Facebook Pixel Άνευρος Ολυμπιακός, νευρικός Ερνέστο
| 2011-09-09 23:23:00

Άνευρος Ολυμπιακός, νευρικός Ερνέστο

Άνευρος Ολυμπιακός, νευρικός Ερνέστο

Ο Μιχάλης Τσόχος σχολιάζει τον... άνευρο Ολυμπιακό στο φιλικό με τον ΟΦΗ και τον νευρικό Βαλβέρδε...

Πριν δύο μέρες γράφαμε ότι ο Ερνέστο είναι όλο νεύρα. Τα πάντα του φταίνε. Από την φυγή του Ριέρα μετά το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, από το ότι δεν αποκτήθηκε γρήγορος επιθετικός στις τελευταίες μέρες των μεταγραφών, από το ότι ο Ολυμπιακός θα παίξει με την Μαρσέιγ χωρίς ούτε ένα επίσημο ματς στα πόδια του.

Του Μιχάλη Τσόχου

Νεύρα που εκδηλώθηκαν και δημόσια μετά το τέλος του φιλικού με τον ΟΦΗ. Χωρίς καν να ερωτηθεί για το θέμα ο Βαλβέρδε έσπευσε να μιλήσει στην κάμερα της NOVA για την μεγάλη απώλεια του Ριέρα ο οποίος είναι πολύ δύσκολο να αντικατασταθεί όπως χαρακτηριστικά είπε ο Ισπανός προπονητής. Ακόμη και η γλώσσα του σώματος του Βαλβέρδε «φώναζε» ότι ο Ισπανός έχει νεύρα και του φταίνε όλα. Ακόμη και ο τρόπος που έπαιζε ο ΟΦΗ είχε εκνευρίσει αφάνταστα τον Ερνέστο.

Παρά ταύτα όσα νεύρα και να έχει ο Βαλβέρδε, ότι και να πει δημόσια επ’ αυτού, το θέμα τελείωσε και ο Ολυμπιακός πρέπει για τους επόμενους 3,5 μήνες να μάθει να ζει με αυτή την κατάσταση. Όσο πιο γρήγορα το αποδεχτεί και το καταλάβει ο ίδιος τόσο το καλύτερο και για αυτόν και για τον Ολυμπιακό.

Όχι ότι δεν έχει δίκιο για το χρονικό σημείο που έγινε η μεταγραφή, όχι όμως ότι δεν έχει δίκιο και ο Ολυμπιακός που με τέτοια προσφορά έδωσε τον Ριέρα ο οποίος έτσι και αλλιώς ήθελε να φύγει. Αφού λοιπόν ο Ριέρα είναι πλέον στην Πόλη και προπονείται εκεί, ο Βαλβέρδε ας δει τι θα κάνει με αυτούς που είναι στο Ρέντη.

Όσο για την εικόνα του Ολυμπιακού, στο φιλικό ματς με τον ΟΦΗ, είναι φανερό ότι από την ομάδα λείπει ο ρυθμός. Και είναι πολύ λογικό αφού έχει μείνει 20 μέρες χωρίς ματς και θα παίξει την Τρίτη χωρίς να έχει δώσει έστω ένα επίσημο παιχνίδι. Από την άλλη είναι επίσης φανερό ότι ο Βαλβέρδε κρύφτηκε από τους «κατάσκοπους» της Μαρσέιγ.

Αν υπάρχει ένα μοναδικό ευχάριστο πράγμα από αυτή την παρατεταμένη αγωνιστική απραξία των ερυθρόλευκων αυτό είναι ότι οι άνθρωποι της Μαρσέιγ με εξαίρεση το ματς με τον ΟΦΗ δεν τον έχουν δει ούτε μία φορά τον Ολυμπιακό. Ε, φρόντισε και ο Βαλβέρδε σε αυτό το ματς με τον ΟΦΗ να κρυφτεί αρκετά. Καταρχάς δεν έπαιξε ούτε μία στιγμή με σύστημα 4-3-3 που είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιήσει την Τρίτη.

Επίσης δεν χρησιμοποίησε ούτε μία στιγμή τον Μιραλάς στα άκρα και δεν έβαλε ούτε λεπτό τον Φουστέρ αριστερά , θέση στην οποία μπορεί να αγωνιστεί την Τρίτη. Γενικώς και με δεδομένο ότι στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε σχεδόν όλους τους βασικούς ο Βαλβέρδε μπέρδεψε αρκετά τους ανθρώπους της Μαρσέιγ που ήταν χθες στο Καραϊσκάκη.

Όσο για τα θετικά από αυτό το αρνητικό φιλικό τεστ, αυτά εντοπίζονται στην παρουσία ορισμένων παικτών. Ο Τοροσίδης δείχνει να επανέρχεται στα καλά επίπεδά του. Μοντέστο, Αβράαμ, Φουστέρ και Μιραλάς εξακολουθούν να δείχνουν σε πολύ καλή κατάσταση όπως και ο Γέστε στον οποίο έλειψαν πολλά παιχνίδια. Πολύ θετικός και ο Μακούν ως «οκτάρι» και όχι ως «εξάρι» και μάλιστα με διάθεση να πατά και περιοχή. Σε αντίθεση με τον Μακούν, Αμπντούν και Ορμπάιθ δεν έδειξαν έτοιμοι να ξεκινήσουν βασικοί την Τρίτη.

Στο δια ταύτα, σίγουρα ο Ολυμπιακός την Τρίτη θα είναι διαφορετικός, αλλά το πρόβλημα ρυθμού και τα κενά διαστήματα θα τα έχει. Εκεί θα πρέπει να προσέξει πολύ για να μην αιφνιδιαστεί. Και κάτι τελευταίο. Έτσι όπως είναι ο Ολυμπιακός είναι απολύτως απαραίτητο ο Τζεμπούρ να είναι καλά και να παίξει. Διαφορετικά μπροστά θα υπάρχει πρόβλημα.

Πηγή: sport-fm.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags