Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Φεντερίκο Μακέντα: Η πτώση του Ιταλού ρίχνει όλη την ομάδα
| 2019-02-04 13:30:00

Nα ποιος «φρενάρει» τον ΠΑΟ - Τι συμβαίνει με μεγάλο όνομα - Τα «μαρτυράει» όλα - Αν αναστηθεί...

του Νίκου Στεργίου
Nα ποιος «φρενάρει» τον ΠΑΟ - Τι συμβαίνει με μεγάλο όνομα - Τα «μαρτυράει» όλα - Αν αναστηθεί...

Υπάρχει εξήγηση για τις γκέλες. Αυτός... βάζει τρικλοποδιές!

Παναθηναϊκός - Φεντερίκο Μακέντα: Μετά το μεσοβδόμαδο διπλό στο Αγρίνιο, ο Γιώργος Δώνης φρόντισε -για ακόμη μια φορά- να υπεραμυνθεί της προσέγγισης και της τακτικής που υπαγορεύει το φετινό πρότζεκτ του Παναθηναϊκού.

Αρνήθηκε κατηγορηματικά για το ότι έβαλε «χέρι» (όπως χαρακτηριστικά ανέφερε) στους παίκτες του μετά την ισοπαλία με τη Λάρισα -ενώ κανείς, ρεπορταζιακά, δεν είχε καταγράψει κάτι τέτοιο- υπεραμυνόμενος μια προσέγγιση, η οποία σαφώς και έχει έρεισμα στην απειρία και στη σύνθεση του ρόστερ που διαχειρίζεται, κατά πως φαίνεται όμως δεν είναι αποτελεσματική. 

Η χθεσινή ισοπαλία στη Λειβαδιά συνέχισε ένα σερί προβληματικών, επαναλαμβανόμενα προβληματικών με τα ίδια συμπτώματα, παθογένειες και αδυναμίες για τους «πράσινους», οι οποίοι χάνουν έδαφος συνεχώς στη μάχη της πεντάδας και σε καμία περίπτωση δεν δείχνουν ικανοί να διατηρήσουν τον ρυθμό τουλάχιστον του πρώτου μισού του πρωταθλήματος.

«Καθρέφτης» αυτής της εικόνας, ο Φεντερίκο Μακέντα. Ο πιο ακριβοπληρωμένος του ρόστερ, ο επιθετικός που περίμεναν Δώνης - Νταμπίζας το μισό καλοκαίρι (κατά δήλωση του τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού), ο οποίος όμως με την αγωνιστική του πτώση ακολουθεί ή αν θέλετε προκαλεί την αντίστοιχη της ομάδας του.

Ο Ιταλός από τον Δεκέμβριο και ύστερα έχει αγωνιστεί σε εννιά παιχνίδια, 766 λεπτά. Δύο γκολ όλα κι όλα έχει πετύχει. Το νικητήριο με τον Ατρόμητο και ένα πέναλτι, αυτό που έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό στο ματς με τη Λάρισα.

Ακόμη και πιο πίσω να πάμε, μετά το εντυπωσιακό του ξεκίνημα, με τα τρία του γκολ στα τέσσερα πρώτα επίσημα παιχνίδια του, ο έμπειρος φορ έχει βρει δίχτυα σε ένα μόνο παιχνίδι (πέραν των δύο προαναφερθέντων). Και αυτό ήταν κόντρα στον ουραγό και χωρίς νίκη ακόμη στο πρωτάθλημα Απόλλωνα, όταν και σκόραρε δύο φορές.

Κοινώς, με τρεις μήνες συμπληρωμένους ο Ιταλός έχει πετύχει τέσσερα γκολ, σε τρία παιχνίδια, τα δύο εκ των οποίων σε ματς με τους καταδικασμένους ουραγούς και το ένα με πέναλτι. Δεν το λες σίγουρα και συνεισφορά που κάνει τη διαφορά ή έστω δίνει τους βαθμούς που άπαντες στον Παναθηναϊκό περίμεναν απ’ αυτόν όταν έρχονταν στην Αθήνα…

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags