Facebook Pixel Sportdog.gr | Από τα σαλόνια στα αλώνια - Πρώην άσοι του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στη Γ’ Εθνική
| 2019-01-19 02:13:00

Από τα σαλόνια στα αλώνια - Πρώην άσοι του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στη Γ’ Εθνική

Sportdog Team
Από τα σαλόνια στα αλώνια - Πρώην άσοι του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στη Γ’ Εθνική

Η καριέρα τους πήρε την κάτω βόλτα.

Ποδοσφαιρικοί αστέρες που έλαμψαν στο παρελθόν στα γήπεδα της Super League  βγάζουν πλέον το «ψωμί» τους στην Γ΄ Εθνική. Διαβάστε παρακάτω για τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν στο ενεργητικό τους συμμετοχές στην ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου και πλέον αγωνίζονται σε ομάδες του 2ου ομίλου της Γ΄Εθνικής.

Ηλιάδης, ο πρώτος

Συνολικά στον δεύτερο όμιλο αγωνίζονται 36 ποδοσφαιριστές με τουλάχιστον μία εμφάνιση στη Super League, ενώ από τις 14 ομάδες του ομίλου, μόλις στις τέσσερις δεν υπάρχει παίκτης με προϊστορία στη μεγάλη κατηγορία. Το πιο «βαρύ» όνομα της κατηγορίας είναι αναμφίβολα ο Στέλιος Ηλιάδης, νυν κεντρικός χαφ του Αγροτικού Αστέρα, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με 174 εμφανίσεις στην πρώτη εθνική κατηγορία. Οταν έχεις παίξεις σε ΠΑΟΚ, Ηρακλή, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Κέρκυρα, Βέροια, αλλά και Πανθρακικό αυτό λέει πολλά από μόνο του…

Οι «έντεκα» του Αγροτικού

Ενα από τα μεγάλα ονόματα του 2ου ομίλου, ως σύλλογος, είναι ο Αγροτικός Αστέρας. Στο ρόστερ του, έχει τους περισσότερους ποδοσφαιριστές με συμμετοχές στα σαλόνια της Α’ Εθνικής. Για την ακρίβεια, έντεκα (!!) ποδοσφαιριστές έχουν αγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία και είναι οι εξής:  Λεωνίδας Παναγόπουλος (μία συμμετοχή με Πανιώνιο), Κωνσταντίνος Μπάρμπας (33 συμμετοχές και ένα γκολ με Βέροια), Αναστάσιος Κουκουλέκης (μία συμμετοχή με Ηρακλή), Δημήτρης Καραμανλής (36 συμμετοχές με Απόλλων Καλαμαριάς), Νίκος Σουλίδης (μια συμμετοχή με Ηρακλή), Χρήστος Ρούτσης (σ.σ. είναι να αποχωρήσει από το ρόστερ, αλλά έκανε 24 συμμετοχές με τη Δόξα Δράμας), Αμβρόσιος Παπαδόπουλος (18 συμμετοχές με Ξάνθη και Δόξα Δράμας), Πασχάλης Βουτσιάς  (δεκαέξι συμμετοχές και ένα γκολ με Ηρακλή), ο Βασίλης Αμαραντίδης (δύο συμμετοχές με Ηρακλή), ο Ιωακείμ Ζυγκερίδης (μία συμμετοχή με Βέροια), αλλά ο Στέλιος Ηλιάδης που προαναφέραμε. 

«Βαριά» ονόματα

Τα τρία «βαριά» ονόματα του ομίλου μετά τον Στέλιο Ηλιάδη, είναι ο επιθετικός του ΠΟ Τρίγλιας, Δημήτρης Σουάνης που έχει καταγράψει (92 εμφανίσεις και 10 γκολ  με Ξάνθη και Πανιώνιο) ενώ ακολουθούν οι δύο πιο έμπειροι παίκτες της Βέροιας, ο Στέλιος Μαραγκός  (55 συμμετοχές  με Βέροια, Πλατανιά, Κέρκυρα) και ο Αλέξανδρος Βεργώνης  (55 συμμετοχές και τρία γκολ με Λάρισα, Βέροια).

Οι υπόλοιποι  της «βασίλισσας»

Το μεγάλο όνομα της κατηγορίας, η Βέροια μετρά έξι ποδοσφαιριστές που έχουν παραστάσεις από την πρώτη εθνική. Αυτοί είναι οι εξής :Αθανάσιος Κανούλας (16 εμφανίσεις και ένα γκολ  με Αρη, ΟΦΗ), Δημήτρης Μελικιώτης (16 συμμετοχές και ένα γκολ με Βέροια) και ο Γιώργος Μπλέτσας ( μια συμμετοχή  με Πανιώνιο).

Μακεδονικός επί τέσσερα

Στην άλλη ομάδα της Θεσσαλονίκης, τον Μακεδονικό Νεάπολης που έχει  τέσσερις ποδοσφαιριστές με παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο των ελληνικών κατηγοριών. Οι τέσσερις είναι οι εξής: Ανέστης Καρακώστας με μια συμμετοχή (Βέροια),  Παύλος Δήμου με 23 συμμετοχές (Λεβαδειακός), Στέλιος Τσουκάνης με 23 συμμετοχές (Αρης, Νίκη Βόλου) και ο Κύδων Καρλόπουλος με τρεις συμμετοχές (Ηρακλής).

Τρεις σε Αγκαθιά και Αλμωπό 

Στην… έτερη ομάδα της Ημαθίας, τη νεοφώτιστη στην κατηγορία, Νίκη Αγκαθιάς, ανήκουν τρεις ποδοσφαιριστές με παραστάσεις από την Σουπερ Λιγκ. Ο Αθανάσιος Τόλιος (έκανε 23 συμμετοχές με Εδεσσαϊκό, Βέροια, Εθνικός Αστέρα), ο Ραφαήλ Σούκιας (έπαιξε μια φορά με τον Πλατανιά) και ο Ευγένιος Κίτσας (έξι συμμετοχές με Αιγάλεω). Στην ομάδα της Πέλλας, τον Αλμωπό Αριδαίας οι τρεις με εμπειρία Super League είναι ο Νίκος Τζημογιάννης με (15 συμμετοχές με Βέροια), ο Ανέστης Αργυρίου (σ.σ. είχε 51 συμμετοχές με ΑΕΚ και Πανθρακικό) και ο Παναγιώτης Ξόμπλιος (δύο συμμετοχές με Βέροια).

Η δυάδα σε Γιαννιτσά, Εδεσσαϊκό και Π.Ο. Τρίγλιας

Για τον Α.Σ. Γιαννιτσών δύο παίκτες έχουν «άρωμα» Super League κι αυτοί είναι ο Κώστας Κοτσαρίδης (25 συμμετοχές με Αρη, ΑΕΚ, Νίκη Βόλου), αλλά και ο Αλέξανδρος Χιντασέλι (σ.σ. μετρά δύο συμμετοχές με τη φανέλα της ΑΕΛ Καλλονής). Στην άλλη ομάδα της Χαλκιδικής, τον Π.Ο. Τρίγλιας είναι ο Ηλίας Σταυρόπουλος, ο οποίος μετρά 17 συμμετοχές (Αρης) συν τον Δημήτρη Σουάνη, για τον οποίο επίσης έγινε καταγραφή παραπάνω. Στο ρόστερ του Εδεσσαϊκού ανήκουν δύο ποδοσφαιριστές με παρελθόν Super League. Ο Θωμάς Γκαρακλίδης (οκτώ  συμμετοχές με Δόξα Δράμας) και ο Στέφανος Ντόγος (τρεις συμμετοχές με Αρη).

Μικρή γεύση

Από εκεί και πέρα; Οι Α.Π.Ε. Λαγκαδά και Π.Α.Ο. Κουφαλίων, δύο ομάδες από τον Νομό Θεσσαλονικής, διαθέτουν μόλις έναν παίκτη από «άρωμα» πρώτης εθνικής κατηγορίας. Για την ομάδα του Λαγκαδά είναι ο Γιάννης Τσότρας (έχει καταγράψει οχτώ συμμετοχές με τον Ηρακλή), ενώ από τον Π.Α.Ο. Κουφαλίων είναι ο Γιώργος Μαργαρίτης (είχε 31 συμμετοχές Αρη).

Χωρίς «Σουπερλιγκάτο»

Ο πρωτοπόρος του ομίλου, Αρης Παλαιοχωρίου, δεν διαθέτει κανέναν παίκτη με συμμετοχή στην Α’ Εθνική. Συν τοις άλλοις, οι δύο ομάδες της Φλώρινας, Ερμής Αμυνταίου και Μελιτέας Μελίτης και αυτές δεν έχουν στο ρόστερ τους παίκτες με θητεία στη μεγάλη κατηγορία. Οπως επίσης κάτι αντίστοιχο ισχύει και με τον Ολυμπιακό Κυμίνων, αν και ο προπονητής του, Γιώργος Νασιόπουλος, έχει αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο, φορώντας τη φανέλα των Παναθηναϊκού, Εδεσσαϊκού και Ηρακλή.

ΠΗΓΗ: metrosport.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags