Facebook Pixel Δημήτρης Πέλκας - ΠΑΟΚ: Ατακάρες για Λουτσέσκου και το +8 από τον Ολυπιακό
| 2018-12-29 19:41:00

Ατακάρες Πέλκα για Λουτσέσκου και +8 - Τι είπε για τα... λάθη στη σχέση του με τον ΠΑΟΚ

Sportdog Team
Ατακάρες Πέλκα για Λουτσέσκου και +8 - Τι είπε για τα... λάθη στη σχέση του με τον ΠΑΟΚ

Αποκαλυπτική συνέντευξη από τον Έλληνα άσο του Δικεφάλου.

Δημήτρης Πέλκας - ΠΑΟΚ: Αποκαλυπτική συνέντευξη στο Toumba Magazine, παραχώρησε ο Δημήτρης Πέλκας, με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, να προδημοσιεύει μέρος αυτής.

Αναλυτικά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει:

Ήταν περισσότερο μια καταγραφή της ως τώρα επαγγελματικής του πορείας, παρά μια απλή συνέντευξη. Με την ωριμότητα ν’ αναγνωρίζει τα λάθη του και να τα μετατρέπει σε δύναμη, την ικανότητα να… παντρεύει τη δεδομένη ποιότητα με τη σκληρή δουλειά και τη φιλοδοξία να θέτει συνεχώς καινούριους, πιο δύσκολους στόχους, ο Δημήτρης Πέλκας δείχνει πως η φανέλα με το νούμερο δέκα στην πλάτη δεν είναι πια πολύ βαριά για να τη σηκώσει. Κι αποδεικνύει πως οι ηγέτες πρέπει πρώτα να δοκιμάζουν τα δικά τους όρια πριν αναλάβουν να εξερευνήσουν αυτά της ομάδας τους.

Ο Έλληνας διεθνής μέσος είναι ένα από τα κεντρικά πρόσωπα του συλλεκτικού Toumba που κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό αντίτυπων και μπορείτε να εξασφαλίσετε άμεσα μέσω της διαδικασίας Pre Order.

Το paokfc.gr σας παρουσιάζει ένα απόσπασμα της συνέντευξής του. Ξεκινώντας χρονολογικά, από την αρχή της καριέρας του και τις εφηβικές του περιπέτειες:

«Όταν είσαι μικρός και η ομάδα που αγαπάς δείχνει να πιστεύει σε σένα τόσο που να σου εμπιστεύεται τη φανέλα με το δέκα, δεν μπορείς να πεις όχι. Είναι αδύνατο να δεις πίσω από τους λόγους που ενδεχομένως οδήγησαν κι εμένα και την ομάδα σε κακή διαχείριση της κατάστασης. Είναι κάτι που υπερβαίνει τις δυνάμεις σου. Τουλάχιστον τις δικές μου στην προκειμένη περίπτωση.

Ήμουν 18 χρόνων. Όποιος πει ότι ως έφηβος έχει την ικανότητα να διαχειριστεί άψογα μια τέτοια κατάσταση και να πάρει σημαντικές αποφάσεις χωρίς λάθη, τότε μάλλον κοροϊδεύει τον εαυτό του. Τα λάθη μας είναι αυτά που μας καθορίζουν, διαμορφώνουν τον χαρακτήρα μας. Ακόμα κι από την πιο λανθασμένη απόφαση μπορεί να πάρεις κάτι. Αρκεί να έχεις τα μάτια σου ανοικτά ώστε ν’ αναγνωρίζεις τι σε βοήθησε και τι όχι. Δεν μετανιώνω, λοιπόν, για κάτι».

Ο Πέλκας μεγάλωσε κυριολεκτικά και μεταφορικά. Και σημαντικό ρόλο στη μεταμόρφωσή του και παίζει ο Ράζβαν Λουτσέσκου:

«Είναι πολύ σημαντικό να σ’ εμπιστεύεται ο προπονητής και θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Λουτσέσκου για την αμέριστη συμπαράσταση που μου έδειξε καθ’όλη τη διάρκεια της περασμένης σεζόν. Είναι ένας πάρα πολύ καλός προπονητής τόσο στο τακτικό κομμάτι όσο και σ’ αυτό της ψυχολογικής προετοιμασίας.

Ήταν πολύ δύσκολο να γυρίσει το κλίμα μετά τον αποκλεισμό από την Ευρώπη και να μπορέσει να κρατήσει τ’ αποδυτήρια σε μια σεζόν με λίγα παιχνίδια, το οποίο σημαίνει λιγότερο χρόνο συμμετοχής. Ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς και πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που όλοι αξίζουν να παίζουν.

Κάτι τέτοιο, όμως, δεν ήταν εφικτό. Ο κ. Λουτσέσκου με τη δίκαιη στάση του και την ικανότητα διαχείρισης προσωπικοτήτων που τον χαρακτηρίζει κατάφερε στο τέλος κανείς να μην έχει παράπονο και όλη η ομάδα ν’ αποτελεί μια οικογένεια».

Τέλος, ο ΠΑΟΚ έκλεισε το 2018 με οκτώ βαθμούς διαφορά. Τι απαντά ο Πέλκας στο χαρακτηρισμό φαβορί;

«Νιώθουμε δυνατοί. Πιστεύουμε στην ομάδα μας, θεωρώ πως έχουμε μάθει από τα λάθη μας κι έχουμε έναν ξεκάθαρο στόχο. Αν είμαστε φαβορί ή όχι και τι σημαίνει φαβορί, είναι κάτι που δεν μας αγγίζει κι αποτελεί μια κουβέντα που δίνει τροφή στις επικοινωνιακές συζητήσεις κι αναλύσεις. Εμείς παίζουμε ποδόσφαιρο. Και, όχι, δεν αλλάζει σε τίποτα τη στάση μας. Πρέπει να είμαστε απόλυτα σοβαροί για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags