Facebook Pixel Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 2-1 (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2019-02-06 20:50:00

"Αυτοκτονία" για ΠΑΟΚ - Ήττα με ανατροπή από τον Πανιώνιο - Τον... έκαψε ο Πασχαλάκης! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
"Αυτοκτονία" για ΠΑΟΚ - Ήττα με ανατροπή από τον Πανιώνιο - Τον... έκαψε ο Πασχαλάκης! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τραγικό λάθος στο 91' και ήττα με 2-1!

Ο ΠΑΟΚ... κατάφερε να χάσει ένα δικό του παιχνίδι, καθώς βρέθηκε μπροστά στο σκορ, όμως δέχθηκε δύο γκολ στο 74' και στο 91', με αποτέλεσμα να ηττηθεί από τον Πανιώνιο. Μοιραίος ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, που έκανε απίστευτο λάθος, "χαρίζοντας" το δεύτερο γκολ στον Σταυρόπουλο και μαζί προβάδισμα για πρόκριση στους Νεοσμυρνιώτες!

Ο Σφιντέρσκι είχε κάνει το 1-0 για τον ΠΑΟΚ, που έπαιξε με πολλά νέα πρόσωπα (Ολιβέιρα, Ίνγκασον και Ενρίκε έκαναν ντεμπούτο), ενώ ο Ντουρμισάι είχε ισοφαρίσει για τον Πανιώνιο.

Το ματς

Μπορεί η βροχή που έπεφτε ασταμάτητα στη Νέα Σμύρνη να δυσκόλευε τις προσπάθειες των παικτών, ωστόσο το πρώτο ημίχρονο αρκετά καλό ρυθμό και ορισμένες σημαντικές καλές στιγμές. Μόλις στο 5’ ο ΠΑΟΚ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ. Ο Λημνιός βγήκε τετ α α τετ με τον Κότνικ μετά από κάθετη μπαλιά του Ολιβέιρα, απέφυγε τον γκολκίπερ του Πανιωνίου, όμως πλάσαρε από δύσκολη γωνία κι έστειλε την μπάλα άουτ. Ο Πανιώνιος έγινε απειλητικός στο 25’, με τον Μασούρα να φεύγει στην πλάτη της άμυνας και τον Ίνγκασον να τον σταματά με καθοριστικό τάκλιν πριν σουτάρει.

 Δευτερόλεπτα αργότερα σημειώθηκε μια φάση… καρμπόν, για τον ΠΑΟΚ αυτή τη φορά. Από ατομική ενέργεια του Ολιβέιρα και κόντρα σε αμυντικό, ο Λημνιός βρέθηκε στη μικρή περιοχή και ο Σαραμαντάς τον πρόλαβε τελευταία στιγμή, διώχνοντας σε κόρνερ. Από την εκτέλεση του, στο 27’, ο Ίνγκασον πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και ο Κότνικ έκανε μεγάλη απόκρουση.  

Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο ΠΑΟΚ περιορίστηκε από την καλά οργανωμένη άμυνα του Πανιωνίου και αρκέστηκε σε μια ανούσια κατοχή, δίχως να βρίσκει διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία. Ο Ενρίκε είχε άσχημα τελειώματα από πλεονεκτικές θέσεις στο 49’ και στο 51’.

Η λύση για τον Δικέφαλο δόθηκε από τον Σφιντέρσκι μετά από σοβαρό λάθος του Κότνικ. Στο 57’ ο Γιαννούλης σέντραρε και ο Σλοβένος τερματοφύλακας έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του. Αυτή χτύπησε στο δοκάρι και «στρώθηκε» στον Σφιντέρσκι, που την έσπρωξε στα δίχτυα. Μάλιστα στο 59’ ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ, όμως ο Κότνικ μπλόκαρε το διαγώνιο σουτ του Λημνιού.

Ο Πανιώνιος δεν φαινόταν απειλητικός, όμως μια φάση αρκούσε για να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Στο 74’ ο Τσιλούλης απέφυγε τον Γιαννούλη με πολύ ωραία ενέργεια από τα δεξιά και γύρισε παράλληλα για τον Ντουρμισάι. Ο Έλληνας άσος είχε εύκολο έργο, καθώς πλάσαρε εξ’ επαφής και έκανε το 1-1 για τους Κυανέρυθρους.

Ο Πασχαλάκης έκανε καταπληκτική απόκρουση σε πολύ ωραίο σουτ του Σπιριντόνοβιτς στο 86’ , όμως στο 91’ έγινε μοιραίος για την ομάδα του. Από εκτέλεση φάουλ του Σπιριντόνοβιτς ο Πασχαλάκης επιχείρησε έξοδο, όμως δεν κατάφερε να συγκρατήσει την μπάλα. Ο Σταυρόπουλος επωφελήθηκε από το λάθος και με πλασέ προ κενής εστίας χάρισε μια απίστευτη νίκη στον Πανιώνιο!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ: Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης έκανε απίθανη απόκρουση στο 86’, όμως πέντε λεπτά αργότερα «κρέμασε» τον ΠΑΟΚ με ένα «παιδικό» λάθος, που δεν αρμόζει στην κλάση του.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Πανιώνιο ο Άκης Μάντζιος. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κότνικ, με δίδυμο στόπερ τους Ντομίνγκες και Σταυρόπουλο, δεξί μπακ τον Παπαγεωργίου και αριστερό τον Σαραμαντάς. Μακρύλλος και Κόρμπος ήταν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, ενώ Μασούρας, Κούρντι και Τσιλούλης αποτέλεσαν την τριάδα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Ντουρμισάι.

Σχηματισμό 4-2-3-1 επέλεξε και ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Τερματοφύλακας ο Πασχαλάκης, με τους Λύρατζη, Ίνγκασον, Τόσκα και Γιαννούλη να συνθέτουν την αμυντική τετράδα, από δεξιά προς αριστερά. Θέση στο κέντρο πήραν οι Ολιβέιρα και Σάκχοφ, μπροστά τους ο Πέλκας και στα άκρα οι Ενρίκε (αριστερά) και Λημνιός (δεξιά). Στην κορυφή της επίθεσης κινήθηκε ο Σφιντέρσκι.

Η ΦΑΣΗ: Η απίθανη γκάφα του Πασχαλάκη, που έκανε… δώρο μια ανέλπιστη νίκη στον Πανιώνιο.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε μια γερή «σφαλιάρα» και ο Πανιώνιος κατέκτησε μια μεγάλη νίκη που μετατρέπει τη ρεβάνς της Τούμπας σε ματς… φωτιά!

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κότνικ, Παπαγεωργίου (67' Μαξίμοβιτς), Σαραμαντάς, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκεζ, Κόρμπος, Κούρντι (77' Καμαρά), Μακρύλλος (67' Σπιριντόνοβιτς), Τσιλούλης, Μασούρας,  Ντουρμισάι.

ΠΑΟΚ:  Πασχαλάκης, Λυρατζής, Ίνγκασον, Τόσκα, Γιαννούλης, Σάκχοφ (63' Μίσιτς), Ολιβέιρα, Λημνιός, Πέλκας (73' Ελ Καντουρί), Ενρίκε (80' Ενρίκε), Σφιντέρφσκι. 

ΠΑΤΑ ΤΟ:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags