Facebook Pixel Sportdog.gr | Όσα έγραψε η ιστορία με τα εννέα γκολ της Σίτι (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2019-01-10 15:53:00

Όσα έγραψε η ιστορία με τα εννέα γκολ της Σίτι (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Όσα έγραψε η ιστορία με τα εννέα γκολ της Σίτι (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν είχε σταματημό.

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν είχε... stop στον πρώτο ημιτελικό του Λιγκ Καπ απέναντι στη Μπέρτον, είχε σχεδόν τις τριπλάσιες μεταβιβάσεις, έφτασε κάτι λιγότερο από 30 τελικές προσπάθειες για γκολ και έγραψε ιστορία και στο Λιγκ Καπ με το... αδιανόητο εύρος της νίκης.

Οι «πολίτες» κατάφεραν για 19η φορά από τον Αύγουστο του 2016, όταν ξεκίνησε η ... περιπέτεια του Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο του συλλόγου, να πετύχουν 5 ή και περισσότερα γκολ σε ένα ματς, έχοντας αφήσει πίσω στα 12 παιχνίδια την Τότεναμ, στα 11 τη Λίβερπουλ και στα 10 την Άρσεναλ στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, ο Καταλανός προπονητής πανηγύρισε για δεύτερη φορά στην καριέρα του νίκη με εννέα γκολ δίχως απάντηση από τον αντίπαλο, αφού, στους «32» του Κυπέλλου Ισπανίας, τον Δεκέμβρη του 2011, ως κόουτς της Μπαρτσελόνα, είχε σημειώσει ξανά το 9-0 απέναντι στην υποδεέστερη L'Hospitalet στο «Καμπ Νόου», στη ρεβάνς του «φτωχού» 1-0 εκτός έδρας.

Το σκορ του πρώτου ημιτελικού με τη Μπέρτον, το βράδυ της Τετάρτης, είναι αυτό που πλέον μπαίνει στα κιτάπια της ιστορίας ως η μεγαλύτερη νίκη που έχει καταγραφεί ποτέ σε ματς για τους «4» της διοργάνωσης, ενώ σε γενικότερο πλαίσιο είναι η 3η μεγαλύτερη σε κάθε φάση στα χρονικά του τρίτου κατά σειρά θεσμού του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Για τη Μάντσεστερ Σίτι, αυτό ήταν το πιο εμφατικό αποτέλεσμα που έχει πάρει σε ματς από τον Νοέμβρη του 1987, ενώ, το 9-0 ήταν το συνολικό σκορ και των δύο ημιτελικών με τη Γουέστ Χαμ για το Λιγκ Καπ, πίσω στο 2014!

Τα 16 γκολ που πέτυχαν οι «πολίτες» μέσα σε τέσσερις μέρες, με το 7-0 επί της Ρόδεραμ στο Κύπελλο και ακόμα μεγαλύτερο σκορ κόντρα στη Μπέρτον, είναι περισσότερα απ' όσα είχε πετύχει η ομάδα σε ολόκληρη τη σεζόν 2006-2007 εντός έδρας!

Με αυτά τα 16 τέρματα, η Σίτι πλέον έχει μετρήσει 96 σε όλες τις διοργανώσεις την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, έναντι των 77 της Παρί Σεν Ζερμέν, των 71 της Μπαρτσελόνα και των 70 της Τότεναμ.

Η τελευταία ομάδα, πάντως, στην Αγγλία, που είχε πετύχει τουλάχιστον 7 γκολ σε δυο σερί παιχνίδια, ήταν η Λιντς, το 1967!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sky Sports (@skysports) στις

 

ΠΗΓΗ: england365.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags