαϊκής ποινής αποκλεισμού, τότε θα μιλάμε για ιδανικό σενάριο για τους «πράσινους».

Προσοχή όμως. Με τα υφιστάμενα δεδομένα, ακόμη και αν αυτό συμβεί, η λιτότητα δεν αναιρείται. Δεν περιορίζεται. Ούτε το προσεχές καλοκαίρι. Το μπάτζετ θα εξακολουθήσει να είναι «σφιχτό», τα συμβόλαια που προσφέρονται χαμηλά, με τη φετινή σεζόν να αποτελεί και μεταγραφικό οδηγό για την επόμενη.

Κοινώς, πώς θα μπορούσε να «προσεγγιστεί» ο Μπακασέτας, όπως φημολογείται τις τελευταίες μέρες; Πασίγνωστες οι απαιτήσεις του διεθνή μέσου για να ανανέωσει στην ΑΕΚ και εν τέλει ο λόγος που τέθηκε εκτός ομάδας, αφού ζητούσε – ακατέβατα - +600.000 ευρώ. Και αυτό, πάνω κάτω, το συμβόλαιο το αναζητά και εκτός Ελλάδας. Δυστυχώς για τον ίδιο, κάτι τέτοιο ακόμη δεν έχει βρει. Η συνέχεια της καριέρας του στο εξωτερικό παραμένει η απόλυτη προτεραιότητα του, αλλά σίγουρα, αν δεν βρει κάτι που τον ικανοποιεί, τότε προφανώς θα στραφεί στις εντός των τειχών λύσεις.


 

Αυτές, προφανώς και δεν γίνεται να περιλαμβάνουν τον Παναθηναϊκό. Για να γίνει αντιληπτό, αν για παράδειγμα οι «πράσινοι» ικανοποιούσαν τον Μπακασέτα, τότε αυτός θα εισέπραττε τα διπλά από τον ποδοσφαιριστή με το αμέσως επόμενο καλύτερο συμβόλαιο! Θα τους κόστιζε, μεικτά, 1,1 εκατ. ευρώ, ποσό που ισοδυναμεί με περίπου το 20-25% του συνολικού μισθολόγιού του Παναθηναϊκού!

Προφανώς λοιπόν κάτι τέτοιο είναι αδύνατον να συμβεί, ακόμη και αν όλα κυλήσουν κατ’ ευχή στο «τριφύλλι» την τρέχουσα σεζόν, ακόμη και αν δημιουργηθεί χώρος για κάποια, έστω μικρή, οικονομική υπέρβαση. Αυτή, για να ξέρουμε και τι λέμε, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να καλύψει τις απαιτήσεις του Μπακασέτα, ο οποίος δεν αποτελεί ούτε σε…ονειρώδεις καταστάσεις εφικτό μεταγραφικό στόχο του Παναθηναϊκού.

Πιθανότατα, ούτε καν ως σκέψη ή έστω… ζαριά, δεν έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο από τον Νταμπίζα, ο οποίος εννοείται πως ξέρει τα δεδομένα της ομάδας του αλλά και της αγοράς καλύτερα από τον κάθε άλλον και επ’ ουδενί δεν θα έμπαινε σε… αυτοκτονικές (και χωρίς καμία πιθανότητα) επιλογές. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ντοκουμέντο: Δείτε μοναδική φωτογραφία του Νίκου Αλέφαντου όταν ήταν ποδοσφαιριστής

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags