Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Γιώργος Δώνης: «Χώσιμο» Δώνη για την εικόνα του ΟΑΚΑ - Αιχμές για το βαρύ πρόγραμμα!
| 2019-01-30 22:40:00

«Χώσιμο» Δώνη για την εικόνα του ΟΑΚΑ: «Δεν τιμά τον Παναθηναϊκό» - Αιχμές για το βαρύ πρόγραμμα!

Sportdog Team
«Χώσιμο» Δώνη για την εικόνα του ΟΑΚΑ: «Δεν τιμά τον Παναθηναϊκό» - Αιχμές για το βαρύ πρόγραμμα!

Όλα όσα είπε ο Γιώργος Δώνης μετά τη νίκη επί του Παναιτωλικού.

Παναθηναϊκός - Γιώργος Δώνης: Για την εικόνα του ΟΑΚΑ με τον λίγο κόσμο, αλλά και για το βαρύ πρόγραμμα που έχει ο Παναθηναϊκός στους τελευταίους αγώνες σε σχέση με τους αντιπάλους του μίλησε ο Γιώργος Δώνης μετά τη νίκη με 1-0 επί του Παναιτωλικού.

Αναλυτικά όσα είπε στη Nova:

Μπορούμε να πούμε ότι σήμερα ο Παναθηναϊκός είχε αυτά τα στοιχεία που του έλειπαν στα προηγούμενα παιχνίδια;

«Πολλές φορές είναι δύσκολο να συγκρίνω διαφορετικά παιχνίδια και όλοι παρασυρόμαστε με το αποτέλεσμα. Αν συγκρίνουμε τα προηγούμενα εντός έδρας ματς που έχουμε 70-80% κατοχή μπάλας, δεν συγκρίνεται με το σημερινό. Είναι άλλος ο τρόπος παιχνιδιού. Εμείς από τη μέρα που γυρίσαμε τον Ιανουάριο σε 18 μέρες παίξαμε πέντε ματς με κακά αποτελέσματα. Σκεφτείτε πόσο επηρεάζει την ψυχολογία των παικτών μας και ειδικά των νέων μας. Ήταν για μένα σημαντικό ότι όταν υπάρχουν τόσο άσχημα αποτελέσματα, θα πρέπει να βγάλεις την καρδιά σου και την ψυχή. 

Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε αυτοπεποίθηση και τη μπάλα στα πόδια και παίζαμε σωστή άμυνα. Ειδικά στην οργάνωση τα παιδιά το έκαναν στο 100%. Ήταν ένα ματς που μας δυσκόλεψε η κόκκινη κάρτα. Συνεχίσαμε με την πεντάδα πίσω, αλλά παρόλα αυτά ο αντίπαλος μας δυσκολευόταν στην κλειστή μας άμυνα και δεν έβγαλε καθαρή ευκαιρία. 

Είμαστε ευχαριστημένοι με το διπλό σε μία δύσκολη έδρα, με έναν καλό αντίπαλο. Πρέπει να ξεκουραστούμε γιατί η κατάσταση είναι δύσκολη. Δεν ξέρω πως βγαίνει το πρόγραμμα και δεν κάνω παράπονα γενικά. Αλλά, μελετήστε το πρόγραμμα μας. 

Παίξαμε Πέμπτη Κύπελλο, την Κυριακή με την Ξάνθη, η Ξάνθη είχε δύο μέρες παραπάνω. Με τη Λάρισα, η Λάρισα είχε μία μέρα παραπάνω ξεκούραση. Όλες οι ομάδες που αντιμετωπίζουμε έχουν πιο πολλές μέρες ξεκούρασης. Για τους έξω δεν λέει κάτι, αλλά για εμάς που το διαχειριζόμαστε πρώτη φορά ως ρόστερ, οι αντίπαλοι έχουν πιο μεγάλη φρεσκάδα».

Είδαμε το προπονητικό επιτελείο ότι πανηγύρισε πιο έξαλλα από τους παίκτες. Γιατί;

«Οι άλλοι ναι, εγώ όχι. Εγώ έχω συνηθίσει πολλά στην καριέρα μου. Είμαι ήρεμος. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο τακτική και προπόνηση, είναι και διαχείριση ψυχολογική. Βγαίνουν πληροφορίες προς τα έξω που είναι αναληθείς ότι εγώ έβαλα χέρι στους παίκτες. Αυτή τη λογική ότι όταν έρχεται το κακό αποτέλεσμα, να βάζεις χέρι, είναι ξεπερασμένη, πάει δεκαετίες πίσω. Δεν το έκανα ποτέ».

Οι παίκτες όμως είχαν μεγάλη ανάγκη αυτό το αποτέλεσμα;

«Είχαμε κουβέντες διάφορες. Χτες το βράδυ είχα ένα μίτινγκ με τους παίκτες, που εκτός της τακτικής ανάλυσης δεν τους είχα μιλήσει καθόλου. Για αυτό πήρα 22 παίκτες στο Αγρίνιο και χτες το βράδυ είχαμε ένα μίτινγκ. Κάποια πράγματα όταν δεν πάνε καλά, πρέπει να αξιολογούνται. Πρέπει να μιλάς με τους παίκτες και να επεμβαίνεις στην ψυχολογία τους, να τους ακούς. Σίγουρα η διαχείριση του μυαλού είναι σημαντική και υπήρχε η πίεση.

Να σας πως και κάτι χιουμοριστικό από χτες. Έκανε ο Χατζηθεοωρίδης τη μετάφραση και η τελευταία μου φράση ήταν μία σπίθα αρκεί για να βάλει τη φωτιά. Ότι πρέπει να βρούμε κάθε τρόπο. Και μου έλεγε ο Χατζηθεοδωρίδης πώς να το μεταφράσω αυτό κόουτς;»

Οι προπονητές ένιωθαν ανάλογη πίεση με τους παίκτες;

«Παρακολουθείτε χρόνια ποδόσφαιρο και όταν οι ομάδες λειτουργούν υπό πίεση ψάχνουν το αποτέλεσμα. Το ίδιο συμβαίνει με τους προπονητές. Αυτό που μας ενδιαφέρει εκείνη τη στιγμή είναι πως θα εγκλωβίσουμε τον αντίπαλο. Ο κόσμος θέλει να δει παραπάνω θέαμα. Δεν είναι μόνο το θέαμα, είναι η τακτική και το πώς λειτουργεί κάθε ομάδα. 

Ο κόσμος ας κρατήσει ότι έγινε ένα καλό παιχνίδι με δυνατές μονομαχίες. Αποκλεισμός από τη Λαμία, ισοφάριση στο τέλος στην Ξάνθη και έρχεται το ματς με τη Λάρισα, που σου δημιουργεί μία ασφάλεια το πώς κυλάει το ματς και το ποδόσφαιρο αυτό είναι. Μία λεπτομέρεια, μία κακή στιγμή. Οι παίκτες σκέφτονται ότι δεν γίνεται να χάσουμε βαθμό και ένιωσαν έναν φόβο». 

Τα αρνητικά αποτελέσματα σας δημιούργησαν σκέψη για κάποια μεταγραφή; Να περιμένουμε κάτι;

«Πριν δέκα χρόνια όταν μου συμβαίνουν τέτοια πράγματα, ήμουν θορυβημένος. Τώρα λειτουργώ αλλιώς. Τώρα είμαστε σε ένα πρότζεκτ που θα το υπηρετήσω με όλες τις δυνάμεις μας. Μένουμε στο πλάνο που έχουμε από την αρχή. 

Η εκκίνηση μας δημιούργησε μεγαλύτερο ενθουσιασμό που έχει κοπάσει τον τελευταίο μήνα. Ο φίλαθλος του Παναθηναϊκού έχει ποιότητα και αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει. Αυτό που ζούμε το τελευταίο διάστημα στο ΟΑΚΑ, δεν τιμά τον Παναθηναϊκό».

Τι είπατε στον Διούδη στη διάρκεια των καθυστερήσεων;

«Του φώναξα να μην κάνει καθυστερήσεις, γιατί νόμιζα ότι έκανε παραμύθι, αλλά όντως έχει χτυπήσει στον τετρακέφαλο».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags