Facebook Pixel Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ 2-1 (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2019-01-03 23:54:00

Η Σίτι είναι ζωντανή – Έσπασε το αήττητο της Λίβερπουλ κι έβαλε… φωτιά στη μάχη του τίτλου! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Η Σίτι είναι ζωντανή – Έσπασε το αήττητο της Λίβερπουλ κι έβαλε… φωτιά στη μάχη του τίτλου! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τεράστια νίκη για τους «μπλε» με 2-1!

Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ: Σε ένα τρομερό ντέρμπι με συγκλονιστική εξέλιξη, η Μάντσεστερ Σίτι θριάμβευσε με νίκη 2-1 επί της Λίβερπουλ και ξαναμπήκε στη μάχη του τίτλου της Premier League!

Οι «μπλε» κατάφεραν να γίνουν η πρώτη ομάδα που νικά τη Λίβερπουλ φέτος, μετά από 21 αγωνιστικές. Οι «κόκκινοι» παραμένουν στην κορυφή, όμως νιώθουν καυτή την ανάσα της Σίτι, καθώς η διαφορά μεταξύ τους μειώθηκε στους τέσσερις βαθμούς.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριο ποιοτικά, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν στο χορτάρι με το μυαλό περισσότερο στην άμυνα, αλλά και αρκετό άγχος, κάτι που φάνηκε από τα πολλά αβίαστα λάθη. Η Λίβερπουλ έφτασε μια ανάσα από το γκολ στο 18’, όταν ο Μανέ έφυγε τετ α τετ με τον Έντερσον από κάθετη μπαλιά του Σαλάχ και πλάσαρε στο κάθετο δοκάρι. Στη συνέχεια της φάσης ο Στόουνς έστειλε κατά λάθος την μπάλα πάνω στον Έντερσον, αυτή πήρε πορεία προς τα δίχτυα και ο Στόουνς πρόλαβε να την απομακρύνει πάνω στη γραμμή!

Το γκολ τελικά το έβαλε η Μάντσεστερ Σίτι με τη συμπλήρωση 40 λεπτών αγώνα. Ο Αγκουέρο κυνήγησε μια «σκοτωμένη» σέντρα του Μπερνάρντο Σίλβα, πρόλαβε τον Λόβρεν και με αριστερό «κεραυνό» από πολύ πλάγια θέση νίκησε τον Άλισον, βάζοντας μπροστά τους γηπεδούχους.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν σαφώς ανώτερο, με πολύ πιο γρήγορο και μεγάλες ευκαιρίες εκατέρωθεν. Η Λίβερπουλ βγήκε από το «καβούκι» και άρχισε να απειλεί μετά το 60’. Η υπεροχή της δικαιώθηκε στο 64’, όταν ο Αλεξάντερ-Άρνολντ σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι, ο Ρόμπερτσον γύρισε υποδειγματικά την μπάλα στη μικρή περιοχή και ο Φιρμίνο ισοφάρισε σε 1-1 με κεφαλιά προ κενής εστίας.

Ωστόσο, η Σίτι είχε άμεση απάντηση, καθώς πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο 72’. Ο Στέρλινγκ συνέκλινε από τα δεξιά και τροφοδότησε τον Σανέ, με τον Γερμανό να πιάνει αριστερό πλασέ από διαγώνια θέση και να νικά τον Άλισον για το 2-1!

Στο 82’ ο Άλισον κράτησε όρθια τη Λίβερπουλ με μεγάλη απόκρουση σε τετ α τετ με τον Αγκουέρο και στο 85’ οι «κόκκινοι» έχασαν την τελευταία τους ευκαιρία να ισοφαρίσουν, με τον Βαϊνάλντουμ να σουτάρει από κοντά έπειτα από φάση διαρκείας και τον Στέρλινγκ να απομακρύνει σωτήρια.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags