Facebook Pixel Ολυμπιακός – Φράνκο Σολδάνο: Ρότσα για Σολδάνο: «Δεν είναι σωτήρας - Άλλοι θα σκοράρουν - Έφαγαν το κεφάλι τους»
| 2019-01-06 11:30:00

«Ρουκέτες» Ρότσα για Σολδάνο: «Δεν είναι σωτήρας - Άλλοι θα σκοράρουν - Έφαγαν το κεφάλι τους»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Ρουκέτες» Ρότσα για Σολδάνο: «Δεν είναι σωτήρας - Άλλοι θα σκοράρουν - Έφαγαν το κεφάλι τους»

Ο Αργεντινός αναλύει το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού.

 

Ολυμπιακός – Φράνκο Σολδάνο: Η πρώτη μεταγραφή του Ολυμπιακού για το 2019 ακούει στο όνομα του Φράνκο Σολδάνο, ο οποίος ήρθε στον Πειραιά, για να βοηθήσει τους «ερυθρόλευκους», λύνοντας το πρόβλημα σκοραρίσματος που αντιμετώπισαν στον πρώτο μισό της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Ως γνώστης του ποδοσφαίρου της Αργεντινής, ο Χουάν Ραμόν Ρότσα είναι ο ιδανικότερος για να σκιαγραφήσει τον 24χρονο επιθετικό. Ο συμπατριώτης του Σολδάνο μίλησε στο Sportdog και εξέφρασε την πεποίθηση, ότι ο παίκτης ήρθε για να πρωταγωνιστήσει.

«Είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής που έχει ενέργεια και καλές ποδοσφαιρικές αρχές. Είναι πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι επίσης, καθώς πηδάει στον σωστό χρόνο. Αλλά δεν είναι ο σωτήρας. Δεν θα πάρει τη μπάλα από την άμυνα και θα καθαρίσει παιχνίδια», σχολίασε αρχικά ο Αργεντινός ποδοσφαιράνθρωπος και συνέχισε, λέγοντας:

«Πρέπει να μπει στη μηχανή. Ο Ολυμπιακός έχει επιθετικότητα και πρέπει να του δώσει ευκαιρίες, να δείξει περισσότερο το ταλέντο του σε μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Γιατί στην ομάδα που έπαιζε, την Ουνιόν, δεν έκανε πρωταθλητισμό. Είναι μία ομάδα μεσαία της Αργεντινής, η οποία είναι ένα κλικ πιο κάτω από τον Ολυμπιακό».

Το ερώτημα που αιωρείται με την προσθήκη του παίκτη, είναι αν μπορεί να λύσει το πρόβλημα στο γκολ που αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός. «Όταν δημιουργείς τόσες ευκαιρίες το θέμα είναι ποιος θα σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Εγώ παρακολουθώντας τον Ολυμπιακό παρατήρησα, ότι δεν ήταν μόνο ο επιθετικός που δεν μπορούσε να βάλει τα γκολ. Είναι και άλλοι παίκτες που βρέθηκαν σε θέση βολής. Βέβαια ο επιθετικός κορυφής είναι αυτός που θα κάνει τις περισσότερες ευκαιρίες. Ο Σολδάνο είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να βοηθήσει τους συμπαίκτες του να φτάσουν και αυτοί στο γκολ. Κάνει και τους άλλους να παίζουν», τονίζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιος Σολδάνο; Μ' αυτόν τον επιθετικό θα κάνει πάταγο ο Μαρινάκης - Τον θέλει η... μισή Ευρώπη

Ο Ρότσα υποστηρίζει, ότι οι νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές πάντα θέλουν χρόνο. «Στην Ελλάδα προσπαθούμε να τους παρουσιάζουμε σαν θεούς την πρώτη μέρα και μετά αν δεν πάει καλά στο πρώτο παιχνίδι δεν είναι τίποτα. Ο Ολυμπιακός τον κυνηγούσε εδώ και έναν χρόνο τον παίκτη», λέει.

"'Εφαγαν το κεφάλι τους"

Μοιραία η συζήτηση πήγε στην υπόθεση Μπορέλι που την πρώτη χρονιά στον Παναθηναϊκό δεν απέδωσε και τη δεύτερη (με τον Ρότσα στον πάγκο) έβγαλε μάτια. «Η διαφορά με τον Σολδάνο είναι, ότι τον ήθελε ο Μαρτίνς. Στην εποχή του Μπορέλι ο Δανιήλ δεν τον ήθελε, γιατί επιθυμούσε παίκτες δυνατούς σαν τους Γερμανούς. Το ίδιο και ο Όσιμ. Δεν ξέρανε ποιος είναι ο παίκτης. Ούτε καν τους ενδιέφερε να μάθουν ποιος ήταν ο παίκτης. Που έπαιξε. Ο Μπορέλι έπαιξε στη Ρίβερ Πλέιτ, τη δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα της Αργεντινής. Έφαγαν το κεφάλι τους», αποκαλύπτει.

Θα μπορέσει να προσαρμοστεί εύκολα στο ευρωπαϊκό περιβάλλον ο Σολδάνο; «Ο Μαρτίνς τον θέλει και θα του δώσει ευκαιρίες. Αυτά τα παιδιά παλεύουν τόσο χρόνια. Μεγαλώνουν σε δύσκολο περιβάλλον. Χιλιάδες παιδιά θέλουν να γίνουν ποδοσφαιριστές πρώτης κατηγορίας. Αυτός δεν ήρθε για πλάκα στην Ελλάδα. Ήρθε αποφασισμένος να πετύχει. Όταν σου δίνει μία ευκαιρία μία ομάδα με τη δύναμη του Ολυμπιακού, με την αναγνωρισιμότητα που έχει στην Ευρώπη και τη λαοφιλία του, αυτός ξέρει, ότι είναι ευκαιρία ζωής», κατέληξε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα μιλώντας στο Sportdog.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γι’ αυτό τον «τελειώνουν» - Ψάχνει διάδοχο ο Μαρτίνς - «Αρπαγμένος» ο παίκτης - Φοβερά πράγματα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags