Facebook Pixel AEK - Μαρίνος Ουζουνίδης: Παίζει το «κεφάλι» του στο ΟΑΚΑ
| 2019-02-02 11:30:00

Αν χάσει... χάνεται - Παίζει το «κεφάλι» του στο ΟΑΚΑ - Τον «καθαρίζει» ο ΠΑΟΚ - Σώζεται μόνο αν...

του Γιώργου Θεοδωράκη
Αν χάσει... χάνεται - Παίζει το «κεφάλι» του στο ΟΑΚΑ - Τον «καθαρίζει» ο ΠΑΟΚ - Σώζεται μόνο αν...

Σκούρα τα πράγματα για top όνομα. Ο σκύλος έχει το ρεπορτάζ.

AEK - Μαρίνος Ουζουνίδης: Μία μέρα έμεινε για το μεγάλο, καθοριστικό για πολλά αναφορικά με τη συνέχεια του πρωταθλήματος, ντέρμπι των δύο περυσινών διεκδικητών τόσο του πρωταθλήματος όσο και του Κυπέλλου. Της πρωταθλήτριας ΑΕΚ και του Κυπελλούχου -και φετινού αήττητου πρωτοπόρου- ΠΑΟΚ.

Οι ιδιαιτερότητες γύρω από το ντέρμπι, προφανείς σε όλους, βάσει των όσων προηγήθηκαν στις σχέσεις των δύο ομάδων από τις περυσινές δικαστικές (και όχι μόνο) καταστάσεις που εκτυλίχθηκαν, των όσων διαδραματίστηκαν στο ματς της Τούμπας και είχαν ως αποτέλεσμα μια πρωτοφανή αντιπαλότητα των δύο συλλόγων.

Εννοείται πως το παιχνίδι είναι σημαντικό και βαθμολογικά. Τοσο για την Ένωση, προκειμένου να διατηρήσει τις ελπίδες της για να προλάβει τη 2η θέση όσο και τον ΠΑΟΚ, αφού είναι ο ένας από τους δύο μεγάλους σκοπέλους που τον περιμένει τον Φεβρουάριο προκειμένου να συνεχίσει την πορεία του προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Εστιάζοντας στους πρωταθλητές, η αλήθεια είναι πως το πρόσφατο νικηφόρο σερί τους και η αλλαγή εικόνας στα τελευταία τους παιχνίδια επανέφεραν σε σημαντικό βαθμό τη χαμένη, στα τέλη της περασμένης χρονιάς, ηρεμία στο εσωτερικό τους. Αυτό όμως εννοείται πως δεν έχει αλλάξει τους συσχετισμούς για τον Μαρίνο Ουζουνίδη.

Ο Ελληνας τεχνικός κατάφερε με τη βελτιωμένη εικόνα της ομάδας να κερδίσει χρόνο, να αφαιρέσει σημαντικό μέρος της πίεσης από πάνω του, η θέση του όμως εξακολουθεί να εξαρτάται από τα αποτελέσματα.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης εξακολουθεί να «ζει και να πεθαίνει» από αυτά. Και εξυπακούεται πως αν στο αυριανό ντέρμπι ο ΠΑΟΚ επικρατήσει, τότε και πάλι, θα έχει πρόβλημα. Ενδεχομένως και άμεσο, αφού οι ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου παιχνιδιού, δεν «επιτρέπουν» απώλειες και σίγουρα δεν μπορούν να τις «δικαιολογήσουν».

Προφανώς, τα αντίθετα «κερδίζονται» από τον Ελληνα τεχνικό σε περίπτωση που η ΑΕΚ συνεχίσει τις νίκες και μπει σε μια πολύ απαιτητική σειρά κρίσιμων και απαιτητικών παιχνιδιών με μια ακόμη νίκη. Και πάλι ο πρώην κόουτς του Παναθηναϊκού θα κρίνεται παιχνίδι το παιχνίδι, παλεύοντας σε αυτά για την διατήρηση της καρέκλας του και τη μεταστροφή του κλίματος από τους οπαδούς της ομάδας προς το πρόσωπό του, αλλά σίγουρα με μια νίκη επί του ΠΑΟΚ θα έχει κερδίσει ένα πολύ σημαντικό «κανονάκι». Αν όχι, τότε προφανώς θα έχει χάσει το πιθανώς σημαντικότερο από τη στιγμή που η κρίση στην Ένωση τον… προσωποποίησε. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποιος Μπακασέτας; Αυτός θα κάνει την ολική ανατροπή στην ΑΕΚ - Δεν είναι ο Σιμόες - Το βρίσκεις;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags