Facebook Pixel ΑΕΚ: Συνέντευξη Πάνου Λούπου για τις εξελίξεις στην ΑΕΚ
| 2019-01-12 20:20:00

«Άκυρο Μπακασέτα σε Ολυμπιακό, ο Σιμόες δεν είναι Πρίγιοβιτς – Χτυπούν το κεφάλι τους με Ουζουνίδη»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Άκυρο Μπακασέτα σε Ολυμπιακό, ο Σιμόες δεν είναι Πρίγιοβιτς – Χτυπούν το κεφάλι τους με Ουζουνίδη»

Ατάκες που τα σπάνε από «κιτρινόμαυρο» ρεπόρτερ.

ΑΕΚ: Την άποψη, ότι για να αντιστραφεί θετικά το κλίμα στην ΑΕΚ θα πρέπει να έρθουν αποτελέσματα εξέφρασε ο Πάνος Λούπος. Ο Διευθυντής της «ΩΡΑΣ των Σπορ» μίλησε στο Sportdog για την αλλαγή κλίματος που υπάρχει στο θέμα των ανανεώσεων και ανέλυσε τη νέα κακή στιγμή της ομάδας κόντρα στον Κισσαμικό.

Ο συνάδελφος έδωσε τη δική του εκτίμηση για την εξέλιξη του θέματος του Αντρέ Σιμόες, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει τη μεταγραφή του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Παράλληλα αναφέρθηκε συνολικά στην ενίσχυση που χρειάζεται η Ένωση και μίλησε για το μέλλον του Μαρίνου Ουζουνίδη. Διαβάστε τη συνέντευξη που μας παραχώρησε:

Πού αποδίδεις την κακή εικόνα της ΑΕΚ κόντρα στον Κισσαμικό;

«Δύο είναι τα ενδεχόμενα. Ήταν από τις συνηθισμένες βαριεστημένες εμφανίσεις κόντρα σε ομάδες που τις θεωρείς, ότι θα τις περάσεις ούτως ή άλλως, λόγω αδυναμίας. Το κάνουν πολλές φορές οι μεγάλες ομάδες και πολλές από αυτές την πατάνε, όπως η ΑΕΚ στο 93'. Πρόκειται για απαράδεκτο γεγονός για οποιαδήποτε μεγάλη ομάδα. Το δεύτερο ενδεχόμενο είναι και το πιο ανησυχητικό. Η ΑΕΚ συνεχίζει να έχει το ψυχολογικό πρόβλημα που είχε και πριν τη διακοπή. Με ανησυχεί πολύ εμένα αυτό. Αυτό σημαίνει ότι δεν άλλαξε τίποτα. Ο προπονητής συνεχίζει να μην εμπνέει τους παίκτες. Είναι κάτι που θα το εξακριβώσουμε πολύ σύντομα, τη Δευτέρα στα Γιάννινα. Αν ισχύει αυτό, τότε η ΑΕΚ δεν μπορεί να παίξει και ποδόσφαιρο. Αν δηλαδή έχει ψυχολογικό πρόβλημα. Το να παίζει η κανονική σου ομάδα κόντρα στον Κισσαμικό δεν θέλεις συγκλονιστικά πράγματα, ούτε μεταγραφές, για να κερδίσεις. Ή βαριέσαι, που είναι απαράδεκτο, ή έχεις έντονο ψυχολογικό πρόβλημα που είχες και πριν τη διακοπή.

Η ισοπαλία στα Χανιά, θα ήθελα να προσθέσω, ότι όχι απλά είναι ένα δευτερεύον συμβάν, είναι ένα τίποτα, μπροστά στο τραγικό που συνέβη στη Νέα Φιλαδέλφεια. Είναι θλιβερό γεγονός, ένας άνθρωπος στα 60 του χρόνια, για να κολλήσει κάποια ένσημα και να πάρει μία σύνταξη, να αναγκάζεται, να ανεβοκατεβαίνει σκαλωσιές και να δουλεύει οικοδομή. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

Πώς σχολιάζεις αυτό που μουρμουρίζεται από τους οπαδούς, ότι οι παίκτες θέλουν να «φάνε» τον Ουζουνίδη;

«Αυτά πάντα συμβαίνουν στις ομάδες, όταν υπάρχουν συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα. Βλέπεις κα αυτήν την εικόνα μέσα στο γήπεδο. Αυτό όμως δεν μπορείς να το συζητήσεις σοβαρά για μία επαγγελματική ομάδα και για επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Το να μην εμπνέει ένας προπονητής τους παίκτες είναι διαφορετικό πράγμα».

Πού αποδίδεις την αντιστροφή του κλίματος με τους «κομμένους»; Ο Μπακασέτας ανανεώνει, ενώ παρόμοια διάθεση φαίνεται πως έχει και ο Σιμόες...

«Είναι ένας συνδυασμός πολλών πραγμάτων που φέρνει αυτήν την ανατροπή δεδομένων. Είναι σίγουρο, ότι τα παιδιά πίστεψαν πως θα βρούνε πολύ μεγαλύτερες προτάσεις από αυτές που τους είχε καταθέσει η ΑΕΚ. Προφανώς αυτό δεν συνέβη. Μια άλλη παράμετρος που δεν πρέπει να ξεχνάμε, είναι, ότι αναμφισβήτητα είναι δεμένοι με την ΑΕΚ. Ο Μπακασέτας για παράδειγμα είχε ρίξει πόρτα στον Ολυμπιακό, όπου ο Πανιώνιος προτιμούσε να τον παραχωρήσει από το να έρθει στην ΑΕΚ. Με μία μικρή διαφορά χρημάτων από άλλη ομάδα δεν θα έφευγαν ποτέ. Απλά είχαν πιστέψει, ότι θα βρούνε καλύτερες προτάσεις. Θα δούμε βέβαια τι θα γίνει με τον Σιμόες. Εγώ πιστεύω αυτή τη στιγμή, ότι είναι 50-50 η προοπτική να ανανεώσει. Οπωσδήποτε πρόκειται για παίκτες που συνέβαλλαν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Και τα προηγούμενα χρόνια ήταν πολύ σταθεροί σε απόδοση. Και φέτος παρά τη συνολική αγωνιστική πτώση, ο Μπακασέτας ήταν πολύ καλός. Πέτυχε καθοριστικά γκολ και έδινε πάντα την ψυχή του. Ο δε Σιμόες όντως ήταν πεσμένος, αλλά νομίζω, ότι θα είναι πάρα πολύ διαφορετικός με έναν παίκτη σαν τον Κρίστιτσιτς δίπλα του στο κέντρο και έχοντας λυμένο και εξασφαλισμένο το μέλλον του σε περίπτωση που ανανεώσει».

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, αν ολοκληρωθούν θετικά αυτές οι κινήσεις, τί περιμένουμε να δούμε από την ΑΕΚ στον δεύτερο γύρο; Γιατί αν μη τι άλλο θα δημιουργηθεί ένας φοβερός ενθουσιασμός στα αποδυτήρια και στις τάξεις των οπαδών...

«Δεν θα πρέπει να τρελαινόμαστε και να νομίζουμε, ότι ξαφνικά θα πετά η ΑΕΚ. Γιατί αυτό δεν μπορεί να συμβεί, επειδή αποκτήθηκε ένας παίκτης, ο Κρίστιτσιτς ή επειδή έχουμε αυτές τις ανανεώσεις. Η βασική διαφορά της περσινής ομάδας με τη φετινή είναι ότι έχασε την καλή της ψυχολογία. Έχασε την αυτοπεποίθησή της. Έχασε τη νοοτροπία να μην εγκαταλείπει κανένα παιχνίδι. Αυτό πρέπει να ξεκινήσει από τον προπονητή. Πρέπει να γίνουν τα αποδυτήρια όπως ήταν πέρσι, όπου βέβαια υπήρχε το τρομερό κίνητρο της κατάκτησης του τίτλου, με τον οποίο αυτά τα παιδιά έγραψαν το όνομά τους στην ιστορία. Άρα δεν νομίζω, ότι είναι θέμα, για να δούμε μια καλύτερη ΑΕΚ, αν θα μείνει ο Μπακασέτας ή ο Σιμόες ή ότι έγινε μία μεταγραφή. Πρέπει να γίνουν και άλλα πράγματα, για να αλλάξει αγωνιστικά. Όπως πρέπει και ο Ουζουνίδης να αντιστρέψει το κλίμα που μέχρι τέλους του '18 ήταν εναντίον του. Έχει και αυτός ευθύνη. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, ότι το πρώτο πράγμα που αλλάζει το κλίμα, είναι τα αποτελέσματα. Μπορεί να κάνεις 3 μεταγραφές και να πας στα Γιάννινα και να χάσεις. Οπότε ποιο κλίμα; Δεν αλλάζει τίποτα έτσι».

Πιστεύεις, ότι το καλοκαίρι θα έχουμε αλλαγή στον πάγκο;

«Είναι πολύ μακριά το καλοκαίρι. Η πραγματικότητα όμως είναι, ότι ο Ουζουνίδης έχει βουνό μπροστά του. Είχε χάσει τα αποδυτήρια. Έχει μία ομάδα πολύ πίσω στο πρωτάθλημα. Κατά την άποψη μου είναι αδικαιολόγητα τόσο πίσω. Γιατί δεν νομίζω, ότι ο ΠΑΟΚ είναι το μεγαθήριο που θα έπρεπε να είναι 14 πόντους μπροστά. Βλέποντας αυτή τη διαφορά, στην ΑΕΚ θα πρέπει να χτυπούν το κεφάλι τους στον τοίχο. Έχει χάσει στο Αγρίνιο, δεν κέρδισε τη Λάρισα, τον Παναθηναϊκό, έχασε από τον Ατρόμητο εντός έδρας. Είναι αποτελέσματα, τα οποία δύο εξ αυτών αν έληγαν διαφορετικά, η ΑΕΚ θα ήταν ακόμα μέσα στη μάχη. Αυτό νομίζω είναι που ενοχλεί τον κόσμο και δικαιολογημένα. Δεν τον ενδιαφέρει που η ομάδα του δεν είναι πρώτη ή δεύτερη, αλλά ότι έμεινε εκτός διεκδίκησης του τίτλου τόσο νωρίς. Και μιλάμε για μία ομάδα πρωταθλήτρια».

Άλλες μεταγραφικές κινήσεις πέραν του Κρίστιτσιτς θα γίνουν;

«Στην ΑΕΚ δεν μπορείς να το πεις αυτό με σιγουριά. Γιατί ο σχεδιασμός πάντα ανατρέπεται. Είναι μία παράξενη κατάσταση. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να πάρει έναν εξτρέμ, ένα γρήγορο παίκτη για τα άκρα. Και θα άλλαζε πολύ την εικόνα αγωνιστικά, αλλά θα έλυνε από τώρα έναν πονοκέφαλο ενόψει καλοκαιριού, όπου επίσης θα υπάρχουν αρκετά ανοικτά μέτωπα».

Πότε βλέπεις να δούμε τον Κρίστιτσιτς εν δράσει;

«Σταδιακά θα μπει. Με Κισσαμικό και Γιάννινα θα είναι εκτός. Οπότε από το επόμενο παιχνίδι, νομίζω, ότι θα είναι μέσα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συμμαχία-βόμβα στο ελληνικό ποδόσφαιρο - Κάνουν μαζί «ντου» στον... - Αδιανόητη εξέλιξη

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags