Facebook Pixel ΑΕΚ - Αντρέ Σιμόες: Η νίκη με τον... Σιδηρόπουλο και ο νέος ηγέτης
| 2019-02-07 22:13:00

Επέστρεψε ο... άρχοντας - Άλλη αμάδα - Δεν είναι αδιάφορος - Μέσα και ο "τελειωμένος" του Ουζουνίδη

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Επέστρεψε ο... άρχοντας - Άλλη αμάδα - Δεν είναι αδιάφορος - Μέσα και ο "τελειωμένος" του Ουζουνίδη

Βρήκε πάλι ηγέτη η ΑΕΚ. Απρόσμενη... ενίσχυση και στην επίθεση.

ΑΕΚ - Αντρέ Σιμόες: Η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει προβάδισμα πρόκρισης στοα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, αν και όπως σας ενημέρωσε τo Sportdog.gr, ο Ατρόμητος έφυγε με δικαιολογημένα παράπονα απο το παιχνίδι. Η ομάδα του Περιστερίου στερήθηκε πέναλτι στο 28' σε χέρι του Χουλτ και ο Σιδηρόπουλος έδωσε πέναλτι, σε μία φάση που η ανατροπή έγινε εκτός περιοχής, από το οποίο και προηγήθηκε η Ένωση και πήρε τη νίκη.

Το παιχνίδι ήταν κάκιστο από πλευράς θεάματος. Οι φάσεις ήταν μετρημένες στα δάχτυλα και η διακοπή λόγω προβλήματος στον ηλεκτροφωτισμό του γηπέδου είχε ως αποτέλεσμα να μη δούμε καλό ποδόσφαιρο ούτε στο δεύτερο μέρος.

Οπότε δεν μπορούν να βγούνε συμπεράσματα για το τί άλλαξε στην ΑΕΚ με την επιστροφή του Χιμένεθ. Γιατί πολύ απλά ο χρόνος που είχε ο Ισπανός για να προετοιμάσει την ομάδα του ήταν λιγοστός.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο του παιχνιδιού όμως ήταν η επιστροφή του Αντρέ Σιμόες στην ενδεκάδα της ΑΕΚ, μετά από 2,5 μήνες και συγκεκριμένα από τις 24 Νοεμβρίου, όταν η Ένωση ηττήθηκε στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό. Αν μη τι άλλο όλα τα φώτα ήταν στραμμένα στον Πορτογάλο μέσο, ο οποίος ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον Δικέφαλο αετό.

Ο 29χρονος ήταν ο άρχοντας της μεσαίας γραμμής για την Ένωση. Ήταν ορεξάτος, καμία σχέση με τον αδιάφορο ποδοσφαιριστή του πρώτου γύρου, έτρεχε παντού, έκοβε και αναχαίτιζε κάθε προσπάθεια των γηπεδούχων. Είναι ενδεικτικό, ότι ο Ατρόμητος ακόμα και όταν έπαιζε με αριθμητικό πλεονέκτημα, δεν μπορούσε να παίξει κάθετο ποδόσφαιρο περνώντας μπαλιές από τον άξονα και περιοριζόταν σε γεμίσματα.

Ο Σιμόες προσέδωσε μέγιστη αυτοθυσία στο αμυντικό παιχνίδι των κιτρινόμαυρων. Χαρακτηριστικό ήταν το τάκλιν που έκανε σε σέντρα του Μανούσου, στο πρώτο ημίχρονο, κόβοντας τις προϋποθέσεις απειλής για τους Περιστεριώτες. Συνεπώς η προσθήκη του Πορτογάλου στα πλάνα του Σιμόες μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει για την ΑΕΚ, η οποία κρατά και την παρουσία ενός ακόμα ποδοσφαιριστή.

Ο λόγος για τον Χρίστο Αλμπάνη. Ο 24χρονος εξτρέμ μπήκε στο 81' αντί του Μπογέ και έδωσε ταχύτητα στην ΑΕΚ στην κόντρα επίθεση. Από δικιά του ενέργεια προήλθε το πέναλτι (που κακώς έπρεπε να δοθεί γιατί ήταν φάουλ εκτός περιοχής), ενώ στη συνέχεια θα μπορούσε να σκοράρει, αλλά έχασε τον βηματισμό του σε φάση που έβγαινε ενώπιος ενωπίω με τον Θεοδωράκη.

Έτσι ο Χιμένεθ θα έχει μία πολύ καλή επιλογή στα φτερά της επίθεσης, μετά τον Μάνταλο και τον Μπακασέτα, οι οποίοι είναι οι πρώτες του επιλογές για αυτές τις θέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τρομερό παρασκήνιο με Ουζουνίδη! Τι αποφάσισε μετά την αποχώρηση από την ΑΕΚ - Αυτή η νέα του ομάδα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags