Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ουσμάν Κουλιμπαλί: Μίλησε για το συμβόλαιό του στον Παναθηναϊκό ο Κουλιμπαλί
| 2019-01-22 19:15:00

Έκανε... αποκαλύψεις για το συμβόλαιό του ο Κουλιμπαλί - Έτσι επέλεξε Παναθηναϊκό!

Sportdog Team
Έκανε... αποκαλύψεις για το συμβόλαιό του ο Κουλιμπαλί - Έτσι επέλεξε Παναθηναϊκό!

Για όλους και για όλα μίλησε ο Ουσμάν Κουλιμπαλί.

Παναθηναϊκός - Ουσμάν Κουλιμπαλί: Ο αμυντικός από το Μάλι έδωσε μεγάλη συνέντευξη στην ιστοσελίδα “footmercato” και αναφέρθηκε στην καριέρα του στον Παναθηναϊκό, αλλά και στις συζητήσεις του με τους Πράσινους για νέο συμβόλαιο.

Μεταξύ άλλων είπε ο Ουσμάν Κουλιμπαλί:

Είσαι ήδη στην 3η σεζόν στον Παναθηναϊκό και με τις τόσες αλλαγές που έχουν γίνει μπορούμε να πούμε πως είσαι ένας βετεράνος του κλαμπ;

«Είμαι ένας από τους… survivor της ομάδας (σ.σ. γέλια). Είμαι από τους παλιούς στην ομάδα μαζί με τον Δημήτρη Κουρμπέλη. Νιώθω πάρα πολύ καλά εδώ, παρά τις τελευταίες αλλαγές. Είμαι 2,5 σεζόν στον Παναθηναϊκό και στην Ελλάδα για 5 χρόνια. Είναι η πρώτη μου εμπειρία αφότου έφυγα από τη Γαλλία».

Και τότε ήρθε η πρόταση από την Ελλάδα και τον Πλατανιά; Πώς προέκυψε αυτό;

«Ήταν το τέλος του συμβολαίου μου με την Μπρεστ. Ένας μάνατζερ μου πρότεινε την Ελλάδα και τον Πλατανιά, που μόλις είχε ανέβει στην πρώτη κατηγορία. Φοβόμουν λίγο τα οικονομικά προβλήματα στη χώρα. Οι άνθρωποι μου έλεγαν «θα χάσεις τον εαυτό σου εκεί». Ήταν μια δύσκολη επιλογή αλλά είχα ακούσει καλά λόγια από τον Αντχάρ Γιαχία που έπαιζε εκεί. Με παρότρυνε. Μου είπε πως αν είχα μια καλή χρονιά θα μπορούσαν να με δουν άνθρωποι από μεγάλες ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός και αυτό έγινε μετά από λίγο καιρό».

Στη συνέχεια, ήταν ο μεγάλος Παναθηναϊκός που σε κάλεσε…

«Στον Παναθηναϊκό δεν μπορείς να αρνηθείς. Ήμουν αποφασιστικός στις δυο σεζόν μου με τον Πλατανιά και ο τότε προπονητής της ομάδας, Αντρέα Στραματσόνι, με ήθελε. Με κάλεσε την τελευταία ημέρα των μεταγραφών το καλοκαίρι του 2016, ήμουν στο αεροπλάνο για να πάω στην εθνική ομάδα του Μάλι».

Παρά τα προβλήματα, πως είναι μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό;

«Όταν κοιτάζεις την ιστορία του κλαμπ, με την παρουσία του στο Champions League κυρίως, γεμάτα γήπεδα, ατμόσφαιρα είναι κάτι που δεν μπορείς να περιγράψεις. Είναι ένα πραγματικά μοναδικό κλαμπ. Έχει τους περισσότερους οπαδούς στη χώρα. Είναι οι καλύτεροι οπαδοί που υπάρχουν»!

Ποια είναι η σχέση σου με τους συμπαίκτες σου και με τους οπαδούς;

«Όπου και να πάμε, ο κόσμος μας είναι εκεί. Ακόμα κι αν χάσουμε θα τους χειροκροτήσουμε και θα μας χειροκροτήσουν. Είμαστε πολύ κοντά τους. Είναι θετικοί σαν οπαδοί, είναι πάντα εκεί για εμάς».

Βλέποντας το μέλλον σου, τελειώνει το συμβόλαιό σου σε έξι μήνες, ποια είναι τα πλάνα σου;

«Μιλάω με τον Παναθηναϊκό. Θέλουν να με ανανεώσουν. Δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε συμφωνία, μιλάω με την οικογένειά μου και τους φίλους μου και θα αποφασίσω».

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με την ομάδα σου, θα μπορούσες να έχεις φύγει σαν ελεύθερος το καλοκαίρι, τί έγινε τότε;

«Με τα προβλήματα που υπήρχαν στις πληρωμές, θα μπορούσα να έχω προσφύγει στη FIFA αλλά δεν το έκανα. Όπως πάντα, έμεινα κοντά στο κλαμπ και αυτό ήταν αδύνατο να το κάνω. Υπήρξε μια συμφωνία και μου έδωσαν την ευκαιρία να φύγω αν έβρισκα κάτι καλύτερο οπουδήποτε. Αλλά ο στόχος μου δεν ήταν να φύγω, απλά για να φύγω. Δεν βρήκα κάτι που να μου κάνει και έμεινα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags