Facebook Pixel ΠΑΟΚ – Μάρκους Μπεργκ: Συνέντευξη Κώστα Πετρωτού για την πώληση του Πρίγιοβιτς και τον Μπεργκ
| 2019-01-12 22:32:00

«Ρουκέτες» από Θεσσαλονίκη: «Ούτε ο Ρονάλντο δεν είναι Πρίγιοβιτς, γι’ αυτό κόβεται ο Κουλούρης»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Ρουκέτες» από Θεσσαλονίκη: «Ούτε ο Ρονάλντο δεν είναι Πρίγιοβιτς, γι’ αυτό κόβεται ο Κουλούρης»

Φοβερές ατάκες από τον Κώστα Πετρωτό στο Sportdog.

ΠΑΟΚ – Μάρκους Μπεργκ: Στην αναζήτηση επιθετικού στον ΠΑΟΚ μετά την αποχώρηση του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς αναφέρθηκε ο Κώστας Πετρωτός. Ο «ασπρόμαυρος» ρεπόρτερ της Metrosport και του Metropolis μίλησε στο Sportdog για τα δεδομένα που διαμορφώνονται στον Δικέφαλο με το κενό που άφησε η μεταγραφή του Σέρβου επιθετικού στην Αλ Ιτιχάντ.

Ο συνάδελφος ανέλυσε τί γίνεται στην υπόθεση του Μάρκους Μπεργκ και εξήγησε γιατί η περίπτωση του Ευθύμη Κουλούρη δεν θα προκριθεί. Παράλληλα αποκάλυψε την ύπαρξη επικοινωνιακού κενού που δημιουργεί ανησυχία στον κόσμο και έκρινε ως κομβικό το ματς της Τρίπολης.

Διαβάστε τη συνέντευξη που μας παραχώρησε:

Ο Πρίγιοβιτς έφυγε από τον ΠΑΟΚ. Ποιες λύσεις έχει προκρίνει ο Δικέφαλος για την επίθεση;

«Πρώτη επιλογή είναι ο Μπεργκ. Είναι παίκτης με όλο το πακέτο. Έχει ποιότητα, έχει εμπειρία, έχει γνώση του ελληνικού πρωταθλήματος και έχει επικοινωνιακό γκελ στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Πρέπει να καλυφθεί και το επικοινωνιακό κενό. Νομίζω, ότι αυτός είναι ο λόγος που ο ΠΑΟΚ διστάζει για τον Κουλούρη. Η ποδοσφαιρική λογική λέει, ότι ο Ευθύμης θα ήταν ιδανική λύση τώρα. Τον έδωσε στον Ατρόμητο δανεικό, έχει πάρει μπροστά, ανέβηκε η αυτοπεποίθησή του, σκοράρει, έχει 17 γκολ σε 18 ματς. Η λογική λέει, ότι έπρεπε να είχε πάρει αυτός την ευκαιρία και να ήταν αυτός ο βασικός. Ο ΠΑΟΚ έπρεπε να επένδυε πάνω του και να δώσει κίνητρο στα παιδιά από τις Ακαδημίες. Ο ΠΑΟΚ έχει δείξει μία αδυναμία σε τέτοιες καταστάσεις, δηλαδή να βγει μπροστά και να γίνει ασπίδα στις απαιτήσεις του κόσμου και να στηρίξει ένα δικό του παιδί. Ο Κουλούρης είχε λοιδωρηθεί στο παρελθόν. Εκτιμώ, ότι γι'αυτόν τον λόγο έχει προκριθεί η λύση του Μπεργκ, η οποία είναι έτοιμη λύση. Από εκεί και πέρα υπάρχει ο Μπονατίνι, ο Κεσέρου, αλλά αυτές οι υποθέσεις είναι πιο πίσω. Δεν αποκλείω βέβαια και κίνηση Σαββίδη. Μας έχει αποδείξει, ότι στη ρωσικά αγορά έχει τις διασυνδέσεις να φέρει κάποιον παίκτη, ο οποίος είναι εκτός ρεπορτάζ. Μπορεί να μην έχουμε μάθει κάτι και να εμφανιστεί κάτι στο προσκήνιο, όπως έγινε με τον Ζαμπά για παράδειγμα».

Η υπόθεση του Μπεργκ όμως είναι ιδιαίτερα δύσκολη και ο ΠΑΟΚ βιάζεται...

«Ναι είναι χρονοβόρα. Αυτό είναι το ζητούμενο και ο ΠΑΟΚ πιέζεται, για να βρει άμεσα αντικαταστάτη. Ενδεχομένως θα παίξουν ρόλο τα αποτελέσματα. Αν ο ΠΑΟΚ συνεχίσει, όπως στον πρώτο γύρο και βγάλει μία καλή εικόνα στην Τρίπολη, τότε ενδεχομένως να μην πιεστεί και να ηρεμήσουν οι τόνοι. Να συνειδητοποιήσουν όλοι, ότι ο ΠΑΟΚ παραμένει μία μεγάλη ομάδα, χωρίς το βασικό της όπλο, τον Πρίγιοβιτς. Η αλήθεια είναι, ότι και με την εικόνα που έχουμε από Πάτρα, η ανησυχία είναι μεγάλη. Γιατί και ο ΠΑΟΚ δεν βγάζει την περσινή απόδοση. Παίρνει τα αποτελέσματα, αλλά δεν είναι όπως πέρσι. Όπως και να έχει, ακόμα και ο Κριστιάνο Ρονάλντο να έρθει, είναι δύσκολο στα πρώτα ματς να έχει την απόδοση του Πρίγιοβιτς, ο οποίος είχε κολλήσει πάρα πολύ για την ομάδα. Έπαιζαν όλοι για αυτόν και ο ίδιος είχε βάλει το στίγμα του. Οπότε ο καινούριος όσο ποιοτικός και να είναι, είναι δύσκολο να βρει άμεσα απάντηση με αυτόν. Άρα πρέπει να βρει άμεσα τις λύσεις που ήδη υπάρχουν. Ο Καρέλης έστειλε καλό μήνυμα στην Πάτρα. Ήταν καλός ασχέτως αν ο ΠΑΟΚ ήταν κακός. Ο Άκπομ έχει δείξει καλά στοιχεία, μπορεί να στηριχθεί. Νομίζω όμως, ότι το βαρόμετρο για τον ΠΑΟΚ από εδώ και πέρα θα είναι οι δύο ακραίοι μπακ, ο Μάτος και ο Βιεϊρίνια. Αν ανέβουν αυτοί και φτάσουν σε περσινά επίπεδα απόδοσης, ο ΠΑΟΚ μπορεί να αισθάνεται σιγουρότερος. Διαφορετικά θα αισθάνεται ανησυχία, γιατί εκεί είναι η μεγάλη διαφορά. Τις φάσεις που έβγαζε ο ΠΑΟΚ από τους δύο δεν τις βγάζει φέτος».

Οπότε είναι κομβικό το ματς στην Τρίπολη για όσα θα ακολουθήσουν...

«Ναι είναι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία της ομάδας, τί θα νιώθουν για αυτό που έρχεται. Πρέπει να απλωθεί μία ασπίδα στο στυλ “οκ έφυγε ο Πρίγιοβιτς, αλλά είμαστε καλά”».

Φαίνεται ξεκάθαρα, ότι ο ΠΑΟΚτσής δεν μπορεί να ησυχάσει με τίποτα, όση διαφορά να έχει πάρει στην κορυφή η ομάδα του. Έτσι δεν είναι;

«Αυτό εν μέρει είναι λογικό. Έχεις να πάρεις 34 χρόνια πρωτάθλημα. Εγινε αυτό που έγινε πέρσι με αποτέλεσμα η πίεση να γίνει ακόμα μεγαλύτερη για να κατακτήσει το πρωτάθλημα και να πει, ότι όντως είναι η καλύτερη ομάδα τα δύο τελευταία χρόνια. Αυτό το πράγμα το κουβαλά ο ΠΑΟΚ. Η αλήθεια είναι, ότι δεν έχει αυτήν τη στιγμή τους ανθρώπους, για να το διαχειριστούν σε σχέση με τον κόσμο. Δηλαδή να βγει κάποιος και να απευθυνθεί στον κόσμο και να στείλει ένα μήνυμα σιγουριάς. Δηλαδή “είμαστε ο ΠΑΟΚ, δεν έχουμε πρόβλημα, είμαστε δυνατοί. Έχουμε μία ισχυρή οικονομική βάση. Μας ήρθε μία τρομερή πρόταση που δεν μπορούσαμε εμείς να αντικρούσουμε για τον Πρίγιοβιτς. Αυτή η επένδυση έφτασε το 100% της απόδοσής της. Οπότε δεν πρέπει να έχουμε ανησυχία που έφυγε ο Σέρβος. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Πήραμε έναν παίκτη 2 εκατ. Ευρώ και τον πουλάμε 10. Τί άλλο να περιμένει κανείς;”. Δεν υπάρχει τέτοιος άνθρωπος. Ακόμα και η απουσία του Μίχελ είναι απώλεια για τον ΠΑΟΚ. Γιατί ο Μίχελ δεν ήταν κομμάτι της οικογένειας του ΠΑΟΚ είχε έναν λόγο. Ήταν από τους ανθρώπους που έβγαιναν και μιλούσαν δημόσια. Περνούσε κάποια πράγματα. Ο Μπράνκο είναι σιωπηλός. Οπότε υπάρχει ένα κενό. Ας πούμε, βγήκε ο Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομικών, άθελά του και αποκαταστήσει το ρόλο που έπρεπε να είχε ένας άνθρωπος του ΠΑΟΚ. Είπε, ότι και χωρίς Πρίγιοβιτς ο ΠΑΟΚ θα το πάρει. Αυτό περίμενε να το ακούσει ο κόσμος από κάποιον άλλον».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Τρελάθηκε» ο Σαββίδης μετά τον Πρίγιοβιτς - Τι έκανε το Σάββατο - Όλα για το πρωτάθλημα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags