Facebook Pixel Ολυμπιακός - Superleague: Τι είπε ο Γιάννης Σπάθας για την ιστορική του φράση!
| 2019-01-23 10:42:00

Απίστευτη ατάκα Σπάθα: «Βγήκε από την ψυχή μας η ατάκα για Ολυμπιακό και Αιγάλεω»!

Sportdog Team
Απίστευτη ατάκα Σπάθα: «Βγήκε από την ψυχή μας η ατάκα για Ολυμπιακό και Αιγάλεω»!

Ξανά στο προσκήνιο!

Ολυμπιακός - Superleague: Τι είπε ο Γιάννης Σπάθας για την ιστορική του φράση!

Ο γενικός γραμματέας της ΕΠΣ Πειραιά μιλώντας στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ υποστήριξε ότι ειπώθηκε επίτηδες η περίφημη ατάκα για Ολυμπιακό και Αιγάλεω!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του παλαίμαχου διαιτητή: 

Για την περίφημη φράση του: «Οταν το είπα ήμουν πρόεδρος των διαιτητών του Πειραιά και το έκανα επειδή δεχόμασταν επιθέσεις. Θα τα παρουσιάσω αυτά τα στοιχεία και θα τα δημοπρατήσω κάποια στιγμή για τα καλό του πειραϊκού ποδοσφαίρου. Είχαμε συναισθανθεί ότι κάτι γινόταν με τα τηλεφώνα μου. Σε συνεννόηση με την εισαγγελέα και την ασφάλεια είχαμε ενημερώσει ότι θα κάνουμε κάποιες κουβέντες. Η ατάκα αυτή ήταν για να προκαλέσουμε και βγήκε μέσα από την από την ψυχή μας. Για τη μεγάλη ομάδα του Πειραιά και του φίλου μου, που έχω κουμπαριές στο Αιγάλεω. Αυτή η ατάκα πείραξε πολύ κόσμο, το έκανα για να προκαλέσω αυτούς που παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα. Τα τηλεφωνήματα αυτά βγήκαν 14 μήνες μετά. Είχαμε φέρει συνεργείο, είδαμε ότι είχαν μπλοκάρει το καφάο, παρακολουθήσαμε, αλλά δεν καταφέραμε να πιάσουμε κάποιον».

Για την ένοπλη επίθεση που είχε δεχθεί: «Είμαι αντίθετος στις επιθέσεις, το έχει ζήσει η οικογένειά μου και νομίζουν ότι κάποιοι ότι αυτή είναι η λύση. Περπατάω αυτήν την στιγμή γιατί είχα ασχοληθεί με τον αθλητισμό».

Για την πρόταση να ασχοληθεί με τα κοινά του πειραιώτικου ποδοσφαίρου: «Είχα φύγει από τη διαιτησία 12 χρόνια όταν είχε ανέβει ο γιος μου ο Ηλίας τις κατηγορίες. Δεν ήθελα να είμαι στα όργανα που είχαν δύναμη ακόμη τότε. Κάποιοι φίλοι στον Πειραιά, που είχαμε παίξει μπάλα μαζί, μου έκαναν πρόταση για την Ενωση. Ακούμε, συζητάμε και νομίζω την έχουμε προχωρήσει αρκετά καλά την Ενωση Πειραιά. Την παραλάβαμε από καλούς παράγοντες. Προβάλλαμε ότι οι άλλοι είναι καλοί, όχι ότι είναι κακοί, αλλά εμείς είμαστε καλύτεροι. Και κάποιες φορές που είχαμε αντιθέσεις τους βάλαμε μέσα στην Ενωση, μέσα στις επιτροπές, μέσα στο ταμείο και συνδιοικούμε με πολλούς παράγοντες που είχαν ενδοιασμούς. Θέλουμε να διοικούμε με όλους τους παράγοντες».

Για τον Ολυμπιακό και το Αιγάλεω: «Ο Ολυμπιακός είναι η ψυχή μας και η ζωή μας. Και με το Αιγάλεω έχω σχέσεις, έχω φίλους εκεί, έχω κουμπάρους, νύφες, αγαπάω την ομάδα και την περιοχή».

Για τις επιθέσεις που είχε δεχθεί ο Ολυμπιακός: «Οι επιθέσεις ήταν από τον Τύπο από μερικούς δημοσιογράφους και από παράγοντες. Πάντα κατηγορούσαν άλλους παράγοντες και ομάδες ότι στραγγαλίζουν το ποδόσφαιρο. Αυτά θα τα ξανασυναντήσουμε. Και σήμερα συζητιούνται αυτά, αλλά πιο χαλαρά γιατί ακόμη είναι νωρίς, διότι για τον ξένο διαιτητή είναι δύσκολο να πουν. Εγώ δεν συμφωνώ ότι πρέπει να έρχονται ξένοι διαιτητές. Θεωρώ ότι έχουμε ικανούς διαιτητές στην Ελλάδα. Δεν θεωρώ ότι μία ομάδα που είναι κουτσή μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα από τους διαιτητές»

Για την ανάμιξη των παραγόντων στη διαιτησία: «Μετά το 2013 όταν πια οι σύνδεσμοι είχαν διαλύσει, διάλυσε η ΟΔΠΕ, το συνδικαλιστικό όργανο της διαιτησίας, αυτό που κάνουν οι παράγοντες είναι να έχουν τη διαιτησία μέσα στα πόδια τους. Θα το πληρώσουν αυτό στο τέλος. Και τώρα θέλουν να χώνονται και τώρα θέλουν τη διαιτησία. Αυτό θα το πληρώσουν. Υπάρχει προσπάθεια από αρκετούς ανθρώπους και από τις προηγούμενες διοικήσεις. Τα λάθη όμως είναι θεόρατα».

Για τον Βαγγέλη Γραμμένο: «Οι κουβέντες του Γραμμένου είναι σταράτες και όμορφες και θέλει να δημιουργήσει κάτι στο ποδόσφαιρο. Αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν θα τον βοηθήσουμε. Οι παράγοντες ενδιαφέρονται μόνο για την περιοχή τους και τις ομάδες που θέλουν να ανεβάσουν και βάζουν τρικλοποδιές».

Για το αν είχε κάνει κάποιο λάθος και για αυτό είχε κληθεί από τον εισαγγελέα: «Ο εισαγγελέας Ντογιάκος είναι εξαιρετικός άνθρωπος και όχι γιατί με αθώωσε. Του είπα ρώτα με ό,τι θέλεις. Φέρε μου μία απόδειξη ότι έκανα κάτι. Νόμιζαν τότε ότι θα είμαστε σαν τους μαύρους φυλακισμένους στην Αμερική με την αλυσίδα. Το βούλευμα το έχω στα χέρια μου. Δεν πήγαν καν να καταθέσουν αυτοί που έβγαιναν και φώναζαν. Από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη δεν πήγαν να καταθέσουν που τους καλούσαν οι εισαγγελείς και όσοι πήγαν έλεγαν ότι εμείς το ακούσαμε στη εφημερίδα, στο ράδιο και έτσι το ακούσαμε και εμείς και το λέμε. Αυτό δηλητηριάζει το πρωτάθλημα διότι μένουν αυτά. Οτι μας πήγαν στον εισαγγελέα γράφτηκε στα πρωτοσέλιδα, ότι μας αθώωσαν γράφτηκε μία βούλα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags