Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 3-0 (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2019-01-19 21:22:00

Ποιος να τον σταματήσει; - «Πάρτι» του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και «πρωτάθλημα θα πάρουμε»! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Ποιος να τον σταματήσει; - «Πάρτι» του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και «πρωτάθλημα θα πάρουμε»! (ΒΙΝΤΕΟ)

Άνετα 3-0 τον Πανιώνιο, με τον κόσμο να ζητά την κούπα!

ΠΑΟΚ - Πανιώνιος:  Το… τρένο του ΠΑΟΚ συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος!

Ο Δικέφαλος δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα κόντρα στον Πανιώνιο, τον οποίο νίκησε με 3-0, διατηρώντας το αήττητό του στη φετινή σεζόν και ξεφεύγοντας εκ νέου οκτώ βαθμούς από τον δεύτερο της βαθμολογίας, Ολυμπιακό.

Οι πρωτοπόροι της Superleague «καθάρισαν» με εντυπωσιακά γκολ των Μπίσεσβαρ και Βιεϊρίνια, με τον Σάκχοφ να προσθέτει ακόμα ένα, ενώ ο Πανιώνιος έπαιξε από το 40’ με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Μακρύλλου.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με χαμηλό ρυθμό και χωρίς κάποια καλή φάση στο πρώτο δεκάλεπτο, όμως ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα. Στο 11’ ο Ελ Καντουρί πέρασε κάθετη πάσα στον Μπίσεσβαρ. Αυτός απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο με υπέροχη ντρίμπλα και έπιασε δεξί πλασέ στην απέναντι γωνία, νικώντας τον Κότνικ για το 1-0.

Στα επόμενα λεπτά το τέμπο της αναμέτρησης παρέμεινε χαμηλό, με τον ΠΑΟΚ να έχει την συντριπτική κατοχή της μπάλας. Δυσκολευόταν, ωστόσο, να βρει διαδρόμους απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα του Πανιωνίου, ο οποίος δεν άλλαξε την τακτική του προσέγγιση και συνέχισε να κυνηγά τις αντεπιθέσεις παρά το γκολ που δέχθηκε. Ουσιαστικά μόνο μια φορά οι Κυανέρυθροί βγήκαν στην κόντρα με προϋποθέσεις και παραλίγο να κάνουν τη ζημιά, αφού το συρτό σουτ του Μακρύλλου στο 28’ πέρασε έλαχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Πασχαλάκη.

Ο Μακρύλλος έμελλε να γίνει ο μοιραίος για τον Πανιώνιο. Ο Έλληνας άσος έκανε απρόσεκτο φάουλ με τάκλιν στον Μπίσεσβαρ στο 40’ με αποτέλεσμα να δει δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αφήσει την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Ο ΠΑΟΚ δεν άργησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα, καθώς στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρος ο Ελ Καντουρί έβγαλε σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα «στρώθηκε» στον Βιεϊρίνια και αυτός σκόραρε το 2-0 με πολύ ωραίο διαγώνιο σουτ στην κίνηση. Η μπάλα κατευθύνθηκε στην απέναντι γωνία του Κότνικ, ο οποίος άργησε να αντιδράσει και φέρει ευθύνη για το γκολ.

Στο… ρελαντί έπαιξε ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο, αφού δεν αντιμετώπισε πρόβλημα κόντρα στον Πανιώνιο των δέκα παίκτες. Ο Μανοΐλοβιτς μπήκε στο ματς στο ημίχρονο, αντικαθιστώντας τον τραυματία Κότνικ στα γκολκπόστ του Πανιωνίου και στο 55’ έκανε πολύ μεγάλη απόκρουση σε κοντινή κεφαλιά του Σάκχοφ. Στο 69’, όμως, ο τερματοφύλακας των Κυανέρυθρων έκανε μεγάλο λάθος και νικήθηκε από τον Ουκρανό. Ο Σάκχοφ πήρε την μπάλα με πλάτη στην περιοχή, γύρισε το σώμα του και σούταρε, με τον Μανοΐλοβιτς να προσπαθεί να μπλοκάρει και την μπάλα να περνά κάτω από τα πόδια του για το 3-0.

Το τελευταίο 20λεπτο «κύλησε» με χαλαρούς ρυθμούς και τον κόσμο του ΠΑΟΚ να στήνει… γλέντι στις κερκίδες, ζητώντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στην τελευταία ευκαιρία του αγώνα, ο Πασχαλάκης έκανε μεγάλη απόκρουση σε απευθείας φάουλ του Κούρντι στο 89’

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ προσέθεσε ακόμα μια εντυπωσιακή εμφάνιση στο ενεργητικό του. Ο Ολλανδός γιόρτασε την επέκταση του συμβολαίου του για τρία χρόνια με ένα φανταστικό γκολ, που άνοιξε τον δρόμο της νίκης, ενώ ήταν… μπελάς για την αντίπαλη άμυνα με τις εμπνεύσεις του σε ολόκληρο το ματς.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με 4-2-3-1 παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Πασχαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο και Τόσκα να συνθέτουν την αμυντική τετράδα, από δεξιά προς αριστερά. Στον άξονα έπαιξαν ο Μαουρίσιο με τον Σάκχοφ και μπροστά τους τον Ελ Καντουρί. Στο δεξί άκρο κινήθηκε ο Λημνιός, στο αριστερό ο Μπίσεσβαρ και στην κορυφή της επίθεσης ο Ακπόμ.

Σχηματισμό 4-1-4-1 επέλεξε ο Άκης Μάντζιος για τον Πανιώνιο. Τερματοφύλακας ο Κότνικ, με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Σταυρόπουλο και Ντομίνγκες, δεξί μπακ τον Παπαγεωργίου και αριστερό τον Σαραμαντά. Ο Κόρμπος ήταν ο αμυντικός χαφ, έχοντας μπροστά του τους Μακρύλλο και Κούρντι. Δεξιά στα χαφ έπαιξε ο Αλί, αριστερά ο Κότσιτς και σέντερ φορ ο Ντουρμισάι.

Η ΦΑΣΗ: Το υπέροχο γκολ του Μπίσεσβαρ μόλις στο 11’ απέβαλλε κάθε άγχος για τον ΠΑΟΚ και απλοποίησε τα πράγματα για το υπόλοιπο της αναμέτρησης.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Τάσος Σιδηρόπουλος έβγαλε πολλές κίτρινες κάρτες για να μην αφήσει το παιχνίδι να ξεφύγει από τον έλεγχο. Σωστή απόφαση η αποβολή του Μακρύλλου με δεύτερη κίτρινη στο 40’.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε με εμφατικό τρόπο ακόμα ένα εμπόδιο και παραμένει το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Oι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (78’ Λύρατζης), Κρέσπο, Βαρέλα, Τόσκα, Σάχοφ, Μαουρίσιο (75’ Καρέλης), Ελ Καντουρί, Λημνιός (67’ Ζαμπά), Μπίσεσβαρ, Ακπόμ

Πανιώνιος (Μάντζιος): Κότνικ (46’ Μανοίλοβιτς), Σαραμαντάς, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Παπαγεωργίου, Κόρμπος, Μακρύλλος, Κότσιτς, Σίντι Άλι (76’ Μανθάτης), Κούρντι, Ντουρμισάι (63’ Καμαρά).

ΠΑΤΑ ΤΟ:

Το 1-0 του Μπίσεσβαρ

Το 2-0 του Βιεϊρίνια

Το 3-0 του Σάκχοφ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags